Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Διάφορες Ανακοινώσεις - 2018

14 Δεκεμβρίου 2018

Διάφορες υποτροφίες


13 Δεκεμβρίου 2018

Σεμινάριο Matlab

Την Τετάρτη 19/12/2018 και ώρα 13:00 θα γίνει σεμινάριο με τίτλο "Machine Learning and Deep Learning with MATLAB".

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν παραδείγματα μηχανικής μάθησης (machine learning) και αναγνώρισης προτύπων (pattern matching) χρησιμοποιώντας γενικευμένα μοντέλα παλινδρόμησης (regression), αλγορίθμους συσταδοποίησης (clustering) και αλγόριθμους ταξινόμησης (classification), καθώς και η χρήση νευρωνικών δικτύων. Επίσης, θα επιδειχθεί η δημιουργία και εκπαίδευση συνελικτικών νευρωνικών δικτύων (CNN) για την εις βάθος μάθηση (deep learning) για κατηγοριοποίηση εικόνων και εντοπισμό συγκεκριμένων αντικειμένων σε εικόνες. Τέλος, θα γίνει αναφορά στη χρήση της υπολογιστικής ισχύος καρτών γραφικών (GPU computing) για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Θα χρησιμοποιηθούν ενδεικτικά παραδείγματα από την επιστήμη του μηχανικού, του αναλυτή δεδομένων, της βιο-ιατρικής, των μαθηματικών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που ενδιαφέρονται ερευνητικά για το θέμα, σε μέλη ΔΕΠ που διδάσκουν αντίστοιχα μαθήματα, αλλά και σε φοιτητές που θέλουν να γνωρίσουν το λογισμικό και να το χρησιμοποιήσουν σε μαθήματα και διπλωματικές/μεταπτυχιακές εργασίες.

Δείτε το πρόγραμμα28 Νοεμβρίου 2018

Προκήρυξη 10 Υποτροφιών για Διδακτορικό σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Δέκα (10) υποτροφίες για εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής από κοινού στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.

Έρευνα στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής, της Μηχανικής Μάθησης, των Big Data και της Βιοπληροφορικής.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠ&Τ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση υποτροφίας με στόχο την εκπόνηση Διδακτορικής διατριβής, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας του ΙΠ&Τ με τα ακόλουθα Πανεπιστήμια:

 • Rice University
 • University of Texas at Arlington
 • Houston University
 • Dalhousie University

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις μπορείτε να βρείτε στο https://www.iit.demokritos.gr/el/news/scholarships2019

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 3/12/2018

Πληροφορίες: Γραμματεία SKEL: Δ. Κατσαμώρη (gram_skel AT iit.demokritos.gr) Τηλ.: 2106503204


12 Νοεμβρίου 2018

Διιδρυματικά Προγράμματα Master εξωτερικού

31 Οκτωβρίου 2018

Υποβολή υποψηφιοτήτων, ορισμός εφορευτικής επιτροπής και ανακήρυξη υποψηφίων για την ανάδειξη εκπροσώπων του Ε.ΔΙ.Π και ΕΤΕΠ στη Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ανακήρυξη υποψηφίων Ε.ΔΙ.Π


Ανακοίνωση για τις υποψηφιότητες


Ορισμός εφορευτικής επιτροπής


31 Οκτωβρίου 2018

Εκλογή Εκπροσώπων των Φοιτητών (Προπτυχιακών - Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων) στη Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


29 Οκτωβρίου 2018

Διενέργεια κλήρωσης ορισμού μελών Επιτροπής του TΕΤΥ,για την παραλαβή πάσης φύσεως υλικών & τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης πάσης φύσεως εργασιών για το 2019

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


20 Οκτωβρίου 2018

Σεμινάρια αναζήτησης Βιβλιογραφίας

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Π.Κ. οργανώνει, μετά από συνεννόηση με το διδακτικό προσωπικό, σεμινάρια βιβλιογραφίας για τους φοιτητές 2ου και 3ου έτους.

Τα σεμινάρια είναι διαδραστικά και περιλαμβάνουν παραδείγματα αναζήτησης βιβλίων, περιοδικών στον κατάλογο της βιβλιοθήκης (OPAC), αλλά και θεμάτων σε Βάσεις Δεδομένων (συνδρομές του Π.Κ.). Λαμβάνουν χώρα είτε στο ηλεκτρονικό αναγνωστήριο είτε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της βιβλιοθήκης.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν 3 σεμινάρια βιβλιογραφίας για τους φοιτητές του Τμ. Χημείας.


