Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Διάφορες Ανακοινώσεις - 2009

16 Δεκεμβρίου 2009

Επιστροφή εκπρόθεσμων βιβλίων

Οι φοιτητές που αναφέρονται εδώ χρωστούν βιβλία στη Βιβλιοθήκη. Παρακαλούνται να τα επιστρέψουν.


10 Δεκεμβρίου 2009

Επιδότηση για την αγορά νέου υπολογιστή.

Δικαιούχοι είναι το 25% των νεοεισαχθέντων φοιτητών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, σύμφωνα με τη βαθμολογία εισαγωγής. Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και ΟΛΟΙ οι φοιτητές που εισάγονται ως «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-09 και 2009-2010.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010.

Λεπτομέρειες

24 Νοεμβρίου 2009

Διάλεξη του καθηγητή κ. Ανδρέα Καζαμία στα πλαίσια του μαθήματος "Επιστήμων Πολίτης"

Δείτε την πρόσκληση

23 Νοεμβρίου 2009

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ Η/ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ

Όσοι από τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών ενδιαφέρονται για ερευνητική εργασία στα πλαίσια διπλωματικής ή Μάστερ σε θέματα που σχετίζονται με:

την ανάπτυξη και τον χαρακτηρισμό διάφανων λεπτών φιλμ (αζωτούχων ή/και οξειδίων, όπως ZnN, ZnO, AlN, CuAlO2, SrCu2O2, κ.ά.) με στόχο τη δημιουργία διάφανων οπτο-ηλεκτρονικών διατάξεων (διόδων, τρανζίστορ, φωτοβολταϊκών, κ.ά.) τόσο σε σταθερά όσο και εύκαμπτα υποστρώματα, αλλά και τη χρήση τους σε διατάξεις κρυσταλλικών ημιαγωγών GaAs, GaN & SiC για οπτο-ηλεκτρονικές εφαρμογές,

μπορούν να απευθυνθούν στον Δρ. Η. Απεραθίτη (Ομάδα Μικροηλεκτρονικής, τηλ.: 2810-394123 e-mail: eaper@physics.uoc.gr, 1ος όροφος Φυσικού τμήματος).

Η παρασκευή των διάφανων υλικών θα γίνει με την τεχνική του sputtering και θα εξετασθεί η επίδραση των συνθηκών εναπόθεσης στις ιδιότητές τους, ενώ ο χαρακτηρισμός των υλικών θα περιλαμβάνει χαρακτηρισμό των δομικών, ηλεκτρικών και οπτικών ιδιοτήτων τους (SEM, AFM, XRD, HALL, UV-IR, FTIR, PL, κ.ά.). Η κατασκευή και χαρακτηρισμός των διάφανων υλικών αλλά και των οπτο-ηλεκτρονικών διατάξεων θα γίνει στους χώρους της Ομάδας Μικροηλεκτρονικής.

Για την επιτυχή εκτέλεση της εργασίας, η οποία είναι πειραματική εργασία, προ-απαιτείται η γνώση Φυσικής Υλικών- Στερεάς Κατάστασης, ημιαγωγών και διατάξεων (δίοδοι, τρανζίστορ, φωτοβολταϊκά).


18 Νοεμβρίου 2009

Αναβολή μαθήματος "Επιστήμων Πολίτης"

Παρακαλώ ενημερωθείτε ότι η προγραμματισμένη διάλεξη του μαθήματος "Επιστήμων Πολίτης" την Τετάρτη 18/11, με ομιλητή τον κ. Edwin Lau, αναβάλλεται λόγω έκτακτης και ανελαστικής του συμμετοχής την ίδια ημέρα σε επιτροπή του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ-OECD) και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου (Παλιά Λαχαναγορά).

Από την γραμματεία της Πρυτανείας


16 Νοεμβρίου 2009

Φοιτητές που πρόκειται να ορκιστούν

Οι φοιτητές που πρόκειται να ορκιστούν φαίνονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δείτε αναλυτικά

13 Νοεμβρίου 2009

Έμμισθη απασχόληση προπτυχιακών φοιτητών στην Βιβλιοθήκη του Χημικού

Για την έμμισθη απασχόληση προπτυχιακών φοιτητών στην Βιβλιοθήκη του Χημικού, εγκρίθηκε με κριτήριο τον δείκτη προόδου στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Τμήματος (72η/02.11.2009) η απασχόληση για τους παρακάτω φοιτητές:

 • Ευσταθίου Στ.
 • Καδιανάκης Γ.

