Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Διάφορες Ανακοινώσεις - 2021

22 Δεκεμβρίου 2021

Υποτροφίες για έλληνες πολίτες για σπουδές στη Σαουδική Αραβία

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

7 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Πρυτανείας για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης δε θα λειτουργήσουν τις ημέρες: 24/12/2021, 27/12/2021, 31/12/2021 και 7/1/2022. Στο διάστημα αυτό θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Επισημαίνεται ότι οι Υπηρεσίες που έχουν ανελαστικές υποχρεώσεις σε διαγωνισμούς/ πληρωμές κλπ. θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κανονικά, ενώ οι υπάλληλοι αυτών θα μπορούν να κάνουν χρήση των ημερών μέχρι 31/1/2022 και παρακαλούνται να ενημερώσουν το αντίστοιχο τμήμα Β’ προσωπικού.


6 Δεκεμβρίου 2021

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ (ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ - ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ) ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022 ΣΧΟΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

4 Δεκεμβρίου 2021

Εκδήλωση: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

Η Δομή Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Θεματική: Κεραμικά Υλικά

Ομιλητές

Dr. Michel Prassas
Director New Business Opportunities, Exploratory Markets & Technologies-Innovation Office, Corning European Technology Center
Δρ. Ευάγγελος Σκουλάς
CTO, Biomimetic

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 13:00, στο Αμφιθέατρο Ν. Πετρίδη (κτίριο Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών).

Μεταδίδεται στο διαδίκτυο μέσω zoom: link

Απευθύνεται κυρίως στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Π.Κ., ανεξαρτήτως έτους φοίτησης, καθώς και στους αποφοίτους του Τμήματος, αλλά μπορεί να την παρακολουθήσει και όποιος/α άλλος/η ενδιαφέρεται. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Είσοδος στο Αμφιθέατρο: θα τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα εισόδου σε κλειστούς χώρους.


2 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ Η ΤΡΙΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΚ.ΕΤΟΣ 2018-2019,2019-2020 ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ

Δείτε την προκήρυξη για το ακαδ. έτος 2018-19
Δείτε την προκήρυξη για το ακαδ. έτος 2019-20

17 Νοεμβρίου 2021

Εμβολιαστικό κέντρο COVID στο Ηράκλειο

Δείτε το σχετικό αρχείο


16 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022 ΓΙΑ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση


16 Νοεμβρίου 2021

Ενημέρωση φοιτητών/τριων με Αναπηρία (ΦμεΑ) ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΦμεΕΕΑ)

Δείτε το έγγραφο

09 Νοεμβρίου 2021

Πρόγραμμα υποτροφιών ΙΚΥ με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής και την επιβράβευση των επιδόσεων φοιτητών ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται στο εξωτερικό

Σας ενημερώνουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθ. 136877/Ζ1/26-10-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 5021/Β/29-10-2021) ανακοινώνει την έγκριση προγράμματος υποτροφιών με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής και την επιβράβευση των επιδόσεων φοιτητών ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται στο εξωτερικό, με σκοπό την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας ή του καλύτερου διαγωνιζόμενου στον επιστημονικό τομέα στον οποίο διενεργούνται.

Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά α) σε χρηματοδότηση με το κατ΄ αποκοπή ποσό των 500€ ανά συμμετέχοντα φοιτητή που θα λάβει μέρος ως μέλος ομάδας σε διεθνή διαγωνισμό που θα διοργανωθεί στο εξωτερικό και β) σε χρηματοδότηση με το κατ΄ αποκοπή ποσό των 500€ ανά πρωτεύσαντα ή διακριθέντα φοιτητή σε σημαντικό διεθνή διαγωνισμό.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τα πανεπιστημιακά τμήματα, τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων και οι όροι της υποτροφίας θα περιλαμβάνονται στην πρόσκληση του προγράμματος, η οποία θα ανακοινωθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΙΚΥ και για την οποία θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλ. 2103726306 και 2103726346 και στα e- mail: estamo@iky.gr και sbikaki@iky.gr.

Περισσότερες Πληροφορίες

05 Νοεμβρίου 2021

Παροχή διατακτικών σίτισης σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές - φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας

Περισσότερες Πληροφορίες

05 Νοεμβρίου 2021

Πρόγραμμα IKYDA 2022

Το ΙΚΥ (Διεύθυνση Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, Τμήμα Υποτροφιών Αλλοδαπών και Μορφωτικών Ανταλλαγών), σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) ανακοινώνει την προκήρυξη του προγράμματος IKYDA 2022.

