Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Διάφορες Ανακοινώσεις - 2014

22 Δεκεμβρίου 2014

Θέση εργασίας Polymer Scientist στην εταιρεία Biomimedica

Περισσότερες Πληροφορίες

15 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN GR), έχοντας ως στόχο την προώθηση των αρχών και αξιών της Επιχειρηματικής Ηθικής και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διοργανώνει για 3η χρονιά, διαγωνισμό διπλωματικών εργασιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ".

Περισσότερες Πληροφορίες

15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΤΟΧΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Περισσότερες Πληροφορίες

09 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2018 (γεννημένων το 1997)

Περισσότερες Πληροφορίες

09 Δεκεμβρίου 2014

Μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Περισσότερες Πληροφορίες

5 Δεκεμβρίου 2014

Υγειονομική περίθαλψη φοιτητών Σχολών Ηρακλείου

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες), που δεν έχουν άλλη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), δηλαδή τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας (Ν.4009/2011 άρθρο 53).

Περισσότερες Πληροφορίες


20 Νοεμβρίου 2014

Υποτροφίες Αγγελοπούλου - Clinton Global Initiative University

Περισσότερες Πληροφορίες


14 Νοεμβρίου 2014

Επικοινωνία φοιτητών - υπηρεσιών Πανεπιστημίου Κρήτης μέσω του ιδρυματικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σας ενημερώνουμε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), η οποία παρέχεται στους φοιτητές από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ιδρυματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), θα είναι πλέον η μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του Πανεπιστημίου με τους φοιτητές του (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) και θα αντικαταστήσει όλες τις άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν καταχωρίσει οι φοιτητές ως τρόπο επικοινωνίας μαζί τους.

Η Ιδρυματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει την κατάληξη @<...>.uoc.gr, δημιουργείται στην κεντρική Υπηρεσία Καταλόγου του Ιδρύματος και χορηγείται κατά την εγγραφή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια αντιγράφεται στην ηλεκτρονική καρτέλα των φοιτητών στο Πληροφοριακό Σύστημα των Γραμματειών. Παρέχεται ενιαία υποστήριξη και ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους χρήστες, για όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, από την κεντρική υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Κέντρου Δεδομένων του Ιδρύματος. Η Ιδρυματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει σταθερή, ανά επίπεδο σπουδών (προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό / διδακτορικό), κατά τη διάρκεια των σπουδών των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Δείτε την απόφαση της Συγκλήτου

14 Νοεμβρίου 2014

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ ΤΟΥ ΠΚ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,
Συνεχίζουμε και φέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, σε φορείς της πόλης του Ηρακλείου.

Αυτή την περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών/τριων στις παρακάτω εθελοντικές δράσεις:

ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Είναι ένας κρατικός φορέας που φιλοξενεί αγόρια ηλικίας 7 έως 18 χρονών, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον είναι ακατάλληλο. Βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο Μασταμπά.
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΘΗΛΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και στεγάζεται στον Πόρο Ηρακλείου. Φιλοξενεί κορίτσια αντίστοιχων ηλικιών με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Αυτή την στιγμή στους φορείς αυτούς φιλοξενούνται παιδιά, δημοτικού και γυμνασίου και Λυκείου που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής τους, έχοντας όμως σοβαρές ελλείψεις στην επίδοσή τους. To Κέντρο ζητά την βοήθεια των φοιτητών στη μελέτη μαθημάτων, σε παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου.

Με τη λήξη της εθελοντικής εργασίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών θα χορηγήσει Βεβαίωση Συμμετοχής στους συμμετέχοντες εθελοντές φοιτητές.

Οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε κάποια από τις παραπάνω δράσεις, διαθέτοντας 1 ή 2 ώρες την εβδομάδα από τον ελεύθερο χρόνο τους, καλούνται να επικοινωνήσουν, για περισσότερες πληροφορίες, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στη διεύθυνση hskf@edu.uoc.gr.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


31 Οκτωβρίου 2014

Υποτροφίες Αιγύπτου για το ακαδημαϊκό έτος 2015

Περισσότερες Πληροφορίες


20 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση Πρυτανείας, Σχολής Θ.Τ.Ε και Σχολής Επιστημών Υγείας

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των περικοπών των επιχορηγήσεων από το ΥΠΑΙΘ, με συνέπεια τον περιορισμό των δυνατοτήτων φύλαξης και καθαριότητας, από σήμερα Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο περιβάλλων χώρος του Ιδρύματος στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών θα παραμένουν κλειστές, ως ακολούθως:

 • Από Δευτέρα έως Πέμπτη, τις ώρες 22:00 ως τις 07:00 της επόμενης
 • Από Παρασκευή ώρα 21:00 ως τη Δευτέρα 07:00.

