Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Διάφορες Ανακοινώσεις - 2019

19 Νοεμβρίου 2019

Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Άγχος Σπουδών»

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο το δεύτερο σεμινάριο με θέμα: «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή» - «Άγχος Σπουδών».

Δείτε την ανακοίνωση

18 Νοεμβρίου 2019

Προσφορά ταξιδιωτικών καρτών σε νέους και νέες 18 ετών από την ΕΕ

Δείτε την ανακοίνωση.


12 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, αναφορικά με την Πρόσκληση στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- ακαδ. έτος 2018/19», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» καθώς και τη σχετική πρόσκληση.


12 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση προγράματος HBA-USA Mentorship

Το πρόγραμμα Mentorship ξεκίνησε πιλοτικά το 2016 με σκοπό να φέρει σε επαφή Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους φοιτητές και νέους ερευνητές από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με Έλληνες και Ελληνοαμερικάνους μέντορες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο της Αμερικής. Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, η πιλοτική φάση του προγράμματος στέφθηκε με επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν επιτυχημένες επαφές μεταξύ φοιτητών και μεντόρων με πολύ θετική ανατροφοδότηση.

Το πρόγραμμα “Mentorship” έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει φοιτητές και νέους ερευνητές που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματά τους στις ΗΠΑ. Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές ή μεταδιδακτορικοί ερευνητές στον τομέα των βιοεπιστημών. Οι μέντορες του προγράμματος είναι καταξιωμένοι επιστήμονες των βιοεπιστημών ή ιατροί που εργάζονται στον ακαδημαικό ή επιχειρηματικό τομέα και μπορούν βάση της εμπειρίας τους να καθοδηγήσουν και βοηθήσουν τους υποψηφίους με σημαντικές επαγγελματικές τους αποφάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο http://www.hbausa.org/mentorship-program και να επικοινωνήσουν στο administrator@hba-usa.org για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Δείτε την ανακοίνωση

7 Νοεμβρίου 2019

Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή»

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα: «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή».

Δείτε την ανακοίνωση

3 Νοεμβρίου 2019

Vulcanus in Japan, 2020/21 – A training programme for EU students

The trainee programme VULCANUS IN JAPAN offers industrial placements in companies in Japan to EU university students of engineering, high-tech or other scientific fields, enrolled –at the moment of application– in between the 4th official year of studies and the penultimate year of PhD.

Περισσότερες πληροφορίες

1 Νοεμβρίου 2019

Διενέργεια κλήρωσης ορισμού μελών Επιτροπής του TΕΤΥ για την παραλαβή πάσης φύσεως υλικών & τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης πάσης φύσεως εργασιών για το 2020

Δείτε την ανακοίνωση

24 Οκτωβρίου 2019

Πρόγραμμα Erasmus+: Κινητικότητα για διδασκαλία

Η δραστηριότητα αυτή επιτρέπει στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης ή σε προσωπικό επιχειρήσεων να διδάξει σε ένα συνεργαζόμενο Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Η κινητικότητα του προσωπικού για σκοπούς διδασκαλίας δύναται να αφορά οποιαδήποτε θεματική ενότητα/ ακαδημαϊκό κλάδο.

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στο γραφείο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων είναι έως 15 Νοεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες

19 Οκτωβρίου 2019

Event υποδοχής πολιτιστικών ομάδων Π.Κ.

Οι πολιτιστικές ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο) καλούν όλους τους φοιτητές στα event υποδοχής που διοργανώνουν με σκοπό το καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών και τη γνωριμία με τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Φοιτητικό Κέντρο.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση
Δείτε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Φοιτητικού Κέντρου

16 Οκτωβρίου 2019

Έναρξη ομάδας "Στρατηγικές μάθησης και οργάνωση μελέτης"

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών του Παν/μιου Κρήτης στο Ηράκλειο, διοργανώνει ομάδα παρέμβασης για «Στρατηγικές μάθησης και οργάνωση μελέτης» σε φοιτητικό πληθυσμό.