Το πρόγραμμα θα επιχορηγήσει ερευνητικά σχέδια με διάρκεια ένα (1) ή δυο (2) έτη τα οποία θα υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 01/07/2022 έως 30/06/2024. Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής απαιτείται η παράλληλη υποβολή αίτησης από τον επιστημονικό υπεύθυνο της αντίστοιχης ομάδας στον αρμόδιο Εθνικό Φορέα (Ι.Κ.Υ. για την Ελλάδα – DAAD για τη Γερμανία). Για την Ελλάδα οι αιτήσεις με τις ερευνητικές προτάσεις και τα δικαιολογητικά που προβλέπει η προκήρυξη υποβάλλονται στο ΙΚΥ σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση foreigners@iky.gr και στην ταχυδρομική διεύθυνση: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234 Νέα Ιωνία, Αθήνα (υπ’ όψιν τμήματος Υποτροφιών Αλλοδαπών και Μορφωτικών Ανταλλαγών).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 15/12/2021.

Περισσότερες Πληροφορίες

1 Νοεμβρίου 2021

Συγκρότηση της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟμΕΑ) του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

Δείτε το σχετικό έγγραφο


29 Οκτωβρίου 2021

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Ενημερώνουμε τους φοιτητές των Σχολών Ηρακλείου ότι οι δικαιούχοι για την επιδοτούμενη αστική μετακίνηση για την πόλη του Ηρακλείου, ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 έχουν αναρτηθεί στο συνημμένο πίνακα. Οι φοιτητές που δεν βρίσκουν το όνομά τους στο συνημμένο πίνακα παρακαλούνται να στείλουν email στο f.merimna-her@admin.uoc.gr έως τη Δευτέρα 01/11/2021 με θέμα «Αστική μετακίνιση».

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση
Δείτε τον πίνακα των δικαιούχων


22 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δείτε το σχετικό έγγραφο


22 Οκτωβρίου 2021

Εμβολιαστικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του covid 19, θα λειτουργήσει σύντομα Εμβολιαστικό Κέντρο στον χώρο του Φοιτητικού Κέντρου (δίπλα στην λέσχη σίτισης) στο Ηράκλειο.

Αν κάποιος θέλει να εμβολιαστεί ή θέλει να κάνει την τρίτη δόση μπορεί να κλείσει ραντεβού δίνοντας τα στοιχεία του ονοματεπώνυμο τηλέφωνο και email στην παρακάτω διεύθυνση: https://my.forms.app/form/6167e91a612c0404e63747f8. Θα σας αποσταλεί σύντομα email για ημέρα και ώρα.

Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή των προσωπικών σας δεδομένων στην πιο πάνω διαδικτυακή φόρμα συνιστά και συναίνεσή σας στη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας αυτών, τα οποία απαιτούνται μόνο για την ενημέρωση του Εμβολιαστικού Κέντρου για τον αριθμό των συμμετεχόντων και τυχόν επικοινωνία μαζί σας. Η νόμιμη βάση επεξεργασίας τους είναι τα άρθρα 6 παρ. 1 περίπτωση (α) και 9 παρ. 2 περ. (α) του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΓΚΠΔ). Για την ανάκληση της συναίνεσή σας, επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση liadaki@edu.uoc.gr και σχετικό αίτημα. Η επεξεργασία των δεδομένων σας μέχρι την ανάκληση της συναίνεσής σας είναι σύννομη. Τρίτοι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων ή διαβιβάσεις δεν υπάρχουν. Τα δεδομένα σας θα παραμείνουν στη διάθεση του Πανεπιστημίου μόνο μέχρι την ολοκλήρωση της πιο πάνω διαδικασίας. Ακολούθως θα διαγραφούν. Μέχρι τη διαγραφή τους, μπορείτε να ασκήσετε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον ΓΚΠΔ (πρόσβασης, τροποποίησης, περιορισμού και διαγραφής, διόρθωσης, επικαιροποίησης, περιορισμού της επεξεργασίας, αντίταξης και φορητότητας). Έχετε δικαίωμα αναφοράς στην ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr). Υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων για το Πανεπιστήμιο Κρήτης: dpo@uoc.gr


21 Οκτωβρίου 2021

Φυτώριο Ιδεών

Στα πλαίσια του έργου «Ενίσχυση δράσεων ακαδημαϊκής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης» που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ίδρυμα Τεχνολογία και Έρευνας προκηρύσσεται η δράση του Φυτωρίου Ιδεών.