Παρακαλούνται οι Φοιτητές, οι Καθηγητές και οι Υπάλληλοι του Ιδρύματος να επιδείξουν κατανόηση και πνεύμα ευθύνης και συνεργασίας για να διαφυλάξουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τους εξοπλισμούς του Πανεπιστημίου.

Με τη συνεργασία των Κοσμητειών και των Ακαδημαϊκών Τμημάτων με την Πρυτανεία, θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην παρεμποδιστούν οι επιστημονικές δραστηριότητες ορισμένων εργαστηρίων.


20 Οκτωβρίου 2014

Υποτροφίες ΙΚΥ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών προκηρύσσει
 • τη χορήγηση τριών (3) υποτροφιών στο εσωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, με επιλογή, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Υποτροφία Αλέξανδρου Χατζόπουλου».
 • Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε φοιτητές προπτυχιακών σπουδών που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος αποκλειστικά και μόνο από πόρους που διέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου με το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον έρανο των μαθητών/ τριών της Κύπρου το 2012.

15 Οκτωβρίου 2014

Επαναληπτικά σεμινάρια Βιβλιοθήκης Π.Κ

Δείτε το πρόγραμμα


9 Οκτωβρίου 2014

Χρηματικά Βραβεία της Εστίας Ναυτικών

Περισσότερες Πληροφορίες


6 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα: Εορτασμός Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών

Η Επιστημονική Επιτροπή και τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονη Συμβουλευτική Φοιτητών: Επίκαιρα Θέματα, Προκλήσεις και Προτάσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2014 (10.30’ - 14.00’) στο χώρο του Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο Μανασάκη, Φοιτητικό Κέντρο, Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Ηράκλειο), με αφορμή την συμπλήρωση 12 χρόνων λειτουργίας του.

Περισσότερες πληροφορίες

3 Οκτωβρίου 2014

Παροχή μειωμένου εισιτηρίου στους πρωτοετείς φοιτητές

Οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στις αστικές και υπεραστικές οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έως και την 31η Οκτωβρίου 2014, με την επίδειξη της Βεβαίωσης εγγραφής τους και της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.


30 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα υποτροφιών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16

Το Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016,που απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Περισσότερες πληροφορίες

29 Σεπτεμβρίου 2014

Υποτροφίες Αριστείας ΙΚΥ μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα - Πρόγραμμα Siemens

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθ. 2/737398/ΔΠΔΑ/22-9-2014 Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 2527/Β/23-9-2014) ανακοινώνει την προκήρυξη εκατό (100) θέσεων με σκοπό την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 27η Οκτωβρίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες

26 Σεπτεμβρίου 2014

Υποτροφίες της Σλοβακικής κυβέρνησης για προπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, ακαδημαϊκούς διδασκάλους, ερευνητές και καλλιτέχνες

Περισσότερες Πληροφορίες


24 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Φυσική Πλάσματος & Εφαρμογές" από το ΙΤΕ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master) "Φυσική Πλάσματος & Εφαρμογές" ("Master in Plasma Physics & Applications") έχει αναπτυχθεί από το ΙΤΕ μέσω του Erasmus Curriculum Development. Περιλαμβάνει τρεις κατευθύνσεις:

 • α) Αδρανειακής Σύντηξης (Inertial Fusion)
 • β) Φυσικής Laser (Laser Physics)
 • γ) Επιστήμης Πλάσματος (Plasma Science)

Η διδασκαλία θα γίνει στα Αγγλικά αφού απευθύνεται και σε ξένους φοιτητές.

Περισσότερες Πληροφορίες

22 Σεπτεμβρίου 2014

Υποτροφίες ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Σεπτεμβρίου 2014

Υπόδειξη εκπροσώπων στη Σύγκλητο

Πρόσκληση για υπόδειξη εκπροσώπων

στη Σύγκλητο.

Σχετική επιστολή Συνηγόρου του Φοιτητή.