Η ομάδα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 30.10.2019, και ώρα 12:00 για 4 συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση (σταθερή ημέρα και ώρα), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (φοιτητικό Κέντρο, 1ος όροφος, Παν/πολη Βουτών, Ηράκλειο).

Όσοι φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση hskf@edu.uoc.gr έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.


09 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ COSMOTE

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ COSMOTE ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ / ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00, ΑΙΘΟΥΣΑ «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ» ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

09 Οκτωβρίου 2019

Χρηματικά Βραβεία της Εστίας Ναυτικών

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εστία Ναυτικών θα χορηγήσει χρηματικά βραβεία στα παιδιά των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών που φοίτησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και έχουν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο σχετικό Κανονισμό της.

Οι σπουδαστές που οι γονείς τους είναι ναυτικοί πρέπει να απευθύνονται αυτοπροσώπως στην Εστία Ναυτικών, Φίλωνος 97-99, Πειραιάς, τηλέφωνο 2104176059 (παροχή χρηματικών βραβείων).


3 Οκτωβρίου 2019

Πρόγραμμα ERASMUS+ Ακαδημαϊκό έτος 2019-20: Προκήρυξη κινητικότητας φοιτητών για πρακτική άσκηση μέσω ομίλων που συμμετέχει το ΠΚ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


26 Σεπτεμβρίου 2019

Υποτροφίες της Ελβετικής κυβέρνησης

Αφορούν μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Περισσότερες Πληροφορίες

26 Σεπτεμβρίου 2019

Υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD)

Αφορούν φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές.

Περισσότερες Πληροφορίες

19 Σεπτεμβρίου 2019

Υποτροφίες κυβέρνησης Μεξικού

Περισσότερες Πληροφορίες

11 Σεπτεμβρίου 2019

Λειτουργία Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20 θα λειτουργεί στο Ηράκλειο η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης που έχει ως κύριο σκοπό τη στήριξη των φοιτητών και των αποφοίτων του Ιδρύματος στον προσανατολισμό και σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους καθώς και στη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Στον ιστότοπό της (www.dasta.uoc.gr) θα βρίσκετε πληροφορίες για: Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Υποτροφίες, Θέσεις Εργασίας και άλλο σχετικό υλικό. Οι ιστοσελίδες θα εμπλουτιστούν σταδιακά με περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις του Γραφείου και στο Facebook (www.facebook.com/dasta.uoc.gr/)

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλες και όλους!

Ήβη Σπανάκη
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.)
τηλ: 2810393289
email: dasta AT uoc.gr, evie.spanaki AT uoc.gr


6 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το έτος 2019, θα δώσει τριάντα έξι (36) Υποτροφίες για συγκεκριμένες σχολές πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Οι Υποτροφίες COSMOTE θα απονεμήθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή / και Επαγγελματικών Λυκείων που έχουν αποφοιτήσει είτε κατά το τρέχον έτος 2019 είτε κατά τα προηγούμενα έτη 2018 και 2017, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 31-12-2018 και έχουν εισαχθεί μέσω του Συστήματος Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2019.

Οι Υποτροφίες απευθύνονται σε απόφοιτους από όλη την Ελλάδα, που έχουν εισαχθεί σε συγκεκριμένες σχολές Πανεπιστημίων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως πρωτοετείς φοιτητές.

Περισσότερες Πληροφορίες

2 Σεπτεμβρίου 2019

Υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για Έλληνες επιστήμονες στο Institute for Advanced Study

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.


27 Αυγούστου 2019

Θέσεις μαθητείας Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές

Προσφέρονται δύο θέσεις μαθητείας Erasmus+ στα projects "ADVANCED LITHOGRAPHY AND PHOTOLITHOGRAPHY TECHNIQUES" και "COLD FIELD EMISSION FROM THIN-FILM COATED CATHODES" στο "INSTITUTE OF SCIENTIFIC INSTRUMENTS" της Τσεχίας.


27 Αυγούστου 2019

Υποτροφίες Ιδρύματος Fulbright

Αφορούν, μεταξύ άλλων, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδακτορικούς φοιτητές και επιστήμονες.