Η δράση απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ερευνητικές ομάδες των παραπάνω Ιδρυμάτων, οι οποίες καλούνται να υλοποιήσουν μια καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσε να εξελιχθεί, με την κατάλληλη βοήθεια, σε ένα πρωτότυπο προϊόν ή υπηρεσία.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ποσό 2.300€ για την κάλυψη τυχόν δαπανών που θα απαιτηθούν για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου (μικροεξοπλισμός, αναλώσιμα, κ.λπ.) ή τυχόν μετακινήσεις ή έξοδα προώθησης των πρωτοτύπων, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και η υλικοτεχνική υποδομή του κάθε Ιδρύματος.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ως τις 10/11/2021. Θα επιλεγούν 16 συνολικά προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2021 – Αύγουστος 2022.

Στο σύνδεσμο αυτό δίνονται αναλυτικές οδηγίες.

Στο σύνδεσμο αυτό υποβάλλονται οι αιτήσεις.


21 Οκτωβρίου 2021

Παράταση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση ή/και στέγαση για τους νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές και έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση ή/και στέγαση για νεοεισερχόμενους ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Δείτε την ανακοίνωση


21 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Δείτε την ανακοίνωση


19 Οκτωβρίου 2021

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Π.Κ

Δείτε το κείμενο


19 Οκτωβρίου 2021

PhD position in La Sapienza Universita' di Roma

Title of the PhD project: Theoretical computational and experimental study for monitoring, active control and removal of pollutants (metals, toxic materials, etc.) from water through sustainable nanostructured materials tunable according to external stimuli.

Abstract: The project is devoted to the design of new nanostructured absorbent materials, intended for the treatment of civil and industrial wastewater. In particular, in the laboratories of the Department of Physics of "Sapienza" in collaboration with the Department of Science of Rome 3, nanostructured materials capable of monitoring, control in an active manner and removing metals from wastewater will be designed. Afterwards, these materials, which will be able to combine into a single process monitoring, purification and recovery of raw materials of industrial interest, will be synthesized by the foreign partner (FORTH). The project will study the effects of the different chemical and topological nature of the designed systems, on the circular purification process and on the selective recovery. Particular attention will be given to the optimization, in terms of control, selectivity and minimization of energy costs, of the monitoring process of water quality and filtration. The use of biocompatible raw materials, from waste, for the realization of polymeric materials will be also studied. The PhD student will spend a period of 12 months at FORTH (Crete, Greece) where, in collaboration with the experimental group of Prof. Vamvakaki, the nanostructured theoretically designed materials will be synthesized; the interactions between materials and pollutants will be tested in aqueous matrix, both in static and dynamic conditions (microfluidics, rheology), in the group of Prof. Petekidis. The collaboration with the company Saluber Italia s.r.l., national and international leader in wastewater purification, is crucial for the realization of the project in identifying the pollutants. Saluber Italia s.r.l., will allow to test in real operating conditions and with real wastewater samples, the functionalized materials previously studied.

Link to the selection form https://phd.uniroma1.it/web/concorso37pon.aspx?i=3503&l=IT

All information for applicants to be sent to: Cristiano De Michele cristiano.demichele@roma1.infn.it
Prof. Cristiano De Michele,
Department of Physics, Tel.: +390649913524
University of Rome "La Sapienza" Fax: +39064463158
Piazzale Aldo Moro, 2
I-00185 Roma - Italy
homepage: http://www.roma1.infn.it/~demichel/


13 Οκτωβρίου 2021

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ: Καταχώρηση των στοιχείων στην πλατφόρμα του Υπουργείου edupass.gov.gr

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η καταχώρηση των στοιχείων στην πλατφόρμα του Υπουργείου edupass.gov.gr

Η Πλατφόρμα edupass, δημιουργήθηκε σύμφωνα με το ΦΕΚ 4558/Β/01-10-2021 για να ελέγχονται ψηφιακά από κάθε ακαδημαϊκό τμήμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς και τα covid test, όλων των ατόμων που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ουσιαστικά η διαδικασία αυτή αφορά σε εξουσιοδότηση του edupass ώστε να ενημερωθεί/νεται αυτόματα, από την πλατφόρμα HDIKA. Η πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ είναι η πλατφόρμα του υπουργείου όπου υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς και τα πιστοποιητικά ελέγχου covid που καταχωρούνται από όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δύο φορές εβδομαδιαίως, βάσει υποχρέωσης σύμφωνα με την Υ.Α ΦΕΚ4406/24.9.2021.

