Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Διάφορες Ανακοινώσεις - 2020

05 Δεκεμβρίου 2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διδασκαλία του μαθήματος Μαθηματικά ΙΙ

Περισσότερες Πληροφορίες

05 Δεκεμβρίου 2020

Υποβολή προτάσεων-σχεδίων για το λογότυπο της Επιτροπής Ισότητας Φύλων

Περισσότερες Πληροφορίες

20 Νοεμβρίου 2020

Διαδικτυακή Τελετή Ορκωμοσίας Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

Παρακαλούμε δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Διαδικτυακής Ορκωμοσίας Αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:00.

Για τη σύνδεσή σας παρακαλώ ακολουθήστε το σύνδεσμο https://teleconf.materials.uoc.gr/b/gre-gua-jar-3pz

Επίσης, ενημερωθείτε για τη συμμόρφωση στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων που αφορά τη σύνδεσή σας για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της εκδήλωσης.


16 Νοεμβρίου 2020

Διενέργεια κλήρωσης για ορισμό μελών Επιτροπής του TΕΤΥ

Ανακοινώνεται ότι στις 26/11/2020 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30πμ θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση για τη συγκρότηση της παρακάτω επιτροπής για προμήθειες/έργα/υπηρεσίες που υλοποιούνται από το ΤΕΤΥ του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταξύ των μελών ΔΕΠ, Μονίμων Διοικητικών, ΕΤΕΠ, ΙΔΑΧ & ΕΕΔΙΠ του Τμήματος που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής:

Επιτροπή Παραλαβής πάσης φύσεως υλικών & βεβαίωσης καλής εκτέλεσης πάσης φύσεως εργασιών του TETY για το έτος 2021

Δείτε την ανακοίνωση


3 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Πρυτανείας για τη λειτουργία του ΠΚ

Mε βάση την εκδοθείσα ΚΥΑ 69863/2020, ΦΕΚ Τεύχος Β’ 4829/02-11-2020 με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Ηρακλείου βρίσκεται επιδημιολογικά σε επίπεδο επιτήρησης ή επίπεδο αυξημένου κινδύνου θα ισχύουν τα εξής:

 • Η εκπαιδευτική λειτουργία θα συνεχιστεί ηλεκτρονικά από απόσταση.
 • Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία, πλην των εργαστηρίων και κλινικών ασκήσεων του τελευταίου έτους του προγράμματος σπουδών του α΄κύκλου Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργαστηρίων θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.
 • Αναστολή διενέργειας εξετάσεων με φυσική παρουσία.
 • Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 • Απαγόρευση ημερίδων συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 • Η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης θα γίνεται σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για τους φορείς υποδοχής όπως καθορίζονται στην ΚΥΑ 69863/2020.

Δείτε την ανακοίνωση


23 Οκτωβρίου 2020

Επανέναρξη δραστηριοτήτων του τμήματος μετά το κρούσμα Covid-19

Σχετικά με το πρόσφατο θετικό κρούσμα Covid-19 που παρουσιάστηκε στο τμήμα μας, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτήματός μας, που έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή Covid-19 και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

 • Απολύμανση χώρων (ολοκληρώθηκε)
 • Αναστολή δραστηριοτήτων για 48 ώρες ώστε να γίνει η απολύμανση του χώρου
 • Προγραμματισμός δωρεάν διεξαγωγής Covid-19 τεστ, στις επαφές του θετικού κρούσματος

Απο τη Δευτέρα 26.10.2020 τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά, ενώ τα μαθήματα με φυσική παρουσία, θα ξεκινήσουν από τις 29.10.2020.