Περισσότερες Πληροφορίες

28 Ιουλίου 2019

Πρόσκληση σε νέους επιστήμονες για παροχή διδακτικού έργου

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου στο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, για τα μαθήματα που ορίζονται ανά Επιστημονικό Πεδίο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (εξαιρούνται τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα) των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Συνελεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες


24 Ιουλίου 2019

Απασχόληση φοιτητών στον ΕΛΚΕ

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης πρόκειται να απασχολήσει στα γραφεία της ΜΟΔΥ στο Ηράκλειο δύο (2) προπτυχιακούς φοιτητές/τριες για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών με δυνατότητα παράτασης.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα πρέπει να παραδοθούν αυτοπροσώπως την 02/08/2019.

Περισσότερες πληροφορίες


18 Ιουλίου 2019

Ομιλία του αποφοίτου ΤΕΤΥ κ. Αχιλλέα Τσιώτα

Στην ορκωμοσία της Παρασκευής 26ης Ιουλίου θα έχουμε για πρώτη φορά και απόφοιτο του ΤΕΤΥ για να μιλήσει, τον κ. Αχιλλέα Τσιώτα. Ο Αχιλλέας είναι Senior NPI Project and Program Manager, Additive Manufacturing, Advanced Operations, Division of Joint Replacement στην Εταιρεία Stryker Orthopaedics, Cork, Ireland. Επειδή η ορκωμοσία θα είναι αρκετά μεγάλη (θα μιλήσει και απόφοιτος του CSD) και δεν θα υπάρχει πολύς χρόνος για φοιτητές/αποφοίτους που ενδεχομένως να θέλουν να συζητήσουν μαζί του, θα δώσει την ίδια ομιλία "H επαγγελματική πορεία ενός από τους πρώτους αποφοίτους του ΤΕΤΥ" και θα ακολουθήσει συνάντηση και συζήτηση με μέλη ΔΕΠ/ φοιτητές/αποφοίτους στις 12:00 στην αίθουσα A115 (A2) στο CSD.

Δείτε το βιογραφικό του κ. Τσιώτα


16 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση Πρυτανείας για την λειτουργία του Π.Κ. κατά τον μήνα Αύγουστο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά την διάρκεια του Αυγούστου το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από τις 12 Αυγούστου 2019 έως και τις 16 Αυγούστου 2019. Την παραπάνω περίοδο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας της Διεύθυνσης και Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της υπηρεσίας φύλαξης του Πανεπιστημίου μας.

Κατά την ανωτέρω περίοδο, και εφόσον υπάρχουν επείγουσες ανάγκες, όπως διαγωνισμοί σε εξέλιξη, πληρωμές κλπ., οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Από την Πρυτανεία του Π.Κ.


15 Ιουλίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science - MSc) στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δέκα (10) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.): Lasers, Πλάσμα & Εφαρμογές - Lasers, Plasma & Applications του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος & Laser του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να αποστέλλονται έως 11/10/2019.

Δείτε τη σχετική προκήρυξη του προγράμματος.


10 Ιουλίου 2019

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη "Νανοϊατρική", ΕΚΠΑ

Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.


10 Ιουλίου 2019

Νέος κύκλος λειτουργίας του ΠΜΣ "Χημική και Βιομοριακή Μηχανική" του Τμ. Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ για το ακαδ. έτος 2019-2020

Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.


10 Ιουλίου 2019

Fulbright Greece : Greek Diaspora Fellowship Program

Δείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.


5 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση - Προκήρυξη Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οπτική και Όραση" - Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

Η Ιατρική Σχολή και τα Τμήματα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, οργανώνουν και λειτουργούν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οπτική και Όραση». Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί κάτοχοι πτυχίου Θετικών Επιστημών, Επιστημών Μηχανικού ή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφών αντικειμένων. Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στην «Οπτική και Όραση» (MSc in Optics and Vision) μετά από σπουδές διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων. Το Πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και η παρακολούθηση υποχρεωτική.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και την Προκήρυξη, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.optics-vision.gr.


11 Ιουνίου 2019

Προκήρυξη εκλογών μέσω κάλπης για την ανάδειξη εκπροσώπων των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων στα όργανα του ΠΚ

Προκήρυξη εκλογών μέσω κάλπης για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων στη ΣΘΕΤΕ και στην Κοσμητεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών.