Παρακαλείσθε έως την Κυριακή 17.10.2020 να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας για να διευκολυνθεί η διαδικασία των διενεργούμενων ελέγχων.

Από τη Γραμματεία


13 Οκτωβρίου 2021

Υποτροφοία του έργου με ΚΑ: 10936 "Υποστήριξη Επιτροπής Ισότητας Φύλων" του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δείτε την προκήρυξη


11 Οκτωβρίου 2021

Α΄ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ (ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ) ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022 ΣΧΟΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Δείτε την ανακοίνωση


8 Οκτωβρίου 2021

ΔΩΡΕΑΝ Μετακίνηση ΑμΕΑ φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης/ Περιφέρεια Κρήτης για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022

Δείτε την ανακοίνωση


8 Οκτωβρίου 2021

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Δείτε την ανακοίνωση


6 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση της Φοιτητικής Μέριμνας σχετικά με την υποβολή αιτήσεων σίτισης ή/και στέγασης νεοεισερχόμενων φοιτητών

Δείτε την ανακοίνωση


5 Οκτωβρίου 2021

Έναρξη μαθήματος "Γενετική Ι"

Το πρώτο μάθημα της Γενετικής Ι θα γίνει την ΤΕΤΆΡΤΗ 6/10 (και όχι Δευτέρα) σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Όσοι προτίθεστε να παρακολουθήσετε το μάθημα, παρακαλώ μπείτε στο https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BYdsj81rVyo-OVV4LpBPYlQwCiqK4YYi_AnsEYmPMhY/edit?usp=sharing και συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να μπορεί ο διδάσκων να επικοινωνεί απευθείας μαζί σας.


4 Οκτωβρίου 2021

Σεμινάριο εκπαίδευσης χρήσης της Βιβλιοθήκης του ΠΚ για τους πρωτοετείς φοιτητές

Δείτε το πρόγραμμα


4 Οκτωβρίου 2021

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΣΘΕΤΕ χειμερινού εξαμήνου 2021-22 (εκδ. 3-10-2021)

Δείτε το πρόγραμμα


30 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση / Οδηγίες Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης για την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου 2021-22

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των ΑΕΙ
Ανακοίνωση για την ασφαλή επάνοδο των φοιτητών
Ανακοίνωση για την ασφαλή επάνοδο του προσωπικού


30 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση φοιτητών/τριών με Αναπηρία ή και με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Δείτε τις οδηγίες


27 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ (ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Π.Κ. ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Δείτε τις οδηγίες και τον αρχικό πίνακα
...και το δεύτερο πίνακα


20 Σεπτεμβρίου 2021

Εκ νέου υποβολή αιτημάτων για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση


13 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη εκπρόθεσμων αιτήσεων ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ για φοιτητές μεγαλύτερου από το 1ο έτος σπουδών (όχι νεοεισερχόμενοι)

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι δωρεάν παροχής μέχρι σήμερα, ότι στην αποκλειστική προθεσμία: από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 έως την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 στις 14:00 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για δωρεάν σίτιση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, μέσα από τον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου http://www.merimna.uoc.gr, χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό τους e-mail ως όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη ως password.

Περισσότερες Πληροφορίες


13 Σεπτεμβρίου 2021

Τρόπος διεξαγωγής μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2021-22

Για την προετοιμασία σας, σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2021-22. Οι μέχρι τώρα προθέσεις τόσο του Υπουργείου όσο και του Πανεπιστημίου Κρήτης δείχνουν ότι θα επιστρέψουμε στις τάξεις με φυσική παρουσία, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ορισθούν από το Υπουργείο Υγείας. Θα σας ενημερώσουμε για ό,τι νεώτερο υπάρξει.


10 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ – «ΕΛΛΩΤΙΣ»

Περισσότερες Πληροφορίες


09 Σεπτεμβρίου 2021

Υποτροφίες για Μεσσήνιους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Αφορούν φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Περισσότερες Πληροφορίες


6 Σεπτεμβρίου 2021

Προκήρυξη βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας "Στέλιου Πηχωρίδη" ακαδ. έτους 2021-2022

Προκηρύσσεται το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Στέλιου Πηχωρίδη» για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022. Σύμφωνα με την απόφαση της 312ης/21-03-2013 τακτικής Συνεδρίασης της Συγκλήτου, το βραβείο θα απονεμηθεί για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος σε Διδάσκοντα/ουσα από τα Τμήματα των Σχολών του Ρεθύμνου.