09 Νοεμβρίου 2009

Πρόσκληση ορκομωσίας της Σχολής Θετικών Επιστημών

Δείτε αναλυτικά

26 Οκτωβρίου 2009

Γενικός προγραμματισμός ορκωμοσιών της Σχολής Θετικών Επιστημών

Σας ενημερώνουμε για το νέο γενικό προγραμματισμό των ορκωμοσιών της ΣΘΕ του ΠΚ.

Δείτε αναλυτικά

23 Οκτωβρίου 2009

Μάθημα "Επιστήμων Πολίτης"

Σας ενημερώνουμε για το νέο πρόγραμμα που αφορά το μάθημα "Επιστήμων Πολίτης".

Από την γραμματεία της Πρυτανείας

Δείτε αναλυτικά

22 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2010

Δείτε αναλυτικά

19 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή ημερομηνίας του 15ου Συνεδρίου Πληροφορικής

Νέες ημερομηνίες η 27-28 Νοεμβρίου 2009.

Περισσότερες πληροφορίες

19 Οκτωβρίου 2009

Υποτροφίες σε Πανεπιστήμια του Χονγκ Κονγκ

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων η 1η Δεκεμβρίου 2009.

Περισσότερες πληροφορίες

19 Οκτωβρίου 2009

Αυστριακές Υποτροφίες

Περισσότερες πληροφορίες

19 Οκτωβρίου 2009

Υποτροφίες του κληροδοτήματος Αδελφών Ζωσιμά

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων η 4η Δεκεμβρίου 2009.

Περισσότερες πληροφορίες

19 Οκτωβρίου 2009

Βοηθοί Φοιτητές στην Βιβλιοθήκη του Χημικού

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης που επιθυμούν να απασχοληθούν στην Βιβλιοθήκη του Χημικού ως βοηθοί (με χρηματική ενίσχυση) να το δηλώσουν στη Γραμματεία του Τμήματος έως την Τετάρτη 21.10.09.

Αν ο αριθμός των φοιτητών που θα δηλώσουν υπερβεί τον αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων (2 προπτυχιακοί φοιτητές) θα γίνει επιλογή.


13 Οκτωβρίου 2009

Μάθημα "Επιστήμων Πολίτης"

Σας ενημερώνουμε για το τελικό πρόγραμμα που αφορά το μάθημα "Επιστήμων Πολίτης". Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14/10 και ώρα 18:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου (παλιά λαχαναγορά).

Από την γραμματεία της Πρυτανείας


9 Οκτωβρίου 2009

Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές

Η COSMOTE προκηρύσσει 10 Υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών Α.Ε.Ι. όλων των κλάδων. Οι 10 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE, ύψους 15.000 ευρώ η καθεμία, θα απονεμηθούν σε υποψηφίους από τους νομούς: Αχαϊας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Μαγνησίας, Πρεβέζης, Σάμου και Σερρών.

Εκτός από τις 10 Υποτροφίες, η COSMOTE θα απονείμει Τιμητικές Διακρίσεις, ύψους 1.500 ευρώ η κάθε μια, σε υποψηφίους που κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, θα ξεχωρίσουν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών ορίζεται η 30/10/2009.

Περισσότερες Πληροφορίες


7 Οκτωβρίου 2009

Μάθημα "Επιστήμων Πολίτης"

Λόγω της εγγύτητας της έναρξης του μαθήματος «Επιστήμων Πολίτης» με τις εθνικές εκλογές και την μη πιθανή προσέλευση των φοιτητών, το προγραμματισμένο μάθημα με θέμα «Η φτώχεια ως έγκλημα και το έγκλημα του φτωχού» με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Πανούση, της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου αναβάλλεται. Θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία της ομιλίας του κου Ι.Πανούση. Η έναρξη του μαθήματος «Επιστήμων Πολίτης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Μουζέλη στις 16:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου (Παλιά Λαχαναγορά). Σας επισυνάπτεται εκ νέου το πρόγραμμα του μαθήματος.

Από την γραμματεία της Πρυτανείας


30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τα μέλη του Τμήματος

Έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να παρευρεθείτε στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2009, στην αίθουσα Σεμιναρίων του Τμήματος Φυσικής 3ος Όροφος στις 13:00 μ.μ.