20 Οκτωβρίου 2018

Υποτροφίες της Ελβετικής κυβέρνησης για ξένους μεταπτυχιακούς φοιτητές

Αφορά κατόχους Master ή PhD. Προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 31η Οκτωβρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες

15 Οκτωβρίου 2018

Ιατρική κάλυψη φοιτητών

Οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες που δεν έχουν άλλη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη δικαιούνται πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) με κάλυψη των σχετικών δαπανών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4452/2017 (Α’17)άρθρο 31 παρ.3.Το Πανεπιστήμιο Κρήτης από 1/9/2017 παύει να παρέχει υγειονομική, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στους ανασφάλιστους φοιτητές επομένως δεν εκδίδονται ούτε ανανεώνονται νέα Βιβλιάρια Υγείας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Από τη γραμματεία


15 Οκτωβρίου 2018

Υποτροφίες από το Εργαζάκειο Ίδρυμα

Περισσότερες Πληροφορίες

11 Οκτωβρίου 2018

Υποτροφίες κληροδοτήματος "ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ"

Προκήρυξη δύο (2) διαγωνισμών ανάδειξης τεσσάρων (4) υποτρόφων για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και σπουδές Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, ακαδ. έτους 2015-2016 από τα έσοδα του κληροδοτήματος "ΚΩΝ/ΝΟΥ ΒΕΛΛΙΟΥ".

Περισσότερες Πληροφορίες

11 Οκτωβρίου 2018

Ερμονίκεια 2018

Δείτε την ανακοίνωση

10 Οκτωβρίου 2018

Event υποδοχής πρωτοετών στο Φοιτητικό Kέντρο

Το Φοιτητικό Κέντρο και οι πολιτιστικές ομάδες σας καλούν να τους γνωρίσετε στο event υποδοχής πρωτοετών που θα γίνει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 από τις 12:00 στους χώρους του Φοιτητικού Κέντρου.


10 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση του Γραφείου Διασύνδεσης ΠΚ

Δείτε την ανακοίνωση

06 Οκτωβρίου 2018

Χρηματικά Βραβεία της Εστίας Ναυτικών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εστία Ναυτικών θα χορηγήσει χρηματικά βραβεία στα παιδιά των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών που φοίτησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και έχουν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο σχετικό Κανονισμό της.

Οι σπουδαστές που οι γονείς τους είναι ναυτικοί πρέπει να απευθύνονται αυτοπροσώπως στην Εστία Ναυτικών, Φίλωνος 97-99, Πειραιάς, τηλέφωνο 2104176059 (παροχή χρηματικών βραβείων).


29 Αυγούστου 2018

Υποτροφίες για νεοεισαχθέντες φοιτητές

Αφορούν φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Περισσότερες Πληροφορίες


25 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΕΤΟΥΣ 2019

Δείτε την προκήρυξη

23 Ιουλίου 2018

Υποτροφίες Ιδρύματος Fulbright

Αφορούν, μεταξύ άλλων, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδακτορικούς φοιτητές και επιστήμονες.

Περισσότερες Πληροφορίες

12 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση Πρυτανείας για την λειτουργία του Π.Κ. κατά τον μήνα Αύγουστο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από τις 6 Αυγούστου 2018 έως και τις 17 Αυγούστου 2018. Την παραπάνω περίοδο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας της Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της υπηρεσίας φύλαξης του Πανεπιστημίου μας.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας


29 Ιουνίου 2018

Θέση για διδακτορικό στο τμ. Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Kassel