Δείτε την προκήρυξη
Δείτε το συνοδευτικό κείμενο

27 Αυγούστου 2021

Προκήρυξη υποτροφίας Μανασσάκη 2019-20

Επισυνάπτεται προκήρυξη των υποτροφιών του Κληροδοτήματος "Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη" για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 καθώς και η αίτηση των υποψηφίων και υπεύθυνη δήλωση με το προβλεπόμενο κείμενο.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών η 11η Οκτωβρίου 2021.

Τα ανωτέρω έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου στις ανακοινώσεις. Επίσης, περίληψη της προκήρυξης δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα "Καθημερινή".

Λόγω του covid οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται ηλεκτρονικά (σκαναρισμένα αρχεία σε μορφή pdf) στο email που θα υποδείξει η γραμματεία κάθε Τμήματος.

Δείτε το πρακτικό των αποτελεσμάτων (ανάρτηση 16/11/2021)
Δείτε την προκήρυξη
Δείτε την προκήρυξη
Δείτε την υπεύθυνη δήλωση

27 Αυγούστου 2021

Ενημέρωση για το διεθνή εθελοντικό οργανισμό AIESEC

Η AIESEC είναι το μεγαλύτερο δίκτυο που διοικείται και αποτελείται αποκλειστικά από άτομα ηλικίας 18-30 ετών με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων στους νέους μέσα από διαπολιτισμικές ανταλλαγές. Οι ανταλλαγές αυτές είναι είτε εθελοντικού χαρακτήρα είτε πρακτικής άσκησης και στοχεύουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Από το 2015, η AIESEC συνεργάζεται με τον ΟΗΕ με σκοπό την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η AIESEC Ελλάδος έχει φυσική παρουσία σε πάνω από 7 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και συνεχώς επεκτείνεται. Μόλις τα τελευταία 2 χρόνια 3000 νέοι έχουν συμμετάσχει στα προγράμματά μας και σήμερα μετράμε πάνω από 500 ενεργά μέλη στον οργανισμό μας.

Λόγω της διαδικτυακής πραγματικότητας, αδυνατούμε να έχουμε φυσική παρουσία προς το παρόν στο πανεπιστήμιο και να ενημερώσουμε τους φοιτητές . Για λόγους ασφαλείας η ενημέρωση των φοιτητών γίνεται διαδικτυακά. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή να έχουμε μέλη του τμήματος σας στον οργανισμό μας , οπότε , εφόσον αυτό είναι εφικτό, θα επιθυμούσαμε να προωθήσετε την παρακάτω ανακοίνωση στους φοιτητές του τμήματος σας, είτε μέσω email είτε στην ιστοσελίδα των ανακοινώσεων για να ενημερωθούν για την έναρξη ένταξης νέων μελών στον οργανισμό μας.

Γίνε μέλος στο μεγαλύτερο νεανικό εθελοντικό οργανισμό παγκοσμίως! Θες να γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και να αφήσεις τον αντίκτυπο σου στον κόσμο; Ήρθε η στιγμή να το κάνεις! Γίνε μέλος στην AIESEC, αναπτύσσοντας την ηγεσία σου και αποκτώντας νέες δεξιότητες. Είσαι μόνο ένα κλικ μακριά https://bit.ly/aiesecjoin123.


26 Αυγούστου 2021

ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ / ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.


23 Αυγούστου 2021

Επιλογή υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) ή Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από τα έσοδα του κληροδοτήματος ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για την κοινωφελή περιουσία, από την οποία επιθυμούν να λάβουν υποτροφία, από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 έως και την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Δείτε το σχετικό αρχείο

23 Αυγούστου 2021

Υποτροφίες για Έλληνες φοιτητές στην Ελβετία

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει η Ελβετική Κυβέρνηση με καταληκτική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου 2021.

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελβετία και αφορούν ερευνητικά προγράμματα ενός έτους σε επίπεδο διδακτορικών ή μετα-διδακτορικών σπουδών, καθώς και διδακτορικά προγράμματα. Επίσης προσφέρονται υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς των Τεχνών.

Οι όροι υποβολής αιτήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: https://www.sbfi.admin.ch/sbfi/en/home/education/scholarships-and-grants/swiss-government-excellence-scholarships.html.