Η Πρόεδρος του Τμήματος
Μητράκη Αννα


23 Οκτωβρίου 2020

Μέτρα του ΠΚ για την προστασία από τον COVID-19

Κατόπιν του με αριθμ. πρωτ. Πρυταν.248/21-10-2020 ενημερωτικού σημειώματος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και σύμφωνα με τις με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/ 128/17765/2-10-2020 και ΔΙΔΑΔ/Φ.69/129/18771/13-10 2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει λάβει τα κάτωθι μέτρα:

 • α. Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως της επαφής τους με κοινό, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 • β. Την διατήρηση κοινωνικής αποστασιοποίησης τουλάχιστον 1,5 μέτρων και όπου είναι εφικτό 2 μέτρων, μεταξύ των ατόμων σε όλους τους χώρους και σε όλες τις υπηρεσίες.
 • γ. Την εξασφάλιση ενός υγιούς και καθαρού χώρου εργασίας καθώς το προσωπικό καθαριότητας σε καθημερινή βάση καθαρίζει τους χώρους του Πανεπιστημίου.
 • δ. Την τοποθέτηση επιτοίχιων συσκευών αντισηπτικού σε κοινόχρηστους χώρους των εγκαταστάσεων, έχουν εγκατασταθεί αντισηπτικά με περιεκτικότητα αλκοόλης άνω του 70%, πρόσβαση σε πολλαπλά σημεία για την προώθηση της υγιεινής των υπαλλήλων.
 • ε. Την τοποθέτηση έγχρωμων πλαστικοποιημένων αφισών σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Δεδομένου ότι, ο νομός Ηρακλείου έχει ενταχθεί στις περιοχές που βρίσκονται σε υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο (επίπεδο 3) και ως εκ τούτου και οι υπηρεσίες που εδρεύουν στο νομό Ηρακλείου, συμπεριλαμβανομένου και των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο έχουν τη δυνατότητα της χρήσης του μέτρου της τηλεργασίας στο ποσοστό του 40% των υπαλλήλων τους. Επισημαίνεται ότι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να αποτυπώνεται το παραγόμενο έργο των υπαλλήλων που θα τεθούν σε τηλεργασία μέχρι τη λήξη του έκτακτου αυτού μέτρου.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τμήμα Β΄ Προσωπικού
Υποδιεύθυνσης Διοικητικού


22 Οκτωβρίου 2020

48ωρη αναστολή λειτουργίας των τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και Χημείας για απολύμανση

Μετά από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής Πανδημίας Covid-19 του Πανεπιστημίου Κρήτης αναστέλλεται για 48 ώρες η λειτουργία των Τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση.

Από την Πρυτανεία


Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


21 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση Φοιτητικής Μέριμνας για φοιτητές με κινητικά προβλήματα

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


20 Οκτωβρίου 2020

Κρούσμα Covid-19

Ενημερώνουμε τα μέλη του τμήματος ότι στο Τμήμα μας παρουσιάστηκε ένα θετικό κρούσμα COVID-19. Τα άτομα που συμμετείχαν στην ίδια δραστηριότητα με το θετικό κρούσμα, έχουν ήδη λάβει τις σχετικές οδηγίες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, που έχει σταλεί στο ιδρυματικό τους e-mail.

Όσα μέλη του τμήματος δεν έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα, δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ατόμων που πρέπει να πάρουν κάποιο μέτρο.

Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα καθαρισμού του χώρου στον οποίο εκπαιδευόταν το θετικό κρούσμα και οι δραστηριότητες του τμήματος συνεχίζονται κανονικά.

Η Πρόεδρος του Τμήματος
Μητράκη Αννα


19 Οκτωβρίου 2020

Σεμινάρια Βιβλιοθήκης για Πρωτοετείς Φοιτητές

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση


15 Οκτωβρίου 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Προβληματισμοί για την επαγγελματική επιλογή» από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Το γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει στο Ηράκλειο ομάδα παρέμβασης Ηράκλειο με θέμα: «Προβληματισμοί για την επαγγελματική επιλογή».

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

15 Οκτωβρίου 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή - Απορίες για τα νέα δεδομένα» από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει για τους πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα: «Προσαρμογή στη Φοιτητική Ζωή- Απορίες για τα νέα δεδομένα».