Περισσότερες Πληροφορίες

27 Ιουνίου 2018

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για θέση Υποψήφιου Διδάκτορα στην Υπολογιστική Χημεία, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μια θέση είναι διαθέσιμη για την εκπόνηση διδακτορικού στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα την μοντελοποίηση και μελέτη με υπολογιστικές μεθόδους νέων νανοϋλικών βασισμένων σε υποστυλωμένο γραφένιο. Ο/Η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα πρέπει να κατέχει Master στη Χημεία ή Φυσική ή Επιστήμη Υλικών ή Χημική Μηχανική ή σε συναφές αντικείμενο, και το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο σε μεθόδους υπολογιστικής χημείας ή/και ηλεκτρονικής δομής της ύλης. Ο/Η υποψήφιος/α θα πρέπει να έχει ισχυρό κίνητρο και θέληση για την πραγματοποίηση έρευνας υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και με Φορέα Υποδοχής του Έργου το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ). Προηγούμενη εμπειρία σε υπολογισμούς ηλεκτρονικής δομής της ύλης, καθώς και σε υπολογισμούς μηχανικών ιδιοτήτων, σε συστήματα όπως μόρια, νανοδομημένα υλικά, πορώδη σκελετικά υλικά όπως τα Μέταλλο–Οργανικά Πλέγματα (MOFs) ή τα Ομοιοπολικά–Οργανικά Πλέγματα (COFs), αμιγές ή τροποποιημένο γραφένιο, θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. Επίσης, θα συνεκτιμηθούν διακρίσεις και επιστημονικές δημοσιεύσεις σε συναφή αντικείμενα. Απαραίτητο προσόν είναι η καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδότηση για την εκπόνηση διδακτορικού για 3 έτη, δυνατότητα συμμετοχής σε συνέδρια και σε θερινά σχολεία. O Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Δρ. Εμμανουήλ Κουκάρας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν (α) συνοδευτική επιστολή (cover letter) στην οποία θα εξηγούν το ενδιαφέρον τους για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, αναφέροντας το όποιο σχετικό υπόβαθρο ή/και εμπειρία και (β) πλήρες βιογραφικό στο e-mail: koukaras@iceht.forth.gr.

UPDATE: Θα ήθελα να αναρτήσετε στις ανακοινώσεις σας μια πρόσκληση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Αφορά μια δεύτερη θέση που έχει προκύψει στο ίδιο πρόγραμμα με αυτό που είχατε αναρτήσει άλλη ανακοίνωση στις 27/6.
με εκτίμηση,
Μανόλης Κλώντζας


26 Ιουνίου 2018

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ στη ΣΥΓΚΛΗΤΟ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19

Δείτε τα σχετικά έγγραφα


22 Ιουνίου 2018

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- Β’ Κύκλος

Δείτε το συνημμένο Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών αναφορικά με την Πρόσκληση στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- Β’ Κύκλος», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 3 Ιουλίου 2018 και ώρα 16.00.


19 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για το χρονικό διάστημα από 01.09.2018 έως 31.08.2021 και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την υποβολή υποψηφιοτήτων

Διαβάστε τη σχετική προκήρυξη


14 Ιουνίου 2018

Αστική Μετακίνηση φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες δωρεάν ή μειωμένη κατά 50% για το ακαδ. έτος 2018-19 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


2 Ιουνίου 2018

Σεμινάριo Stavros Niarchos Foundation – FORTH

Ομιλητής
Εμμανουήλ Γλυνός
Ίδρυμα
Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Laser, ΙΤΕ
Τίτλος
Ηigh Performance Solid Polymer Electrolytes for Energy Storage via Macromolecular Engineering
Χώρος
Αίθουσα Σεμιναρίων Α. Παγιατάκη (ΙΤΕ)
Ημερομηνία και Ώρα
Τρίτη 5 Ιουνίου, 16:00
Γλώσσα
Αγγλικά

1 Ιουνίου 2018

Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2017-2018

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και τους γονείς τους ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση 140832/Ζ1 των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών (δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 2993Β/31-8-2017) καθορίζει τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ακαδ. έτους 2017-2018 από Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 μέχρι και Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης της ΑΑΔΕ (TAXISnet).

Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας

Σχετικές πληροφορίες
ΚΥΑ/ΦΕΚ
Αίτηση


31 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα Εrasmus+ 2017 - 2018 Συμπληρωματική Προκήρυξη για Πρακτική Ασκηση

Περισσότερες Πληροφορίες

29 Μαΐου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ

Περισσότερες Πληροφορίες

29 Μαΐου 2018

Θέση για διδακτορικό στο University of Southampton, UK

Περισσότερες Πληροφορίες

26 Μαΐου 2018

Σεμινάριo ΙΗΔΛ, ΙΤΕ

Ομιλητής
Sergey V. Panyukov
Ίδρυμα
P. N. Lebedev Physical Institute, Russian Academy of Sciences, Moscow, Russia
Τίτλος
Nonlinear Elasticity of Swollen Gels
Χώρος
Αίθουσα Σεμιναρίων 2 του κτιρίου ΙΤΕ
Ημερομηνία και Ώρα
Τετάρτη 30 Μαΐου, 11:00
Γλώσσα
Αγγλικά
Περίληψη

A scaling theory is developed that describes general deformations and stress-strain behavior of gels swollen in athermal, good, marginal, and Θ-solvents. We show that the network strand conformations are controlled either by polymer concentration if the fully swollen gel is compressed, or by externally applied stress or strain if it is stretched. This difference in factors controlling chain conformations results in a different elastic response of the gel under compression and stretching. We calculate stress-strain relations, describe the crossovers between different solvent and deformation regimes and construct diagrams of states for swollen and deformed gels.