15 Σεπτεμβρίου 2014

IELTS course

COURSE TITLE
Academic English in Preparation for IELTS (I)
COURSE TUTOR
Francesca Sweeney-Androulaki
TIME
Thursdays (time to be arranged, but definitely morning to early afternoon)
CONTACT HOURS AND WORK COMMITMENT
1.5 weekly (with 2 hours’ homework)
VENUE
to be decided
MATERIALS
All books will be provided in pdf format
WHO CAN TAKE PART?
Anyone with a commitment to following the course (from the Medical School and the School of Sciences, UoC)
START DATE
25th September, 2014

If you are interested in attending this course, e-mail me at: frans@iacm.forth.gr

Francesca Sweeney-Androulaki


Σχετική ανακοίνωση

11 Σεπτεμβρίου 2014

Κάρτα Σίτισης

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΡΤΑ 7ΗΜΕΡΟΥ Ή 15ΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 14,24€ ΚΑΙ 30,50€, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΡΤΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΚΡΙΘΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


10 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα Αντιπροσωπείας Ε.Ε. "Flash Europa 28"

Αφορά στην παρουσίαση στο κινεζικό κοινό λογοτεχνικών κειμένων από τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Περισσότερες Πληροφορίες

29 Αυγούστου 2014

Θέση Post-Doc στο πρόγραμμα NANORESISTANCE IAPP –"Management of Resistance to Tyrosine Kinase Inhibitors with Advanced Nanosystems"

Περισσότερες Πληροφορίες

28 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜETAΠTYXΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "Φυσική Πλάσματος & Εφαρμογές" στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Περισσότερες Πληροφορίες

28 Αυγούστου 2014

Υποτροφίες Ιδρύματος FULBRIGHT

Περισσότερες Πληροφορίες

28 Αυγούστου 2014

Υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές στη Ν. Κορέα

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Αυγούστου 2014

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Περισσότερες Πληροφορίες

1 Αυγούστου 2014

Θέση στην εταιρεία Pilkington Glass για Marie Curie Fellowship στην Αγγλία, διετούς διάρκειας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

18 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (2014-15) για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ» ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

14 Ιουλίου 2014

Με απόφαση του Πρύτανη, το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 8/8/2014 έως και 17/8/2014.


14 Ιουλίου 2014

Προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των φοιτητών

Ανακοινώνεται ότι η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των φοιτητών του ΤΕΤΥ (edu.materials.uoc.gr) δεν θα λειτουργεί τις ημέρες Δευτέρα 14/7 και Πέμπτη 17/7 λόγω εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στον κ. Στεφανάκη (τηλ. 281039-4009).


10 Ιουλίου 2014

FORTH-IESL SEMINAR

Ομιλητής
John F. Brady
Ίδρυμα
Division of Chemistry & Chemical Engineering and Engineering & Applied Science, Caltech, USA
Τίτλος
The Pressure of Active Matter
Χώρος
Κτήριο ITE, Βούτες, Αιθ. Σεμιναρίων 1
Ημέρα και Ώρα
Παρασκευή 11 Ιουλίου, 10:00
Περίληψη
Δείτε το κείμενο.

4 Ιουλίου 2014

The 7th International meeting of the Hellenic Society of Rheology, HSR14, and a satellite workshop on the rheology of Colloidal Gels will take place next week at FORTH (7-10 July, main conference Hall).

More information on the program can be found in the conference webpage.


16 Ιουνίου 2014

Δικαιούχος υποτροφίας «Μανασσάκη»

Η 60η/06-06-2014 Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών εισηγήθηκε την απονομή της Υποτροφίας "Μανασσάκη" στη διδακτορική φοιτήτρια Καμπουράκη Ασημίνα-Ελένη.

Περισσότερες Πληροφορίες

13 Ιουνίου 2014

Προκήρυξη μεταπτυχιακών θέσεων στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, ΑΠΘ

Περισσότερες Πληροφορίες

10 Ιουνίου 2014

Δικαιούχος υποτροφίας κληροδοτήματος «ΚΑΡΥΔΗ»

Η 101η/06-06-2014 Γενική Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών εισηγήθηκε την απονομή της Υποτροφίας του Κληροδοτήματος “Χ. & Α. Καρύδη” στην πρωτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Πανταζόγλου Ελευθερία του Φώτιου.