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

9 Οκτωβρίου 2020

Κοινοποίηση ερευνητικής μελέτης του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με αντικείμενο τον τρόπο σκέψης και τη συνεργασία

Το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Kent σε μια παγκόσμια μελέτη με αντικείμενο τον τρόπο σκέψης και τη συνεργασία.

Η μελέτη απευθύνεται σε φοιτητές όλων των επιπέδων, συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και η διάρκεια της συμμετοχής στη μελέτη είναι 45 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η πρόσκληση συμμετοχής στη μελέτη.

Θα σας παρακαλούσαμε να κοινοποιήσετε στους φοιτητές σας την πρόσκληση συμμετοχής στη μελέτη προκειμένου να ενημερωθούν και να συμμετέχουν εάν το επιθυμούν. Η συνεισφορά όλων είναι σημαντική για την έρευνα. Πόσο μάλλον για μια παγκόσμια έρευνα!

Ευχαριστούμε πολύ!

Εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας της Ελλάδος,
Πένη Καραμαούνα

Δείτε την πρόσκληση συμμετοχής

7 Οκτωβρίου 2020

Παράταση αιτήσεων προγράμματος «Δωρεάν Μετακίνηση με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου 2020-2021

Όσοι φοιτητές, είναι δικαιούχοι Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνηση με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου 2020-2021» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αν επιθυμούν την ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης», να αποστείλουν το αργότερο ως τις 25 Οκτωβρίου 2020 από το ιδρυματικό τους email το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κατερίνα Μιχελή Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810394875 και mail επικοινωνίας: student.care@uoc.gr ή f.merimna-her@admin.uoc.gr

Υπενθύμιση: το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ, πρέπει να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο.


22 Σεπτεμβρίου 2020

Υποτροφίες Σλοβακίας

Οι υποτροφίες αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές και καλλιτέχνες οι οποίοι επιθυμούν τη διαμονή τους σε σλοβακικά πανεπιστήμια και σλοβακικά ερευνητικά ιδρύματα.

Περισσότερες Πληροφορίες

17 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ/ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

Όσοι φοιτητές/ φοιτήτριες ενδιαφέρονται για πρακτική/ πτυχιακή ή μεταπτυχιακή εργασία πάνω σε θέματα όπως:

 1. Ανάπτυξη έξυπνης φορετής σόλας για ανάλυση βαδίσματος (Smart Insole for gait analysis) - hardware or software
 2. Αισθητήρες/ Επιφάνειες πίεσης (Pressure sensors/ Surfaces for sensing) - hardware or software
 3. Αγώγιμα και πιεζοηλεκτρικά ελαστομερή υλικά (conductive and piezoelectric elastomer materials)
 4. Συστήματα μικρορευστονικής (microfluidic devices) για βιολογικές εφαρμογές
 5. Διάφορα ερευνητικά θέματα γύρω από την τεχνολογία Additive Manufacturing (3D printing)

ας επικοινωνήσουν με τον Δρ. Αλέξανδρο Πανταζή (Ομάδα Μικροηλεκτρονικής, ΙΗΔΛ-ΙΤΕ) στο email alepa@iesl.forth.gr, στέλνοντας το βιογραφικό τους σημείωμα και μια αναλυτική βαθμολογία.


17 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΕΤΟΥΣ 2021

Δείτε την προκήρυξη

15 Σεπτεμβρίου 2020

Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Χημείας, Παν. Πατρών

Περισσότερες Πληροφορίες

15 Σεπτεμβρίου 2020

Υποτροφίες της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD)

Αφορούν φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές.