24 Μαΐου 2018

Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών

Αφορούν ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΥΔ.

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Μαΐου 2018

Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Βασίλη Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού»

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Μαΐου 2018

Υποτροφίες Αιγύπτου για εκμάθηση αραβικής γλώσσας

Περισσότερες Πληροφορίες

10 Μαΐου 2018

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Τμήματος Φυσικής για το ακαδ. έτος 2018-2019

Δείτε την προκήρυξη.

Η υποβολή των αιτήσεων είναι δυνατή έως και την 12η Ιουλίου 2018


8 Μαΐου 2018

Μεταπτυχιακές υποτροφίες Ιδρύματος Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με σκοπό την στήριξη οικονομικά ασθενών φοιτητών στις παρούσες δυσμενείς κοινωνικά συνθήκες στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν αριστεύσει κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους, και προκειμένου να έχουν την ευκαιρία απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών: 8 Ιουνίου 2018

Περισσότερες Πληροφορίες

8 Μαΐου 2018

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρωτοετείς και παλαιότερων ετών, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους Διδάκτορες, ότι σε αποκλειστική προθεσμία από: Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 έως και Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για Σίτιση (μόνο) ή για Σίτιση και Στέγαση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, μέσα από τον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου μας χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό τους e-mail, ως όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη ως password.

Για την υποβολή της Αίτησης πατήστε στο σύνδεσμο: http://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/ypovoles-aithsewn

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα βρείτε εδώ.

Ενημέρωση για τον τρόπο μοριοδότησης των αιτήσεων θα βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.merimna.uoc.gr/images/pdf/systhmamoriodothshs.pdf

Φοιτητική Μέριμνα Ρεθύμνου / Ηρακλείου


3 Μαΐου 2018

Εκλογή εκπροσώπων Φοιτητών στα συλλογικά όργανα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, για το ακαδ. έτος 2018-19

Δείτε τα συνημμένα έγγραφα:


2 Μαΐου 2018

Προκήρυξη Υποτροφιών ΕΛΙΔΕΚ για Υποψήφιους Διδάκτορες

Δείτε την προκήρυξη.

Η υποβολή των αιτήσεων είναι δυνατή από τη 15η Ιουνίου 2018 και ώρα 3 μ.μ. έως και την 20ή Ιουλίου 2018 και ώρα 3 μ.μ.


26 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ

Δείτε την προκήρυξη.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων από Πέμπτη 26/4/2018 μέχρι Παρασκευή 4/5/2018.

Ανακήρυξη υποψηφίων


25 Απριλίου 2018

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς υποψηφίους για το Διατμηματικό ΠΜΣ Βιοηθική (ακαδ. έτος 2018-19)

Δείτε την προκήρυξη.

Αιτήσεις από 30 Απριλίου έως 07 Μαΐου 2018.


23 Απριλίου 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή σε αγροτικές επιχειρήσεις

Το B.I.C Κρήτης (Agricultural Business Innovation Center of Crete)- Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης, οργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή φοιτητών 5–6 Μαΐου σε αγροτική επιχείρηση παραγωγής Μανιταριών και σε σύγχρονη επιχείρηση Λαχανοκομίας - Φυτώριο στην Ιεράπετρα.

Η εκδρομή θα έχει χαρακτήρα εκπαιδευτικό, θα επιλεγούν 20 φοιτητές οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις επιχειρήσεις, να μιλήσουν με παραγωγούς και γεωπόνους, να δουν από κοντά τις παραγωγικές μονάδες και στη συνέχεια να συμπληρώσουν μια αναφορά για την εμπειρία τους καθώς και προτάσεις που μπορεί να έχουν για την βελτίωση/εξέλιξη των επιχειρήσεων ή της παραγωγικής διαδικασίας.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει το πέμπτο εξάμηνο φοίτησης και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να συμπληρώσουν μέχρι 30 Απριλίου στις 24:00 τη φόρμα 'Εκπαιδευτική Επίσκεψη Ιεράπετρα' ώστε να ενημερωθούν για την έγκριση της συμμετοχής τους και για το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής. Περισσότερες Πληροφορίες


19 Απριλίου 2018

Θέση για διδακτορικό στο Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf

Περισσότερες Πληροφορίες

6 Απριλίου 2018

Μεταπτυχιακές υποτροφίες Ιδρύματος Φανουράκη

Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη προκηρύσσει πέντε υποτροφίες για νέους και νέες καταγόμενους από την Κω και την Χάλκη Δωδεκανήσου, διάρκειας κατ' ανώτατο όριο ενός έτους, χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό που οδηγούν στην απόκτηση:

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 • ΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 • ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ή ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ
 • Προθεσμία υποβολής αίτησης η 8η Μαΐου 2018.