Η θητεία άρχεται από 1.9.2019 και λήγει την 31.9.2020.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τρίτη 11/06 στις 16:00 στην αίθουσα των μεταπτυχιακών φοιτητών (απέναντι από τη γραμματεία του ΤΕΤΥ)


3 Ιουνίου 2019

Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2018-2019

Αποκλειστική προθεσμία: από την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019.

Νέο διάστημα υποβολής αιτήσεων: από την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019.

Περισσότερες Πληροφορίες

29 Μαΐου 2019

Αιτήσεις σίτισης-στέγασης 2019-2020

Μετά από παράταση, η νέα προθεσμία είναι από Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

Περισσότερες Πληροφορίες

24 Μαΐου 2019

Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών, 2ος κύκλος ΕΣΠΑ 2014-2020

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών- Β΄ κύκλος» και κατ’ εφαρμογή των Κανονιστικών Διατάξεων του προγράμματος, όπως εγκρίθηκαν με την αριθμ. ΚΥΑ 63241/Ζ1/19.04.2019 του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΦΕΚ 1639/τ.Β’/13.05.2019), προκηρύσσει 601 θέσεις υποτροφιών, μέγιστης διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα. H Πράξη υλοποιείται και σύμφωνα με το από 9/1/2019 αναρτημένο Δελτίου Τύπου του Προέδρου του ΙΚΥ αναφορικά με την προανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους μεταδιδάκτορες Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, στους παρακάτω επιστημονικούς τομείς:

 • Φυσικές Επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού
 • Επιστήμες Ζωής
 • Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020.

Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στον υπερσύνδεσμο του ΙΚΥ.


21 Μαΐου 2019

Υποτροφίες της ιταλικής κυβέρνησης για σπουδές στην Ιταλία

Η Ιταλική κυβέρνηση χορηγεί για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 υποτροφίες για σπουδές στην Ιταλία, οι οποίες απευθύνονται σε αλλοδαπούς υπηκόους και σε Ιταλούς πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό. Για το ακαδ. έτος 2019-20 θα χορηγηθούν σε Έλληνες φοιτητέςυποτροφίεςσυνολικής διάρκειας 27 μηνών προς 900 ευρώ μηνιαίως.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 14:00 (ώρα Ιταλίας) της 30ης Μαΐου 2019.

Σχετικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στη συνημμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος (CALL FOR APPLICATIONS), διαθέσιμη επίσης στο https://studyinitaly.esteri.it.

Δείτε την ανακοίνωση

20 Μαΐου 2019

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ανακοινώνεται η έναρξη κατά το ακαδ. έτος 2019-2020 μεταπτυχιακού προγράμματος στον τομέα των ευφυών συστημάτων κρίσιμων υποδομών, το οποίο προσφέρει το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και Καινοτομία (KIOS) και το Imperial College London.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την 1η Ιουλίου 2019.

Περισσότερες Πληροφορίες

16 Μαΐου 2019

Προκηρυξη Διδακτορικών Υποτροφιων εξωτερικού_Κληροδοτημα Νικ. Δ. Χρυσοβέργη

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοίνωσε την Προκήρυξη τεσσάρων (4) θέσεων υποτροφιών με επιλογή, για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Νικ. Δ. Χρυσοβέργη».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 2η Ιουλίου 2019.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Προέδρου του ΙΚΥ.

Περισσότερες Πληροφορίες

9 Μαΐου 2019

Προκήρυξη Υποτροφιών Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" ακαδ.έτους 2017-18

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 δεκαέξι (16) υποτροφίες, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη». Θα χορηγηθούν οκτώ (8) υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (φοιτητές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων Σπουδών) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και οκτώ (8) σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (φοιτητές Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Προγραμμάτων Σπουδών) της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 24η Ιουνίου 2019.