Περισσότερες Πληροφορίες

03 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΤΟΣ», Γνώσεις και δεξιότητες για την υποστήριξη ενεργειών αξιοποίησης έρευνας - Νέα Πρόσκληση

Δείτε την ανακοίνωση του προγράμματος


03 Σεπτεμβρίου 2020

Δωρεάν Μετακίνηση με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλειου 2020-2021

Όσοι πρωτοετείς φοιτητές, είναι δικαιούχοι Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης με το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου 2020-2021» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης. Αν επιθυμούν την ένταξη στο πρόγραμμα «Δωρεάν Μετακίνησης», να αποστείλουν το αργότερο ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το ιδρυματικό τους mail το έντυπο έγκρισης ΚΕΑ στο f.merimna-her@admin.uoc.gr


02 Σεπτεμβρίου 2020

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στα ΠΜΣ:


01 Σεπτεμβρίου 2020

Υποτροφίες για Μεσσήνιους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Αφορούν φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Περισσότερες Πληροφορίες


28 Αυγούστου 2020

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.): “Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και Συστήματα Πληροφοριών (Master of Cryptography, Security and Information Systems)”

Κατά τον προσεχή Οκτώβριο πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) υψηλού επιπέδου του Τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.), στο θεματικό αντικείμενο “Κρυπτογραφία, Ασφάλεια και Συστήματα Πληροφοριών (Master of Cryptography, Security and Information Systems)”.

Το Π.Μ.Σ. είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, αυτοδύναμο και ιδρύθηκε σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 50 του έτους 2020 (ΦΕΚ 110Α’/11-6-2020). Ο κύκλος σπουδών πλήρους φοίτησης είναι διετής και η επιτυχής παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. οδηγεί στη λήψη Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις ακόλουθες τρεις (3) βασικές κατευθύνσεις:

 • Κρυπτογραφία και Κυβερνοασφάλεια, με ειδίκευση στην Κρυπτογραφία ή την Κυβερνοασφάλεια
 • Πληροφοριακό Πόλεμο, με ειδίκευση στα Συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου ή τον Ηλεκτρονικό Πόλεμο
 • Γεωπληροφοριακά Συστήματα, με ειδίκευση στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών ή τις Εφαρμογές Γεωπληροφοριών.

Ιδιαιτέρως κατά το πρώτο Εξάμηνο θα προσφέρονται μαθήματα αποκλειστικά προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, ενώ κατά το δεύτερο Εξάμηνο θα διδάσκονται μαθήματα κορμού κοινά και στις τρεις κατευθύνσεις. Το τρίτο Εξάμηνο θα περιλαμβάνει μαθήματα κατεύθυνσης και μαθήματα ειδίκευσης, ενώ το τελευταίο Εξάμηνο θα είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής από κοινού με την παρακολούθηση δύο κατ’ επιλογή μαθημάτων ειδίκευσης.

Η σχετική πρόσκληση, για υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων, έχει καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων την Παρασκευή 25η Σεπτεμβρίου 2020. Οι αιτήσεις, τα έντυπα, οι σχετικές οδηγίες και κάθε σχετική πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους παρέχονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://master.sse.gr/

Οι εγγραφές των επιλεγέντων θα γίνεται από τη Δευτέρα 12η έως την Παρασκευή 16η Οκτωβρίου 2020, ενώ η έναρξη των μαθημάτων του Α’ Εξαμήνου έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 19η Οκτωβρίου 2020 και το πέρας του την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.

Δείτε τη σχετική αφίσα

24 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ETOYΣ 2020

Αφορά ακαδημαϊκό προσωπικό ΑΕΙ και υπ. διδάκτορες. Προθεσμία αιτήσεων: 31/8

Περισσότερες Πληροφορίες

13 Αυγούστου 2020

Αποτελέσματα για την υποτροφία Μανασσάκη

Δείτε το απόσπασμα πρακτικών της ΓΣ του τμήματος

10 Αυγούστου 2020

Λειτουργία της γραμματείας του ΤΕΤΥ την περίοδο των θερινών διακοπών

Με απόφαση της Διεύθυνσης Διοικητικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Γραμματεία του Τμήματος θα είναι κλειστή στο διάστημα 10/08-14/08