  Προκήρυξη

28 Μαρτίου 2018

Προκήρυξη των υποτροφιών του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα έγγραφα. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων κατατεθούν και σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα σε pdf).

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών η 11η Mαϊου 2018.

Προκήρυξη
Αίτηση
Υπεύθυνη δήλωση
Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

26 Μαρτίου 2018

Ενημέρωση για την λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό τις παρακάτω ημέρες:

 • Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου
 • Τρίτη 10 Απριλίου
 • Τετάρτη 11 Απριλίου

Από την Πρυτανεία


23 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση σχετικά με το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.


23 Μαρτίου 2018

Δημοσίευση Προκήρυξης έντεκα (11) θέσεων ΔΕΠ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Ηράκλειο)

To Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει την πλήρωση έντεκα (11) θέσεων μελών Δ.Ε.Π όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ: 23-05-2018.


23 Μαρτίου 2018

Υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης για νέους ερευνητές
Bourses du gouvernement français pour jeunes chercheurs "Sejours scientifiques de haut niveau"

Περισσότερες Πληροφορίες

6 Μαρτίου 2018

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 13.4.2018

Περισσότερες Πληροφορίες

4 Μαρτίου 2018

20ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Χημείας του ΠΚ

Περισσότερες Πληροφορίες

27 Φεβρουαρίου 2018

Xορήγηση Υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές από την Κίνα για το ακαδ. έτος 2018-2019

Δείτε τα συνημμένα αρχεία που βρίσκονται στις παρακάτω υπερ-συνδέσεις:

Ανακοίνωση
Συνημμένα

26 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα Υποτροφιών Κορέας για μεταπτυχιακές σπουδές

Περισσότερες Πληροφορίες

26 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση προγραμμάτων υποτροφιών Σλοβακίας και Λετονίας

Δείτε τα συνημμένα αρχεία που βρίσκονται στις παρακάτω υπερ-συνδέσεις:

Υποτροφίες Λετονίας
Υποτροφίες Σλοβακίας

15 Φεβρουαρίου 2018

12th International Conference on Physics of Advanced Materials and 3rd Autumn School on Physics of Advanced Materials

The 12th International Conference on Physics of Advanced Materials (ICPAM-12) and the 3rd Autumn School on Physics of Advanced Materials (PAMS-3) will be held on September 22 – 28, 2018, in Heraklion, Crete, Greece. The events are organized by Alexandru Ioan Cuza University and Technological Educational Institute of Crete, together with prestigious universities and research institutes all around the world.

Περισσότερες Πληροφορίες

15 Φεβρουαρίου 2018

Σεμινάρια "Ακαδημαϊκής συγγραφής μεταπτυχιακών φοιτητών"

Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια "Ακαδημαϊκής συγγραφής μεταπτυχιακών φοιτητών" στις παρακάτω ημερομηνίες από την Κα Κατσαμποξάκη-Hodgetts στην Α2 Χημικού, 9.00-11.00 το πρωί στο Τμήμα Χημείας Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο.

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να πάρουν σημειώσεις κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και (αντίστοιχες) βεβαιώσεις παρακολούθησης, παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τον κ. Τσώλη στο tsolis@uoc.gr και να δηλώσουν συμμετοχή. Η προθεσμία εγγραφής είναι 23 Φεβρουαρίου 2018. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (40 άτομα) αλλά δικαίωμα παρακολούθησης έχουν όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Scientific Writing Workshops

9.00-11.00 in Amphitheatre 2 Chemistry Dept, UOC

Postgraduate students and novice writers are invited to attend a series of five two-hour workshops on scientific writing in English.