Καθηγητής Η. Περάκης
Πρόεδρος Τμήματος


30 Σεπτεμβρίου 2009

Υποτροφίες Fullbright 2010-2011

Στο παρόν μήνυμα επισυνάπτεται επιστολή της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ιδρύματος Fulbright, κυρίας Αρτέμιδος Α. Ζενέτου, με την οποία ανακοινώνονται οι υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 για Έλληνες πολίτες (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, καλλιτέχνες, φοιτητές και καθηγητές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Περισσότερες Πληροφορίες


21 Σεπτεμβρίου 2009

Απασχόληση φοιτητή στον ΕΛΚΕ

Υπάρχει θέση μερικής απασχόλησης με αμοιβή για προπτυχιακό φοιτητή στην Επιτροπή Ερευνών, ΕΛΚΕ. Λήξη υποβολής αιτήσεων η 29/9/2009.

Περισσότερες Πληροφορίες


15 Σεπτεμβρίου 2009

Υποτροφίες Ι.Κ.Υ 2010-2011

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων η 15η Δεκεμβρίου 2009.

Περισσότερες πληροφορίες

14 Σεπτεμβρίου 2009

Υποτροφία για διδακτορικό...

... στο πανεπιστήμιο Southampton, UK με θέμα

Nanocrystal-polymer nanocomposites: Synthesis and applications

Περισσότερες Πληροφορίες

10 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγή τρόπου διαχείρισης των λογαριασμών των προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος

Σας υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της 7/9/2009 σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των λογαριασμών των χρηστών του τμήματός μας. Λόγω κάποιων τεχνικών δυσκολιών δεν έγινε δυνατό να γίνει η αναφερόμενη μετάβαση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η μετάβαση πλέον θα γίνει σταδιακά πρώτα για τους προπτυχιακούς φοιτητές τη Δευτέρα 14/9/2009, ενώ για το υπόλοιπο προσωπικό θα υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.
Διευκρινίζουμε ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον κωδικό (password) που τους δόθηκε ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Η/Υ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και όχι αυτόν που χρησιμοιούσαν μέχρι τώρα διότι ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ.
Για την περίοδο της επόμενης εβδομάδας που η νέα λειτουργία θα είναι δοκιμαστική, μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα. Αν δεν μπορέσετε να δείτε τα mails σας με τον παραπάνω τρόπο δοκιμάστε να δόσετε τον κωδικό που χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα. Στην περίπτωση που κάποιος κωδικός έχει χαθεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προσωπικά ή στο τηλέφωνο 281-039-4009 (Δημήτρης Στεφανάκης) για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ή να τον αλλάξουμε.
Επισημαίνουμε επίσης ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες εκπαίδευσης (εργαστήρια Η/Υ) που προσφέρονται σε αίθουσες του Φυσικού, στην αίθουσα ελεύθερης χρήσης ΗΥ του Φυσικού καθώς επίσης και στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που θα προσφέρεται από το τμήμα μας. Ευχαριστούμε και συγγνώμη για την όποια δυσλειτουργία τυχόν παρουσιαστεί.


9 Σεπτεμβρίου 2009

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες"

Το Τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ. ανακοινώνει τις διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφίων μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διεπιστημονικό - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες".

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30/9/2009.

Περισσότερες Πληροφορίες

7 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγή τρόπου διαχείρισης των λογαριασμών των χρηστών

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 7/9/2009 θα υπάρξει νέος τρόπος διαχείρισης των λογαριασμών του προσωπικού και των φοιτητών του τμήματός μας. Αυτό γίνεται αφενός για μια πιο ολοκληρωμένη διαχείριση από μέρους μας ώστε με έναν λογαριασμό να υπάρχει πρόσβαση σε όποιες υπηρεσίες προσφέρονται από την ομάδα υπολογιστικής υποστήριξης, αφετέρου να ενταχθούμε στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρει το ΕΔΕΤ σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας (περισσότερες πληροφορίες θα έχετε προσεχώς). Η μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο δεν θα πρέπει να απασχολήσει τους χρήστες καθώς στην πραγματικότητα δεν θα παρατηρήσουν καμιά διαφορά στον τρόπο που παραλαμβάνουν τα mail τους ή χρησιμοποιούν τις άλλες υπηρεσίες (π.χ. file sharing).
Ειδικότερα, οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες εκπαίδευσης (εργαστήρια Η/Υ) που προσφέρονται σε αίθουσες του Φυσικού καθώς επίσης και στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που θα προσφέρεται από το τμήμα μας. Επίσης, οι προπτυχιακοί φοιτητές θα πρέπει ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ (PASSWORD) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Η/Υ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και όχι αυτόν που χρησιμοιούσαν μέχρι τώρα διότι ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ. Το mail τους μπορούν να το βλέπουν κανονικά από την ιστοσελίδα του τμήματος.
Για την περίοδο της επόμενης εβδομάδας που η νέα λειτουργία θα είναι δοκιμαστική, μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα. Αν δεν μπορέσετε να δείτε τα mails σας με τον παραπάνω τρόπο δοκιμάστε να δόσετε τον κωδικό που χρησιμοποιούσατε ήδη. Στην περίπτωση που κάποιος κωδικός έχει χαθεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προσωπικά ή στο τηλέφωνο 281-039-4009 (Δημήτρης Στεφανάκης) για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ή να τον αλλάξουμε.
Ευχαριστούμε και συγγνώμη για την όποια δυσλειτουργία τυχόν παρουσιαστεί.