Δείτε την ανακοίνωση του ΠΚ

17 Ιουλίου 2020

Θέση για διδακτορικό ερευνητή στο Nanoscience Cooperative Research Center, CIC nanoGUNE (Ισπανία)

Περισσότερες Πληροφορίες

12 Ιουλίου 2020

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αριθμό πρ. 24655/09-07-2020 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ (Κ.Α 10686)

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για τα μαθήματα που ορίζονται ανά Επιστημονικό Πεδίο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (εξαιρούνται τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα) των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Συνελεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες Νέοι/ες Επιστήμονες, κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης καλούνται να υποβάλλουν αίτηση-πρόταση υποψηφιότητας για τις θέσεις που προκηρύσσονται ανά Επιστημονικό Πεδίο, προκειμένου να διδάξουν τα μαθήματα, του εκάστοτε Επιστημονικού Πεδίου, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Διευκρινίζεται ότι κάθε ωφελούμενος οφείλει να διδάξει όλα τα μαθήματα που έχουν οριστεί στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Περισσότερες Πληροφορίες

7 Ιουλίου 2020

Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Π.Κ.

Προκήρυξη
Ορισμός Εφορευτικής επιτροπής
Αποτελέσματα

7 Ιουλίου 2020

Προκήρυξη διενέργειας εκλογών & πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Περισσότερες Πληροφορίες

30 Ιουνίου 2020

Θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στο Τμ. Φυσικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δέχεται αιτήσεις για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 30-9-2020 στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής.

Περισσότερες Πληροφορίες

29 Ιουνίου 2020

Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Περισσότερες Πληροφορίες

25 Ιουνίου 2020

Προκήρυξη υποτροφιών ΑΔΜΗΕ ακ. έτους 2019-20

Περισσότερες Πληροφορίες

22 Ιουνίου 2020

Μεταπτυχιακές σπουδές στην "Διδακτική των Θετικών Επιστημών"

Περισσότερες Πληροφορίες

22 Ιουνίου 2020

Εκλογές ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ για ανάδειξη εκπροσώπων στη Συνέλευση Τμήματος

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη εκπροσώπων του Ε.ΔΙ.Π και ΕΤΕΠ στη Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4485/2017 (Φ.Ε.Κ. 114/τ.Α΄/04.08.2017).

Δείτε το έγγραφο


22 Ιουνίου 2020

Εκλογές φοιτητών για ανάδειξη εκπροσώπων στη Συνέλευση Τμήματος

Ενημέρωση για την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των Εκπροσώπων των Φοιτητών (Προπτυχιακών - Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων) στη Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών από 1.9.2020-31.8.2021

Δείτε το έγγραφο


16 Ιουνίου 2020

e-learning: Θερινό Σχολείο «Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τεχνικά έργα» που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Οι φυσικές καταστροφές συμβαίνουν από την απαρχή της Γης. Ακόμη και η ίδια η Γη είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου φυσικού καταστροφικού γεγονότος. Όμως, αν κοιτάξουμε στην σύγχρονη ιστορία, βασικοί παράγοντες πρόκλησης ή έντασης των καταστροφών αυτών είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Έτσι, ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός, η αδιαμφισβήτητη κλιματική αλλαγή, η ταχεία αστικοποίηση και η διεθνής αλληλεξάρτηση των οικονομιών αυξάνουν την ευαισθησία μιας κοινωνίας έναντι φυσικών κινδύνων. Δεδομένου του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλήττονται από φυσικές καταστροφές, το θέμα της έρευνας σχετικά με τους κινδύνους αυτούς αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα. Οι επιπτώσεις σε μια φυσική καταστροφή μπορεί να είναι απρόβλεπτες ή να προκαλέσουν ντόμινο άλλων δυσχερειών. Πρόσθετα, ανθρωπογενείς καταστροφές όπως οι εκρήξεις μεγάλης κλίμακας, τα ατυχήματα/αστοχίες σε πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, οι αστοχίες φραγμάτων, κ.α. απειλούν σήμερα την παγκόσμια κοινότητα περισσότερο από ποτέ.