 1. "Writing the Methods section of an article in a Chemistry journal” on Thursday, 1st March 2018.
 2. "Writing the Results section of an article in a Chemistry journal" on Thursday, 8th March 2018
 3. "Writing the Discussion and conclusion section of an article in a Chemistry journal" on Tuesday, 20th March 2018
 4. "Writing the Introduction of an article in a Chemistry journal" on Tuesday, 27th March 2018
 5. Writing a Review paper; insights into the language of review papers in Chemistry journals” on 26th April 2018

Certificates of Attendance will be Issued for each workshop to those registering in advance. Contact: tsolis@uoc.gr


15 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου για Digital Advertising: Search, Display & Social από το Grow Greek Tourism Online της Google

Δείτε τα παρακάτω συνημμένα.

Δελτίο τύπου
Brochure

15 Φεβρουαρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Δωρεάν ξεναγήσεις για την πανεπιστημιακή κοινότητα - Ελεύθερη πρόσβαση φοιτητών

Γνωστοποιούνται στους φοιτητές και στο προσωπικό του Τμήματός τα επισυναπτόμενα σχετικά αρχεία σχετικά με δωρεάν ξεναγήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ΙΜΚ, καθώς και για την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών σε αυτό.

ΙΜΚ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΙΜΚ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

13 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2018-19: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Δείτε το σχετικό ιστότοπο του προγράμματος.


4 Φεβρουαρίου 2018

Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Αγαπητοί κύριοι, αγαπητές κυρίες,

Σας διαβιβάζω την αναγγελία του διαγωνισμού των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 για τις κατηγορίες των Επιστημονικών Βραβείων και Διπλωματικών Εργασιών. Παρακαλώ προωθήστε την σε Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές και επικουρικά σε μέλη ΔΕΠ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση,

Έλενα Μόσχου

Γραμματεία ECOCITY

Brochure

6 Φεβρουαρίου 2018

Φ.Μ. Ηρακλείου: Συμπληρωματικός Κατάλογος ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΠΚ ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2018

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης των σχολών Ηρακλείου, που είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης για το 2018 σύμφωνα με τον παρακάτω Πίνακα, καλούνται να περάσουν από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας με την Ακαδημαϊκή τους Ταυτότητα (πάσο), προκειμένου να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, από σήμερα μέχρι και 16/02/2018 Δευτ.-Παρασκ. 12:00-14:00.

Όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν μέχρι την παραπάνω αποκλειστική προθεσμία χάνουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση.

Οι ενεργοποιημένες Ακαδημαϊκές Ταυτότητες του έτους 2018 ισχύουν έως τη λήξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου 15/06/2018 για ΣΘΕΤΕ και 6/7/2018 για Ιατρική.

Δωρεάν σίτιση χορηγείται κατά προτεραιότητα, στους φοιτητές οι οποίοι εμπίπτουν στις κατηγορίες του άρθρου 1, παρ. 8 και 9 της αρ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012, ΦΕΚ Β΄1965/2012 και στη συνέχεια στους υπόλοιπους φοιτητές, με σειρά κατάταξης, βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων (σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης) σε αριθμό φοιτητών σύμφωνα με τη διαθέσιμη πίστωση έτους 2018.

Οι μη δικαιούχοι δωρεάν σίτισης φοιτητές μπορούν να σιτίζονται στα Φοιτητικά Εστιατόρια, καταβάλλοντας το αντίτιμο ανά γεύμα (2-3€ περίπου) ή να προμηθευτούν από το εστιατόριο την κάρτα που περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, για 7 ή 15 ημέρες σίτισης με 15€ ή 30€ περίπου.

Στον πίνακα Excel που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος δωρεάν σίτισης με "ΕΥΡΕΣΗ" (πατώντας ctrl και F) με τον Αριθμό Φοιτητικού Μητρώου. Προσοχή: ΟΛΟΙ οι φοιτητές που βρίσκουν τον ΑΜ τους στη λίστα ΕΙΝΑΙ δικαιούχοι Δωρεάν σίτισης και πρέπει να ενεργοποιήσουν τη σίτιση τους για να ισχύει. Το Ναι/Όχι δίπλα στα Μόρια σημαίνει ότι ανήκετε ή δεν ανήκετε σε ειδική κατηγορία που προηγείται στη σίτιση σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ/1965/Β’/2012.

Συμπληρωματικός Πίνακας Δικαιούχων Δωρεάν Σίτισης ΠΚ Σχολές Ηρακλείου 2018


4 Φεβρουαρίου 2018

18th European Conference on Composite Materials (ECCM18)

θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση του 18th European Conference on Composite Materials (ECCM18), το οποίο θα λάβει χώρα από την 24η Ιουνίου έως και την 28η Ιουνίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αθήνα.