6 Σεπτεμβρίου 2009

Φοιτητικός Διαγωνισμός δημιουργίας λογισμικού για τηn Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος

Περισσότερες Πληροφορίες

02 Σεπτεμβρίου 2009

Υποτροφίες για Διδακτορικό στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος". Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών η 8η Σεπτεμβρίου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες

02 Αυγούστου 2009

Θέση εργασίας στην εταιρία Red Devil Hellas (Ηράκλειο).

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Ιουλίου 2009

Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας: Προκήρυξη 5 θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στο τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Δείτε τη σχετική προκήρυξη.


16 Ιουλίου 2009

Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών: Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στο τμήμα Χημείας

Δείτε τη σχετική προκήρυξη.


13 Ιουλίου 2009

Πρόσληψη μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Ιωαννίνων

Δείτε την προκήρυξη

09 Ιουλίου 2009

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο: ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δείτε τη σχετική προκήρυξη.


19 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 1. Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Ελληνικής αγοράς πετρελαιοειδών και ο ρόλος του Κράτους (π.χ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή) στην διατήρηση των κανόνων της ελεύθερης αγοράς. Στόχος: επανεξέταση των κανόνων υπό τους οποίους λειτουργεί η αγορά πετρελαιοειδών, προτάσεις για αλλαγές με τις οποίες θα διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα, σε σχέση και με το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
 2. Η Λιανική Εμπορία στον τομέα των Πετρελαιοειδών και ιδιαίτερα στον κλάδο Πρατήριων Υγρών Καυσίμων – παθογένεια και προτάσεις. (Αριθμός πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, διαρθρωτικά προβλήματα, επιπτώσεις στον ανταγωνισμό, βιωσιμότητα και προτάσεις ορθολογικοποίησης / αριστοποίησης).
 3. Μέθοδοι και πρακτικές για αλλαγή/βελτίωση νοοτροπίας/συμπεριφοράς των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας με σκοπό την αυτοδέσμευση και στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων σ’ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των Πετρελαιοειδών.
Περισσότερες πληροφορίες

07 Μαΐου 2009

Παράταση προθεσμίας για το στεγαστικό επίδομα

Παρατείνεται έως και τις 15-5-2009 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών.

Περισσότερες Πληροφορίες


04 Μαΐου 2009

Απασχόληση φοιτητή στον ΕΛΚΕ

Υπάρχει θέση μερικής απασχόλησης με αμοιβή για προπτυχιακό φοιτητή στην Επιτροπή Ερευνών, ΕΛΚΕ. Λήξη υποβολής αιτήσεων η 8/5/2009.

Περισσότερες Πληροφορίες


28 Απριλίου 2009

Αναστολή δραστηριοτήτων του Τμήματος

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΕΤΥ της 27/4/2009 αποφάσισε την αναστολή των δραστηριοτήτων του Τμήματος την Πέμπτη 30/4/2009 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη ασάφεια ως προς τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στέγαση του Τμήματός μας στην Πανεπιστημιούπολη των Βουτών.

Σχετικό έγγραφο:


10 Απριλίου 2009

Παραλαβή και χρήση φοιτητικών ταυτοτήτων

Η φοιτητική ταυτότητα χρησιμοποιείται αντί του Τριπτύχου, της Κάρτας Σίτισης και της Κάρτας Βιβλιοθήκης.