Η πρόληψη, η ορθή διαχείριση και η βέλτιστη αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενων κινδύνων αποτελούν σήμερα μεγάλες προκλήσεις παγκοσμίως. Η ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνων απαιτεί όχι μόνο την πλήρη κατανόηση των φυσικών διεργασιών αλλά πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη τα σχετικά όρια πολιτικής και κοινωνικής ανοχής. Η σύνθετη δυναμική που κατακλύζεται από το συνδυασμό των κινδύνων και της τρωτότητας απαιτεί νέες προσεγγίσεις στη διαχείριση του κινδύνου και τους τρόπους με τους οποίους η κοινωνία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) διοργανώνει από την 6η έως την 19η Ιουλίου 2020 το e-learning Θερινό Σχολείο: Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τεχνικά έργα. Το εν λόγω Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες επιστημόνων και επαγγελματιών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι θέλουν στον τομέα της ειδικότητάς τους να εντάξουν τα προαναφερθέντα φαινόμενα. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν, αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, στους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων και των προκλήσεων και θα μάθουν να σχεδιάσουν/προτείνουν τρόπους πρόληψης και διαχείρισης φυσικών κινδύνων. Επίσης, θα ενημερωθούν για τις πρόσφατες τάσεις που αφορούν επιστημονικά και κοινωνικά σημαντικά ζητήματα σχετικά με τους φυσικούς κινδύνους και θα είναι σε θέση να απαντήσουν πολύ σημαντικά ερωτήματα όπως, π.χ., γιατί τείνουμε να μειώσουμε ορισμένους φυσικούς κινδύνους ενώ αυξάνουμε την επικινδυνότητα σε άλλους; Τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον, βραχυχρόνια και μακροχρόνια, για να προστατευτούμε από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους;

Καλή αντάμωση στο Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ «Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τεχνικά έργα».

Περισσότερες πληροφορίες: https://eeyem.eap.gr/ndss2020

Γεώργιος Χατζηγεωργίου
Καθηγητής ΕΑΠ & Επιστ. Υπεύθυνος Θερινού Σχολείου


10 Ιουνίου 2020

Δοκιμές συστήματος τηλε-επιτήρησης

Το σύστημα τηλε-επιτήρησης που θα χρησιμοποιηθεί στις εξ αποστάσεως εξετάσεις είναι ανοιχτό για δοκιμές. Φροντίστε να έχετε υπολογιστή ή smartphone με κάμερα, ηχεία ή ακουστικά, μικρόφωνο και σταθερή σύνδεση στο ιντερνετ. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε σχετικά πρόσφατη έκδοση του Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari ή Microsoft Edge. Επιπλέον, πρέπει να μπορείτε να δείτε τα θέματα όπως θα αναρτώνται στο e-class.

Για δοκιμές, συνδεθείτε στο https://proctor.materials.uoc.gr/b/signin με το ιδρυματικό σας email και το password. Κατόπιν, επισκευθείτε το sta-qpp-fa6. Μπορείτε ανα ομάδες να ελέγξετε κάμερα, σύνδεση κλπ. Το συγκεκριμένο "δωμάτιο" δεν έχει τους περιορισμούς που θα έχετε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.


4 Ιουνίου 2020

Κατάθεση των υποψηφιοτήτων υποτροφιών της Γαλλικής κυβέρνησης, για μάστερ 2 και διδακτορικές επιστημονικές διαμονές υψηλού επιπέδου στη Γαλλία

Δείτε τους σχετικούς συνδέσμους:

1
2


28 Μαΐου 2020

Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στα Π.Μ.Σ. του Τμήματος Φυσικής του Π.Κ. για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

Δείτε την ανακοίνωση

28 Μαΐου 2020

Προκήρυξη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Τμήμα Χημείας (χειμ. εξ. 2020-21)