Φορείς διοργάνωσης είναι η European Society for Composite Materials (ESCM) σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Περισσότερες Πληροφορίες

31 Ιανουαρίου 2018

IV International Scientific Congress “Innovations 2018” in Varna, Bulgaria

Dear Colleagues,

On behalf of the Scientific-technical Union of Mechanical Engineering, Republic of Bulgaria we have the pleasure to invite you to participate in the IV International Scientific Congress “Innovations 2018”, which will be held from 20th to 23th of June, 2018 in Varna, Bulgaria.

The program of the congress will also give you the opportunity for relaxation, amusements and becoming acquainted with the Black Sea charm.

Detailed information can be found in the attached files.

More information about the Congress is available on www.innova-eng.eu

Best regards,

Prof. D.Sc. DHC Georgi Popov,

President of Bulgarian Scientific-Technical Union of Mechanical Engineering,

Prof. D.Sc. Dimitar Damianov,

Chairman of the International Program Committee

Invitation
Response form


31 Ιανουαρίου 2018

Προκήρυξη Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας "Στέλιου Πηχωρίδη" για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

Δείτε την προκήρυξη και το συνοδευτικό της.


17 Ιανουαρίου 2018

Πίνακας δικαιούχων Δωρεάν Σίτισης για ΠΚ Σχολές Ηρακλείου 2018

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης των σχολών Ηρακλείου, που είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης για το 2018 σύμφωνα με τον παρακάτω Πίνακα, καλούνται να περάσουν από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας με την Ακαδημαϊκή τους Ταυτότητα (πάσο), προκειμένου να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, από σήμερα μέχρι και 31/01/2018 Δευτ.-Παρασκ. 12:00-14:00. Όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν μέχρι την παραπάνω αποκλειστική προθεσμία χάνουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση. Οι ενεργοποιημένες Ακαδημαϊκές Ταυτότητες του έτους 2018 ισχύουν έως τη λήξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου 15/06/2018 για ΣΘΕΤΕ και 6/7/2018 για Ιατρική.

Δωρεάν σίτιση χορηγείται κατά προτεραιότητα, στους φοιτητές οι οποίοι εμπίπτουν στις κατηγορίες του άρθρου 1, παρ. 8 και 9 της αρ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012, ΦΕΚ Β΄1965/2012 και στη συνέχεια στους υπόλοιπους φοιτητές, με σειρά κατάταξης, βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων (σύμφωνα με το σύστημα μοριοδότησης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης) σε αριθμό φοιτητών σύμφωνα με τη διαθέσιμη πίστωση έτους 2018. Προηγούνται οι εμπρόθεσμες αιτήσεις και θα ακολουθήσουν οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εάν υπάρχει δυνατότητα.

Οι μη δικαιούχοι δωρεάν σίτισης φοιτητές μπορούν να σιτίζονται στα Φοιτητικά Εστιατόρια, καταβάλλοντας το αντίτιμο ανά γεύμα (2-3€ περίπου) ή να προμηθευτούν από το εστιατόριο την κάρτα που περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, για 7 ή 15 ημέρες σίτισης με 15€ ή 30€ περίπου.

Στον πίνακα Excel που θα βρείτε εδώ μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος δωρεάν σίτισης με "ΕΥΡΕΣΗ" (πατώντας ctrl και F) με τον Αριθμό Φοιτητικού Μητρώου.


17 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Erasmus Mundus Joint Master Degrees)

Σας ενημερώνουμε ότι πληροφορίες για τις ανωτέρω δράσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΠΚ καθώς και στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ. H υποστήριξη για την υποβολή προτάσεων καθώς και η διαχείριση των εγκεκριμένων έργων των Kεντρικών Δράσεων του Προγράμματος Erasmus γίνεται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι μέσω των κατά τόπους Τμημάτων Διεθνών Σχέσεων των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων.


15 Ιανουαρίου 2018

Γνωστοποίηση ΑΠΟΦΑΣΗΣ συγκρότησης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του Ε.Λ.Κ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης_Ν.4485/2017 (Α΄ 114)

Π Ρ Ο Σ :
Τα απερχόμενα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ
Γραμματεία Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης
Γραμματεία Συγκλήτου
Γραμματεία Πρυτανικού Συμβουλίου
Διευθύνσεις/Υποδιευθύνσεις
Κοσμητείες
Ακαδημαϊκά Τμήματα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι, καλημέρα Σας, καλημέρα σε όλους,
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχετε, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ-ΠΟΛΛΑ, με υγεία και κάθε καλό!