Παρακαλούνται όσοι δεν την έχουν παραλάβει από το Τμήμα της Μηχανοργάνωσης να το πράξουν άμεσα!


10 Απριλίου 2009

Υποτροφίες ΙΚΥ για ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010)

Δείτε την προκήρυξη.


4 Απριλίου 2009

Θερινό Oικολογικό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ύδρα, 6-24 Ιουλίου 2009

ΟΙΚΟ-νομία του ΝΕΡΟΥ (Ιστορία, Φυσικά Οικοσυστήματα, Διαχείριση)

Το 11ο Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο (ΘΟΠ) φιλοξενείται φέτος στην 'Υδρα (πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη») και αποτελεί την ιδανικότερη λύση για συνδυασμό επιμόρφωσης υψηλού επιπέδου και διακοπών. Είναι διαρκείας τριών εβδομάδων και περιλαμβάνει τετράωρα μαθήματα καθημερινά (10.00-14.00), απογευματινές διαλέξεις ανοικτές για το κοινό και επισκέψεις σε σημεία του νησιού με ειδικό ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν μία, δύο ή και τρεις από τις ενότητες που προσφέρονται. Η διοργάνωση γίνεται υπό την εποπτεία του ΔΙΠΕ (Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών) με την υποστήριξη του Δήμου Ύδρας (www.hydra.gr).

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Δρ περιβαλλοντολόγος - πρόεδρος του ΔΙΠΕ, Ηλίας Ευθυμιόπουλος. Τα σεμινάρια του ΘΟΠ είναι ένας καταξιωμένος πλέον θεσμός, διεξάγονται από το 1998 κάθε χρόνο, τον Ιούλιο, σε διαφορετικό νησί κάθε φορά (Χάλκη, Πάτμος, Κεφαλονιά, Σκύρος, Λήμνος, Σύρος, Ίος, Νίσυρος, Θάσος, Κέα) και τα έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής συνολικά πάνω από 1000 άτομα. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες - επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς μέσης και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, στελέχη των ΟΤΑ, φοιτητές κ.α, και γενικότερα σε όποιον επιθυμεί να είναι ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης. Οι εισηγητές είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, ή στελέχη κοινωνικών φορέων, με αποδεδειγμένη πείρα στο αντικείμενο. Οι εισηγήσεις εκδίδονται σε ειδικό τόμο που διανέμεται στους συμμετέχοντες, οι οποίοι στο τέλος παίρνουν και βεβαίωση παρακολούθησης. Για την συμμετοχή καταβάλλεται ένα μικρό ποσόν ως δίδακτρα, ανάλογο με τον χρόνο παρακολούθησης και με ειδική έκπτωση για νέους και φοιτητές.

Επισυνάπτουμε το προκαταρκτικό πρόγραμμα και τους όρους & αίτηση συμμετοχής. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την αίτηση και μέσω της ιστοσελίδας μας www.dipe.gr.

Πληροφορίες: κα Τ. Χρισσαΐτη

Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών

Χαρ. Τρικούπη 65

106 81 Αθήνα

τηλ 210 8848055-56

φαξ : 210-8846278

e-mail: thop@dipe.gr

URL: www.dipe.gr


23 Μαρτίου 2009

Μεταπτυχιακά στο Τμήμα Βιολογίας Κρήτης

Το τμήμα Βιολογίας προκηρύσσει θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών στα παρακάτω προγράμματα σπουδών:
 • Μοριακή Βιολογία - Βιοϊατρική
 • Περιβαλλοντική Βιολογία - Διαχείριση Χερσαίων και Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων
 • Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία Φυτών
 • Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία

Λήξη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών η 22η Απριλίου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες


20 Μαρτίου 2009

Μεταπτυχιακά στο Τμήμα Χημ. Μηχανικών Πάτρας

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 (χειμερινό εξάμηνο), την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών τριάντα (30) μεταπτυχιακών φοιτητών.

Λήξη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών η 15η Μαΐου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες


16 Μαρτίου 2009

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρωτεϊνικής Βιολογίας

Δείτε την προκήρυξη.

16 Μαρτίου 2009

Ερώτηση του βουλευτή κ. Στρατάκη στον Υπουργό Παιδείας για το κτηριακό πρόβλημα του ΤΕΤΥ.