Δείτε την ανακοίνωση

26 Μαΐου 2020

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΙΤΙΣΗΣ - ΣΤΕΓΑΣΗΣ 2020-2021

Δείτε την ανακοίνωση
Παράταση έως και 30/7

26 Μαΐου 2020

Πρόσκληση υποψηφιότητας για διδακτορικούς - Πανεπιστήμιο PSL - L'ORÉAL

Δείτε την προκήρυξη

26 Μαΐου 2020

Δέκα (10) Υποτροφίες για Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τµήµα Χηµικών Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Πατρών προκηρύσσει για το ακαδηµαϊκό έτος 2020-2021 δέκα (10) υποτροφίες για Διδακτορικές Σπουδές στις παρακάτω περιοχές:

 1. Ενέργεια, κατάλυση, ηλεκτροχημεία
 2. Νανοτεχνολογία, υλικά, επιφάνειες
 3. Βιοτεχνολογία και περιβάλλον
 4. Ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή
 5. Μοριακή προσομοίωση
 6. Φαινόμενα μεταφοράς και φυσικές διεργασίες

Οι υποτροφίες παρέχονται μέσω ερευνητικών προγραµµάτων και ανέρχονται περίπου στο καθαρό ποσόν των 830 Ευρώ/μήνα. Η διάρκεια των υποτροφιών είναι από 3 έως 5 έτη. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών θα διατίθενται επιπρόσθετα χρήματα για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης προχωρημένα μαθήματα και να εκπονήσουν ερευνητικό έργο πολύ υψηλού επιπέδου σ’ ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από διπλωµατούχους και πτυχιούχους όλων των Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών και των Σχολών των Θετικών Επιστηµών. Υποψηφιότητα επίσης μπορούν να θέσουν φοιτητές των παραπάνω Τμημάτων και Σχολών που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν και τη διαδικτυακή πύλη μέσω της οποίας θα γίνει η υποβολή τους, όπως και για το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών και τη δομή του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος (www.chemeng.upatras.gr) ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: phd-studies AT chemeng.upatras.gr ή να απευθυνθούν στην παρακάτω διεύθυνση:

Γραμματεία
Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Πατρών
Αρμόδια υπάλληλος: Χρυσούλα Πυλή
τηλ: +30 2610969500 ή +30 2610969501-3


8 Μαΐου 2020

Δημόσια Πρόσκληση Μεταπτυχιακών Υποτροφιών 2020-2021 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση μεταπτυχιακών υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 σε τελειόφοιτους φοιτητές ή απόφοιτους Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν αριστεύσει κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 Έως 17:00 (Ώρα Ελλάδος).

Προκήρυξη
Δημόσια πρόσκληση
Υποβολή αιτήσεων

6 Μαΐου 2020

Έρευνα σε φοιτητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Ονομάζομαι Αγορίτσα Ψύλλου. Είμαι μέλος της ομάδας που διεξάγει έρευνα στα πλαίσια του προγράμματος ΕΔΒΜ103 με τίτλο: «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» εκπονούμε μελέτη με τίτλο: «Η επίδραση των συμπεριφορών «άδηλης» μικρο-επιθετικότητας (microaggressions) στην ακαδημαϊκή και ψυχο-κοινωνική προσαρμογή των φοιτητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ)» . Επιστημονική υπεύθυνη είναι η κα Ελένη Ανδρέου, Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Σεβόμενοι απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και γι’ αυτό τον λόγο δεν ζητάμε να σημειωθούν προσωπικά στοιχεία πουθενά. Η έρευνα είναι πανελλαδική και προκειμένου να προχωρήσει η συλλογή του ερευνητικού υλικού θα σας παρακαλούσαμε να προωθήσετε τον σύνδεσμο https://forms.gle/QU75d6joMSqMSR5XA σε φοιτητές με αναπηρία για να συμπληρώσουν, εάν θελήσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Σε περίπτωση απορίας ή ενδιαφέροντος για τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Αγορίτσα Ψύλλου: ritapsilou@gmail.com
Τηλ.: 6934 630065
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας.
Με εκτίμηση,
Α. Ψύλλου