Πριν από την υποβολή αίτησης, οι υποψήφιοι πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το σχέδιο σπουδών τους ή το ερευνητικό τους πρόγραμμα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο ή στο επιλεγμένο ATEI, επικοινωνώντας εκ των προτέρων με έναν υπεύθυνο καθηγητή ή με τη διεύθυνση του μεταπτυχιακού προγράμματος που τον ενδιαφέρει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με την Πρεσβεία (e-mail: athens@eda.admin.ch) για να λάβουν τα έντυπα υποψηφιότητας που θα συμπληρώσουν σε δύο (2) αντίτυπα. Ο πλήρης φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην Πρεσβεία μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 (σφραγίδα συστημένου ταχυδρομείου ή courier). Δεν θα ληφθούν υπόψη αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή ή ελλιπείς φάκελοι. Δεν θα ληφθεί υπόψη αίτηση από υποψήφιο που έχει διαμείνει στην Ελβετία για περισσότερα από ένα (1) έτος κατά την έναρξη της υποτροφίας.

Δείτε το σχετικό αρχείο

19 Ιουλίου 2021

Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) ή Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από τα έσοδα του κληροδοτήματος ΠΑΝ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Δευτέρα 6-9-2021 έως και τη Δευτέρα 15-11-2021.

Δείτε την προκήρυξη

15 Ιουλίου 2021

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για σίτιση και στέγαση

Περισσότερες Πληροφορίες

06 Ιουλίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ (Κ.Α. 10898)

O Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Κρήτης προσκαλεί Νέους Επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την παροχή διδακτικού έργου στο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, για τα μαθήματα που ορίζονται ανά Επιστημονικό Πεδίο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών (εξαιρούνται τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα) των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Συνελεύσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες Νέοι/ες Επιστήμονες, κάτοχοι Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης καλούνται να υποβάλλουν αίτηση-πρόταση υποψηφιότητας για τις θέσεις που προκηρύσσονται ανά Επιστημονικό Πεδίο, προκειμένου να διδάξουν τα μαθήματα, του εκάστοτε Επιστημονικού Πεδίου, των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Διευκρινίζεται ότι κάθε ωφελούμενος οφείλει να διδάξει όλα τα μαθήματα που έχουν οριστεί στο συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων θα πρέπει να έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά το αργότερο έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.

Περισσότερες Πληροφορίες

07 Ιουλίου 2021

Υποτροφία για PhD

At Unité mixte de Physique CNRS/Thales, we have an opening for a doctoral researcher to carry out research on the complex nonlinear dynamics in spin transfer nano-oscillators. The focus will be on evidencing, studying and controlling exceptional points in the dynamics of spin-transfer nano-oscillators using time and frequency resolved transport measurements, together with analytical and simulation tools in collaboration with other research groups.

Περισσότερες πληροφορίες


29 Ιουνίου 2021

Βραβείο "Ιωάννη Ταμιωλάκη"

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της 10η έκτακτης Σ.Τ. 16.3.2021, καθιερώθηκε το Βραβείο "Ι. Ταμιωλάκη", προς τιμή του Ιωάννη Ταμιωλάκη τέως υποψήφιου διδάκτορα του τμήματός μας, που έφυγε από κοντά μας.

Το "βραβείο Ταμιωλάκη" θα χορηγείται στον πρώτο κατά βαθμολογία αποφοιτήσαντα προπτυχιακό φοιτητή του τμήματος μας που αποφοιτά το εαρινό εξαμήνο του κάθε ακαδημαϊκού έτος. Για όσους θέλους να συνεισφέρουν, παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί το συνημμένο έντυπο (.docx) (.pdf) και αποσταλεί στο e-mail: secretariat@materials.uoc.gr. Τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ: Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.
IBAN: GR33 0172 7570 0057 5700 1504 314
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5757-001504-314
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης


29 Ιουνίου 2021

Παράταση προθεσμίας υποβολής της αίτησης στο πρόγραμμα Erasmus

Για τη δήλωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα Εrasmus+ η προθεσμία παρατείνεται έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, με σκοπό τη διευκόλυνση των φοιτητών.

Όσες/οι ενδιαφέρονται παρακαλώ πραγματοποιήστε την ηλεκτρονική σας αίτηση στην πλατφόρμα που θα αναζητήσετε στον παρακάτω ιστότοπο: https://www.uoc.gr/intrel/aitiseis/apply-student.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία.
Ευγενία Σκουντάκη

Δείτε το σχετικό έγγραφο.