Περισσότερες Πληροφορίες
Πρακτικό απονομής

8 Απριλίου 2019

Προκήρυξη Υποτροφιών Κληροδοτήματος «Εμμανουήλ Σακλαμπάνη» ακαδ.έτους 2017-18

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, τη χορήγηση επτά (7) υποτροφιών, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος «Εμμανουήλ Σακλαμπάνη», σε πτυχιούχους όλων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακές σπουδές, δευτέρου και τρίτου κύκλου, στο γνωστικό πεδίο της «Διδακτικής», σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή του Εξωτερικού, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά την 399η/20-12-2018 συνεδρία και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην από 12-10-2003 ιδιόγραφη διαθήκη του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη, που δημοσιεύτηκε με το αρ. 3131/03-06-2005 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνδυασμό με την 102/2017 απόφαση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, περί ερμηνείας της διαθήκης.

Ειδικότερα, θα χορηγηθεί μία(1) υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€), και έξι(6) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος, ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4,000€) έκαστη.

Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε ένα (1) ακαδημαϊκό έτος.

Η υποτροφία δύναται να διακοπεί εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε επέλθει μείωση των ετήσιων εσόδων του Κληροδοτήματος. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου διακόπηκε η υποτροφία.

Περισσότερες Πληροφορίες

7 Απριλίου 2019

Προκήρυξη Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ», διάρκειας 4 ακαδημαϊκών εξαμήνων, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ).

Το Πρόγραμμα καλεί τους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) ενδεικτικά προερχόμενοι από τα Τμήματα:

 • Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και άλλων συναφών Τμημάτων Επιστημών Υγείας.
 • Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και άλλων Τμημάτων συναφών αντικειμένων.
 • Επιστήμης Υπολογιστών, Πληροφορικής, Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ή και άλλων Τμημάτων συναφών αντικειμένων, καθώς και Τμημάτων Τ.Ε.Ι συναφών με το πρόγραμμα αντικειμένων

να υποβάλλουν αίτηση για το ακαδ. έτος 2019-2020, μέχρι και τις 17 Μαίου 2019.

Περισσότερες Πληροφορίες

4 Απριλίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς υποψηφίους για το Διατμηματικό ΠΜΣ Βιοηθική (ακαδ. έτος 2019-20)

Αιτήσεις από 14 Απριλίου έως 24 Μαΐου 2019

Αναλυτικά η πρόσκληση

1 Απριλίου 2019

Προκήρυξη Υποτροφιών Κληροδοτήματος "Χρύσανθου και Αναστασίας Καρύδη" για νεοεισερχόμενους φοιτητές

Αφορά τους εισαχθέντες του 2017-18 που πέτυχαν στις Πανελλαδικές με το 90% και αποφοίτησαν από λύκεια του Νομού ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ και του Νομού ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Προθεσμία υποβολής αίτησης η 19η Απριλίου 2019.

Προκήρυξη
Δείτε τα αποτελέσματα

27 Μαρτίου 2019

Μεταπτυχιακές υποτροφίες Ιδρύματος Φανουράκη

Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη προκηρύσσει πέντε υποτροφίες για νέους και νέες καταγόμενους από την Κω και την Χάλκη Δωδεκανήσου, διάρκειας κατ' ανώτατο όριο ενός έτους, με επιλογή, για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό που οδηγούν στην απόκτηση:

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 • ΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 • ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ή ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ
 • Προθεσμία υποβολής αίτησης η 14η Μαΐου 2019.

  Προκήρυξη

27 Μαρτίου 2019

TEDx University of Crete

Ιστοσελίδα
Πρόσκληση
Δελτίο τύπου


15 Μαρτίου 2019

Εγγραφές για το πρόγραμμα CEIO for One Month 2019

Προθεσμία εγγραφής μέχρι 19/3/2019.