παρακαλώ πολύ δείτε για την ενημέρωσή σας, την υπ΄αριθμόν Γενικού Πρωτοκόλλου 27/05.01.2018 απόφαση [ΑΔΑ: ΨΝ5Σ469Β7Γ-ΛΞΞ], εκ μέρους του Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή κ. Ο.Ι. Ζώρα, με βάση την οποία συγκροτείται η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τριετή θητεία, βάσει των ισχυουσών διατάξεων του νόμου, κατόπιν των αποφάσεων των Συνελεύσεων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του Ιδρύματος και την απόφαση ορισμού εκπροσώπων Τμημάτων δυνάμει της διάταξης της περίπτωσης ιγ) της παραγράφου 15 του άρθρου 15 του Ν. 4485/2017 (Α΄ 114).

Με εκτίμηση,
Φ. Μαμαλάκη
Τμήμα Πανεπιστημιακών Αρχών
Διεύθυνσης Διοικητικού
Πανεπιστημίου Κρήτης

Τηλ.: 2831-0-77916, 77908
ΦΑΞ: 2831-0-77972, 77970
deptauthorities@admin.uoc.gr
mamalaki@admin.uoc.gr,


12 Ιανουαρίου 2018

Υποτροφία για διδακτορικό: Ultrasonic Melt Processing

The Faculty of Technology Design and Environment at Oxford Brookes University is seeking a highly motivated candidate from an Engineering or Materials disciplinary background who has strong experimental skills (or would be able and willing to develop them) to undertake a PhD within the EPSRC research project “Upscaling Environment Friendly Cavitation Melt Treatment (UltraMelt2)”.

Περισσότερες Πληροφορίες

12 Ιανουαρίου 2018

Υποτροφίες Κληροδοτήματος "Εμμανουήλ Σακλαμπάνη"

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 τη χορήγηση επτά υποτροφιών, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή σε βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος "Εμμανουήλ Σακλαμπάνη", σε πτυχιούχους όλων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακές σπουδές στο γνωστικό πεδίο της "Διδακτικής", σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή του Εξωτερικού.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεως 26η Φεβρουαρίου 2018.

Περισσότερες Πληροφορίες

12 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ MATSUMAE ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Περισσότερες Πληροφορίες

9 Ιανουαρίου 2018

Εξέταση φοιτητών με μαθησιακές δυσκολίες

Οι φοιτητές που έχουν μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ) μπορούν να επισκέπτονται το Συμβουλευτικό Κέντρο και ενημερώνουν την κ. Αριάννα Αρχοντάκη για τα μαθήματα που θα εξεταστούν εφόσον το επιθυμούν.

Τηλ. Επικοινωνίας με την κ. Αρχοντάκη 2810 394880, Κτήριο Διοικητήριο ΙΙ


5 Ιανουαρίου 2018

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων σχεδιαγραμμάτων διδασκαλίας από νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειριας σε νεους κατόχους διδακτορικού 2017—2018 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης»

Περισσότερες Πληροφορίες

3 Ιανουαρίου 2018

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Educational Trip

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Educational Trip διοργανώνεται από το 2010 σε διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αμερικής. Σκοπός του είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες μια συγκλονιστική εμπειρία που θα τους εφοδιάσει με σημαντικές γνώσεις και καινοτόμες πρακτικές, προς αξιοποίηση στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον και τη μετέπειτα καριέρα τους.

Το Educational Trip διοργανώνεται από τους συλλόγους Eλλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSA MIT), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society) UC San Diego (HSAUCSD), Princeton University (OPA) και το Corallia, δίνοντας την ευκαιρία σε περίπου 25 φοιτήτριες και φοιτητές από ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να συζητήσουν με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, και να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα, το San Diego και το New Jersey.

Όραμα του Educational Trip είναι να δώσει ώθηση στους νέους ανθρώπους να δράσουν και να καινοτομήσουν υλοποιώντας ενέργειες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του πανεπιστημίου τους. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από εβδομήντα φοιτητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην πραγμάτωση του οράματος. Οι απόφοιτοι του Educational Trip, γεμάτοι με νέες ιδέες, αλλά πάνω απ’ όλα, διάθεση και θέληση συνεχίζουν να μεταλαμπαδεύουν τη μοναδική αυτή εμπειρία τους και στις επόμενες γενιές των συναδέλφων τους.

Περισσότερες Πληροφορίες

Ανακοινώσεις όλων των ετών