25 Ιουνίου 2021

Ενημέρωση φοιτητών/τριων με Αναπηρία (ΦμεΑ) ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΦμεΕΕΑ)

Οι φοιτητές με ΑΝΑΠΗΡΙΑ ή/και ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ που χρήζουν διαφορετικό τρόπο εξέτασης και ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

 1. πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες (που έχουν εισαχθεί με το ποσοστό 5%,
 2. με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (π.χ. δυσλεξία, δυσγραφία κλπ & έχουν αξιολογηθεί από αναγνωρισμένα δημόσια Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, ΚΕΣΥ, κ.ο.κ.) και
 3. με άλλες ειδικές κατηγορίες ή αναπηρίες (με μόνιμο ή παροδικό σωματικό ή ψυχικό πρόβλημα υγείας, ή με ΔΕΠ-Υ)

παρακαλούνται να αιτούνται μέσα στις παρακάτω ημερομηνίες:

 • Υποβολή αιτήματος για το εαρινό εξάμηνο: έως 01 Απριλίου ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ
 • Υποβολή αιτήματος για το χειμερινό εξάμηνο: έως 01 Δεκεμβρίου ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ
 • Υποβολή αιτήματος για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου: έως 15 Ιουλίου ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ (αφορά μαθήματα που δεν έχουν συμπεριληφθεί για εκπαιδευτικές ρυθμίσεις στα προηγούμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα)

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Από την Ομάδα Στήριξης Φοίτησης

Δείτε το σχετικό έγγραφο.


16 Ιουνίου 2021

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Δείτε την ανακοίωση


11 Ιουνίου 2021

Παράταση του εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 για το ΤΕΤΥ

Δείτε την απόφαση της Πρυτανείας


9 Ιουνίου 2021

Προκήρυξη του Δι-Ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στην «Εφαρμοσμένη Βιοχημεία: Κλινική Χημεία, Βιοτεχνολογία, Αξιολόγηση Φαρμακευτικών Προϊόντων» του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Δείτε την προκήρυξη
Check the call


9 Ιουνίου 2021

27Ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ» 19 – 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2021 (Διαδικτυακά)

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ενημερώσετε τους φοιτητές και το ερευνητικό προσωπικό των Σχολών σας για την πραγματοποίηση του φετινού 27ου Θερινού Σχολείου "Δυναμικά Συστήματα και Πολυπλοκότητα" που διοργανώνει το δίκτυο Πολύπλοκων Συστημάτων και Εφαρμογών (COSA) και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Το Θερινό Σχολείο θα γίνει διαδικτυακά κατά το χρονικό διάστημα 19-24 Ιουλίου 2021 και θα είναι αφιερωμένο στα 70στά γενέθλια του Καθ. Τ. Μπούντη. Οι εγγραφές μπορεί να γίνουν μέχρι την Κυριακή 4 Ιουλίου. Την αίτηση εγγραφής, την τρέχουσα έκδοση του προγράμματος του Σχολείου, τον σύνδεσμο για την παρακολούθησή του όπως και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του http://cosa.inn.demokritos.gr/complexity2021/

Επισυνάπτεται η Ανακοίνωση και η Αφίσα του Θερινού Σχολείου τις οποίες μπορείτε να προωθήσετε στους φοιτητές και το ερευνητικό προσωπικό των Σχολών σας.

Με πολλές ευχαριστίες και ευχές για καλό Καλοκαίρι,
Βασίλης Κωνσταντούδης
εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Vassilios Constantoudis, PhD
Institute of Nanoscience and Nanotechnology
NCSR Demokritos
Neapoleos 27 and Patr. Grigoriou str.
15341 Aghia Paraskevi, Attiki, Greece
tel. +30 210 6503116
mob. +30 6978697120
email: v.constantoudis@inn.demokritos.gr


29 Μαΐου 2021

Εκλογές ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ για ανάδειξη εκπροσώπων στη Συνέλευση Τμήματος

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη εκπροσώπων του Ε.ΔΙ.Π και ΕΤΕΠ στη Συνέλευση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4485/2017 (Φ.Ε.Κ. 114/τ.Α΄/04.08.2017).

Δείτε το έγγραφο


28 Μαΐου 2021

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη" του ΑΠΘ

Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1998, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: “Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη”.