29 Μαΐου 2014

Πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα! για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Το πρόγραμμα VRIκα! είναι το πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα. Από το 2004, έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 140 Έλληνες φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα αριστείας.

Το πρόγραμμα καταρτίζεται σε συνεργασία με πολλούς Έλληνες και Γάλλους εταίρους : επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, ερευνητικά ιδρύματα κ.ά.

Το πρόγραμμα VRIκα! παρέχει υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (“πτυχίο”) και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε συνάρτηση με τις άριστες επιδόσεις τους, τη συνοχή που παρουσιάζουν τα σχέδιά τους και τα κίνητρά τους.

Περισσότερες Πληροφορίες

26 Μαΐου 2014

Πραγματοποίηση Σεμιναρίου Αναπαραγωγικής Υγείας «Μάθε Σωστά, Ζήσε Καλά» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το «Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού» της A’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με την υποστήριξη του Aggelopoulos Fellowship στα πλαίσια του Clinton Global Initiative University, παρουσιάζει το ενημερωτικό Σεμινάριο Αναπαραγωγικής Υγείας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Μάθε Σωστά, Ζήσε Καλά». Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο αμφιθέατρο «Μεταπτυχιακών» της Ιατρικής Σχολής, την Πέμπτη 29/5 στις 14.00. Το σεμινάριο απαντά σε καίρια ερωτήματα για τη σωστή αντισύλληψη και την προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές-τριες, ανεξαρτήτως ηλικίας και σχολής, όπως επίσης και στο ευρύ κοινό.

Περισσότερες Πληροφορίες

9 Μαΐου 2014

Προκήρυξη μεταπτυχιακών θέσεων στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος:

 • Προχωρημένης Φυσικής (διάρκειας 12 μηνών) ΦΕΚ. 1757/25-8-2009
 • Φωτονικής και Νανοηλεκτρονικής (διάρκειας 18 μηνών) ΦΕΚ. 713/20-3-2014

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 11η Ιουλίου 2014.

Περισσότερες Πληροφορίες

8 Μαΐου 2014

Προκήρυξη μεταπτυχιακών - διδακτορικών θέσεων από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 (χειμερινό εξάμηνο), την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τριάντα (30) μεταπτυχιακών φοιτητών. Το πρόγραμμα οδηγεί σε Διδακτορικό Δίπλωμα και σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) σε μία από τις περιοχές:

 • α. Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών
 • β. Περιβάλλον και Ενέργεια
 • γ. Φυσικές, Χημικές και Βιοχημικές Διεργασίες
 • δ. Προσομοίωση, Βελτιστοποίηση και Ρύθμιση Διεργασιών

Δείτε την πλήρη προκήρυξη

23 Μαρτίου 2014

Προκήρυξη υποτροφιών του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Προκηρύσσονται οι υποτροφίες του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών 30 Μαΐου 2014. Τα ανωτέρω έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στις ανακοινώσεις καθώς και στην ενότητα υποτροφίες-βραβεία. Επίσης, περίληψη της προκήρυξης θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα "Δημοκρατία".

Αίτηση υποψηφίων και υπεύθυνση δήλωση με το προβλεπόμενο κείμενο

10 Απριλίου 2014

Product Design Summer Camp

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη του σεμιναρίου 'Product Design Summer Camp' από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 18 Ιουλίου και σκοπό έχει οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την παραγωγή προϊόντων με καινοτόμα υλικά και υψηλές προδιαγραφές.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 50 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ενδιαφέροντος λήγει την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.

Περισσότερες Πληροφορίες

28 Μαρτίου 2014

Λειτουργία Ιατρείου για Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αγαπητοί μας φοιτητές,
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας της Πρυτανείας να διασφαλίζει την υγεία των φοιτητών της και με την ευγενική προσφορά του Επίκουρου Καθηγητή Παθολογίας κ. Διαμαντή Κοφτερίδη, θα λειτουργεί Ιατρείο Παθολογίας κάθε 15 ημέρες, με δυνατότητα λειτουργίας και ανά εβδομάδα ανάλογα με τις ανάγκες, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Τα ραντεβού θα κλείνονται κανονικά στο Νοσοκομείο στο τηλέφωνο 2810 392111 (Ιατρείο της Δευτέρας για φοιτητές ,Υπεύθυνος Διαμαντής Κοφτερίδης) ενώ θα γίνονται δεκτοί και φοιτητές με έκτακτα προβλήματα χωρίς ραντεβού.