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση


13 Μαρτίου 2009

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση / Erasmus 2009-10

Δείτε την ανακοίνωση


12 Μαρτίου 2009

Προκήρυξη οικονομικής υποστήριξης μεταπτυχιακών φοιτητών - ερευνητών

... από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Δείτε την προκήρυξη.

6 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα Erasmus Mundus 2009-20013 - Δράση 1

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση της Δράσης 1 του προγράμματος Erasmus Mundus. Η δράση αυτή, η οποία αποσκοπεί στην καλλιέργεια της συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ακαδημαϊκού προσωπικού από την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες με στόχο την δημιουργία πόλων αριστείας και την παροχή υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, υποδιαιρείται σε δύο επιμέρους δράσεις:

 • Δράση 1A — Προγράμματα Master, και
 • Δράση 1B — Κοινά διδακτορικά προγράμματα.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων και για τις δύο επιμέρους δράσεις είναι η 30η Απριλίου 2009. Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι για τη δράση 1Β — Κοινά διδακτορικά προγράμματα καλούνται να υποβάλουν μία σύντομη περιγραφή του κοινού προγράμματος έναν μήνα πριν από την ως άνω αναφερθείσα προθεσμία, δηλαδή έως και την 31η Μαρτίου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες.

6 Μαρτίου 2009

Βραβεία Ε.Β.Ε.Α. για φοιτητές

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές και σπουδαστές, με αντικείμενο τη συγγραφή εργασίας με θέμα:

Η κρίση μπορεί να καταστεί ευκαιρία

Λήξη προθεσμίας υποβολής εργασίας η 15η Μαΐου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες.

5 Μαρτίου 2009

Η REVOIL Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Πετρελαιοειδών, στο πλαίσιο του θεσμού των ετήσιων υποτροφιών που προσφέρει σε πτυχιούχους Ελληνικών ΑΕΙ, για τη μεταπτυχιακή τους εργασία προκηρύσσει 2 υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010.

Δείτε την προκήρυξη.
Όροι - προϋποθέσεις - δικαιολογητικά.

27 Φεβρουαρίου 2009

Επαναλειτουργία του Τμήματος

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΕΤΥ της 27/2/2009 αποφάσισε να ξεκινήσουν όλες οι δραστηριότητες του Τμήματος από 3/3/09.

Σχετικό Δελτίο Τύπου.


24 Φεβρουαρίου 2009

Αναστολή λειτουργίας του Τμήματος

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΤΕΤΥ της 24/2/2009 αποφάσισε την επ' αόριστο αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το οξύτατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Σχετικά έγγραφα:


23 Φεβρουαρίου 2009

Προκήρυξη θέσης ΔΕΠ στο ΕΜΠ

Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Τομέας Μηχανικής, γνωστικό αντικείμενο: "Μικρομηχανική των Υλικών".

Παρακαλώ δείτε το σχετικό έγγραφο.

17 Φεβρουαρίου 2009

25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών

Διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 20-23 Σεπτεμβρίου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες

17 Φεβρουαρίου 2009

Παράνομα Τουρκοκυπριακά Πανεπιστήμια

Περισσότερες Πληροφορίες

12 Φεβρουαρίου 2009

Πρόγραμμα ERASMUS MUNDUS 2009 - 2013

Παρακαλώ δείτε το σχετικό έγγραφο.

Περισσότερες Πληροφορίες

11 Φεβρουαρίου 2009

Προπτυχιακές υποτροφίες 2008-2009

Περισσότερες Πληροφορίες

27 Ιανουαρίου 2009

Υποτροφίες για Λιθουανικές-Βαλτικές Σπουδές

Απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές και αφορά Λιθουανικές - Βαλτικές Σπουδές ή θερινά μαθήματα γλώσσας στα ΑΕΙ της Λιθουανίας.

Περισσότερες Πληροφορίες

23 Ιανουαρίου 2009

Προκήρυξη θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για εκπόνηση διδακτορικού στο Χημικό Κρήτης

Αφορά κατόχους Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης. Λήξη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών η 2α Φεβρουαρίου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες

22 Ιανουαρίου 2009

Μαθηματική Ολυμπιάδα

Διοργανώνεται στην Κύπρο, 4-9 Μαρτίου 2009, η 3η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα για φοιτητές.

Περισσότερες Πληροφορίες

9 Ιανουαρίου 2009

Προκήρυξη διαγωνισμού υποτροφιών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 27 Φεβρουαρίου 2009.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ανακοινώσεις όλων των ετών