Περισσότερες πληροφορίες


26 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση συμμετοχής φοιτητών στο «YEC talks about Startup Europe Week 2019»

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «Youth Entrepreneurship Club» σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση «YEC talks about Startup Europe Week 2019» που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης, ώστε να παρουσιαστεί το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week Crete στις 26 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:00 στην αίθουσα A121 του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς, ερευνητές και καθηγητές) καθως δίνει την ευκαιρία στους συνέδρους να ενημερωθούν, να δικτυωθούν και να επικοινωνήσουν για θέματα σχετικά με την δημιουργικότητα, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Το YEC talks about Startup Europe Crete 2019 είναι ένα ενημερωτικό event με σκοπό την παρουσίαση του συνεδρίου θεσμό για την επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Κρητη, που γίνεται φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Η μεγάλη επιτυχία του Startup Europe Week Crete 2018 που συγκέντρωσε περισσότερους από 1000 συμμετέχοντες στις 4 πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, αποδεικνύει ότι το Startup Europe Week αποτελεί πλέον θεσμό για την επιχειρηματικότητα και ότι είναι το μεγαλύτερο συνέδριο ανάπτυξης του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του YEC talks about Startup Europe Week Crete είναι το εξής:

 1. Παρουσίαση YEC (Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός)
 2. Παρουσίαση Agenda/Workshops του συνεδρίου Startup Europe Week Crete 2019
 3. Γιατί να παρευρεθείς στο Startup Europe Week Crete 2019
  1. Ως σύνεδρος
  2. Ως εθελοντής
  3. Για να παρουσιάσεις το πρότζεκτ σου (ερευνητικό, δημιουργικό ή επιχειρηματικό).

Το κύριο event του Συνεδίου Startup Europe Week Crete 2019 θα διεξαχθεί:


22 Φεβρουαρίου 2019

Υποτροφίες χωρών της αλλοδαπής σε έλληνες υπηκόους, στο πλαίσιο διμερών μορφωτικών συμφωνιών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Σχετικό έγγραφο 1
Σχετικό έγγραφο 2
Σχετικό έγγραφο 3


22 Φεβρουαρίου 2019

Προκήρυξη μορφωτικών ανταλλαγών έτους 2019

Δείτε την προκήρυξη


31 Ιανουαρίου 2019

Ιδρυματικός λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (StudentsWeb / ClassWeb) του Π.Κ.

Από την Τετάρτη 6/2 για να συνδεθείτε στο students θα χρησιμοποιήσετε σαν username το ιδρυματικό σας email και σαν password, τον κωδικό που έχετε ορίσει στο ιδρυματικό σας e-mail. Όσοι από εσάς δεν έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό του ιδρυματικού σας mail θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κο Στεφανάκη για να επαναφέρετε τους κωδικούς σας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εξασφαλίσετε αυτούς τους κωδικούς μιας και σύντομα θα ανοίξουν οι δηλώσεις μαθημάτων και θα πρέπει να συνδεθείτε στο students για να κάνετε δήλωση!

Διευκρινίζεται στους ενδιαφερόμενους ότι τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που θα απαιτούνται από τις 6 Φεβρουαρίου 2019 για την είσοδό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Π.Κ είναι ακριβώς τα στοιχεία (όνομα χρήστη / κωδικός / λογαριασμός email) που παραλαμβάνουν από το τμήμα κατά την είσοδό τους / εγγραφή τους σε αυτό.

Από τη Γραμματεία


15 Ιανουαρίου 2019

Υποβολή εκπρόθεσμων αιτήσεων μόνο για σίτιση ακαδημαϊκού έτους 2018-2019

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


7 Ιανουαρίου 2019

Ενεργοποίηση σίτισης εαρινού εξαμήνου 2019

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης των σχολών Ηρακλείου, που είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης για το ακ. έτος 2018 - 2019, καλούνται να περάσουν από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας με την Ακαδημαϊκή τους Ταυτότητα (πάσο), προκειμένου να ενεργοποιήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση για το δεύτερο εξάμηνο, από Δευτέρα 07/01/2019 μέχρι και 01/02/2019 Δευτ.-Παρασκ. 09:00-14:00. Όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν μέχρι την παραπάνω αποκλειστική προθεσμία χάνουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση για το εξάμηνο αυτό. Οι ενεργοποιημένες Ακαδημαϊκές Ταυτότητες του έτους 2019 ισχύουν έως τη λήξη εξεταστικής εαρινού εξαμήνου 15/06/2019 για ΣΘΕΤΕ και 6/7/2019 για Ιατρική.


Ανακοινώσεις όλων των ετών