29 Απριλίου 2020

Μεταπτυχιακές υποτροφίες Ιδρύματος Φανουράκη

Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη προκηρύσσει πέντε υποτροφίες για νέους και νέες καταγόμενους από την Κω και την Χάλκη Δωδεκανήσου, διάρκειας κατ' ανώτατο όριο ενός έτους, με επιλογή, για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό που οδηγούν στην απόκτηση:

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 • ΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 • ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ή ΑΛΛΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ

Προθεσμία υποβολής αίτησης η 30η Ιουνίου 2020.

Προκήρυξη

9 Απριλίου 2020

Υποτροφίες Κληροδοτήματος Εμμανουήλ Σακλαμπάνη - ΠΚ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018‐2019, τη χορήγηση επτά (7) υποτροφιών, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος «Εμμανουήλ Σακλαμπάνη», σε πτυχιούχους όλων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακές σπουδές, δευτέρου και τρίτου κύκλου, στο γνωστικό πεδίο της «Διδακτικής», σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή του Εξωτερικού, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά την 420η/21-11-2019 συνεδρία και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην από 12-10-2003 ιδιόγραφη διαθήκη του Εμμανουήλ Σακλαμπάνη, που δημοσιεύτηκε με το αρ. 3131/03-06-2005 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνδυασμό με την 102/2017 απόφαση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, περί ερμηνείας της διαθήκης.

Ειδικότερα, θα χορηγηθεί μία(1) υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000€), και έξι(6) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος, ύψους τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4,000€) έκαστη.

Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε ένα ακαδημαϊκό (1) έτος.

Δείτε την προκήρυξη
Δείτε την αίτηση
Δείτε την υπεύθυνη δήλωση

Ενημέρωση: Αποτελέσματα Επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων.


17 Φεβρουαρίου 2020

Υποτροφία Κληροδοτήματος Χατζόπουλου - ΙΚΥ

Περισσότερες πληροφορίες


30 Ιανουαρίου 2020

Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση

Περισσότερες πληροφορίες


13 Ιανουαρίου 2020

Πρόγραμμα υποτροφιών Greek Diaspora Fellowship Program / προκήρυξη για το νέο κύκλο υποτροφιών

Το πρόγραμμα υποτροφιών Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP) δίνει τη δυνατότητα σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα να συνεργαστούν με Έλληνες ακαδημαϊκούς που ζουν και εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική ή τη Νέα Ζηλανδία σε έναν από τους ακόλουθους τομείς:

 • ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών,
 • έρευνα και
 • διδασκαλία και καθοδήγηση (mentoring)

στο πεδίο της έρευνας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Το GDFP χρηματοδοτείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Institute of International Education (IIE), το οποίο και υλοποιεί το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright. Η δωρεά θα υποστηρίξει 30-35 υποτροφίες, δημιουργώντας μια συνεργατική και αμοιβαία επωφελή σύμπραξη μεταξύ ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ/ΑΤΕΙ) και Ελλήνων ακαδημαϊκών της διασποράς.

Δείτε την ανακοίνωση

10 Ιανουαρίου 2020

Πρόγραμμα ERASMUS+: Κινητικότητα φοιτητών για σπουδές και πρακτική (ακαδημαικό έτος 2020-21)

Οι φοιτητές των Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και της Ιατρικής, καλούνται την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 14:00 ή/και την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 13:00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών της Ιατρικής Σχολής να παρευρεθούν στις ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα την περιγραφή της διαδικασίας της μετακίνησης για σπουδές και πρακτική μέσω του προγράμματος Erasmus+, που θα πραγματοποιήσει το προσωπικό του Τμήματος των Διεθνών Σχέσεων του Ηρακλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.


9 Ιανουαρίου 2020

2η ενεργοποίηση δωρεάν σίτισης

Δείτε την ανακοίνωση

Ανακοινώσεις όλων των ετών