Το Ιατρείο Παθολογίας θα λειτουργεί στο χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων ΠΑΓΝΗ στο ισόγειο κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα ώρα 10-12 π.μ.

Έναρξη Ιατρείου: Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δεν θα υπάρχει κόστος για τους φοιτητές διότι σύμφωνα  με το ΠΔ327/ΦΕΚ.Α/117/7-09-1983 άρθρο 2γ «Οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης καλύπτονται από τον προϋπολογισμό των οικείων ΑΕΙ ...».

Η Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης


21 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Περισσότερες Πληροφορίες

21 Μαρτίου 2014

Δικαιούχος Υποτροφίας "Μ. Σούκουλη"

Ο φοιτητής Αλεξάκης Αλέξανδρος Εφραίμ του Γεωργίου είναι ο δικαιούχος για την υποτροφία «Μ. Σούκουλη», (βάσει επίδοσης) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-13.


19 Μαρτίου 2014

Υποτροφίες της Κυβέρνησης της Λιθουανίας σε Έλληνες

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΠΤΑ (7) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Περισσότερες Πληροφορίες

12 Μαρτίου 2014

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Περισσότερες Πληροφορίες

07 Μαρτίου 2014

Υποτροφίες για μεταπτυχιακούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές στην ομάδα Πολυμερών & Κολλοειδών

Περισσότερες Πληροφορίες

06 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΔΗ»

Περισσότερες Πληροφορίες

06 Μαρτίου 2014

Ημερίδα ενημέρωσης για τη Δράση «Κάλλιπος» – «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα»

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Φεβρουαρίου 2014

Χορήγηση δέκα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές από το κρατικό Ινστιτούτο MASDAR στα Η.Α.Ε.

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Φεβρουαρίου 2014

Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός από το ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό για φοιτητές με αντικείμενο τη συγγραφή εργασίας με θέμα: "Νέο αναπτυξιακό πρότυπο της ελληνικής οικονομίας"

Περισσότερες Πληροφορίες

13 Φεβρουαρίου 2014

Θέση εργασίας στην εταιρεία Glonatech

Περισσότερες Πληροφορίες

24 Ιανουαρίου 2014

Μεταπτυχιακά προγράμματα Τμ. Χημείας ΠΚ

Περισσότερες Πληροφορίες

20 Ιανουαρίου 2014

Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη διαγωνισμού χορήγησης δεκαεννέα (19) υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ»

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη διαγωνισμού χορήγησης έξι (6) υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ»

Περισσότερες Πληροφορίες

18 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη διαγωνισμού χορήγησης οκτώ (8) υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές εσωτερικού σχολικού και ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ»

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα υποτροφιών Ινδίας

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη επιλογής δύο (2) υποτρόφων για μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΑΦΩΝ ΖΩΣΙΜΑ»

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Ιανουαρίου 2014

Προκήρυξη επιλογής πέντε (5) υποτρόφων για μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Περισσότερες Πληροφορίες

14 Ιανουαρίου 2014

Mεταπτυχιακές υποτροφίες του École Normale Supérieure Paris

Dear Sir or Madam,
Each year, the École Normale Supérieure of Paris opens its International Selection Process and offers master scholarships to thirty foreign students. Please find enclosed the leaflet, the calendar and the poster for the 2014 session to forward these informations to your colleagues and students. Inscriptions on our Website are opened from January 7 to March 7, 2014 on http://www.ens.fr/spip.php?article433. I remain at your disposal for any information you may need, your students or yourself.

Yours faithfully,

Isabelle Mistral
Gestionnaire Cellule internationale
Service des Admissions et des Études-Pôle des Études

École Normale Supérieure
45, rue d'Ulm - 75230 Paris Cedex 05
Tél. : 01 44 32 31 08
mail : isabelle.mistral@ens.fr

Περισσότερες Πληροφορίες

11 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα υποτροφιών γλώσσας και πολιτισμού Ινδονησίας Darmasiswa

Περισσότερες Πληροφορίες

9 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 10 ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ"

Περισσότερες Πληροφορίες

9 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 6 ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ "ΙΑΛΕΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗ"

Περισσότερες Πληροφορίες

8 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ MATSUMAE ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ

Περισσότερες Πληροφορίες

Ανακοινώσεις όλων των ετών