Το πρόγραμμα αυτό, που διαρκεί ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος, έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και αποσκοπεί στην εξειδικευμένη εκπαίδευση πολιτικών μηχανικών, αλλά και μηχανικών ή επιστημόνων άλλων συναφών ειδικοτήτων, στην τεχνολογία προστασίας του περιβάλλοντος και σε κοινωνικό-οικονομικά και θεσμικά θέματα, που σχετίζονται άμεσα με τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τις επιπτώσεις έργων και δράσεων στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, το ΠΜΣ ΠΠΒΑ εστιάζει σε τουλάχιστον δέκα από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του προγράμματος, στη διεύθυνση: http://ppva.civil.auth.gr

Με τιμή
Νικόλαος Θεοδοσίου
Διευθυντής ΠΜΣ ΠΠΒΑ

Δείτε τα έγγραφα της προκήρυξης


25 Μαΐου 2021

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ Προκήρυξη Κινητικότητας Φοιτητών για Σπουδές και Πρακτική Άσκηση ακαδ. έτους 2021-2022 (ΣΧΕΔΙΟ 2019 και 2020)

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων από 25.05.2021 έως και 25.06.2021

Προθεσμία εύρεσης φορέα για πρακτική άσκηση έως και 31.01.2022

Από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

Δείτε την προκήρυξη


22 Μαΐου 2021

Προκήρυξη εισαγωγής μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δείτε την προκήρυξη


20 Μαΐου 2021

Δώδεκα (12) Υποτροφίες για Διδακτορικές Σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Τµήµα Χηµικών Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Πατρών προκηρύσσει για το ακαδηµαϊκό έτος 2021-2022 δώδεκα (12) υποτροφίες για Διδακτορικές Σπουδές στις παρακάτω περιοχές:

 1. Ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή
 2. Φαινόμενα μεταφοράς και φυσικές διεργασίες
 3. Νανοτεχνολογία, προηγμένα υλικά, επιφάνειες
 4. Θεωρία, μοντελοποίηση και μοριακή προσομοίωση πολύπλοκων ρευστών και υλικών
 5. Βελτιωμένη εξόρυξη πετρελαίου με νανοσωματίδια
 6. Ενέργεια, κατάλυση, ηλεκτροχημεία
 7. Βιοτεχνολογία και περιβάλλον

Οι υποτροφίες παρέχονται μέσω ερευνητικών προγραµµάτων και η διάρκειά τους είναι από 3 έως 5 έτη. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών θα διατίθενται επιπρόσθετα χρήματα για συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης προχωρημένα μαθήματα και να εκπονήσουν ερευνητικό έργο πολύ υψηλού επιπέδου σ’ ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από διπλωµατούχους και πτυχιούχους όλων των Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών και των Σχολών των Θετικών Επιστηµών εντός και εκτός Ελλάδας. Υποψηφιότητα επίσης μπορούν να θέσουν φοιτητές των παραπάνω Τμημάτων και Σχολών που βρίσκονται στο τελευταίο έτος των σπουδών τους.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν και τη διαδικτυακή πύλη μέσω της οποίας θα γίνει η υποβολή τους, όπως και για το πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών και τη δομή του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος (www.chemeng.upatras.gr) ή να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: phd-studies@chemeng.upatras.gr και secretary@chemeng.upatras.gr ή να απευθυνθούν στην παρακάτω διεύθυνση:

Γραμματεία Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Πατρών
Αρμόδια υπάλληλος: Χρυσούλα Πυλή
τηλ: +30 2610969500 ή +30 2610969501-3


20 Μαΐου 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ (Αναλύοντας το παρόν, ανιχνεύοντας το μέλλον)

Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, στις 25 Μαΐου 2021, 8.00 μ.μ., με θέμα: Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ - Αναλύοντας το παρόν, ανιχνεύοντας το μέλλον

Ομιλητές θα είναι ο παγκοσμίως γνωστός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής στο ΜΙΤ, και οι εκλεκτοί επιστήμονες του ΠΚ Γιάννης Τσαμαρδίνος, από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, και η Σταυρούλα Τσινόρεμα, από το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής. Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει η Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια νεοελληνικής φιλολογίας και κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των σημαντικών επιστημόνων του ΠΚ Ευγένιου Ματθιόπουλου (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας), Μάρτζης Βενιέρη (Τμήμα ΦΚΣ) και Βίνας Τσακάλη (Τμήμα Φιλολογίας).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΠΚ κ. Γ. Κοσιώρης.

Η εκδήλωση, που δεν προϋποθέτει ειδικές γνώσεις, θα μεταδοθεί από τον σύνδεσμο: http://video.ucnet.uoc.gr/live/show/374

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Δελτίο τύπου


18 Μαΐου 2021

Προκήρυξη για την εισαγωγή τεσσάρων (4) υποψηφίων διδακτόρων ακ. έτους 2020-2021 του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δείτε την προκήρυξη


17 Μαΐου 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 1. Την προκήρυξη εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τριετή θητεία από 01/09/2021 έως 31/08/2024.
 2. Ορίζουμε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 11η του μηνός Ιουνίου του έτους 2021, ημέρα Παρασκευή, κατά το χρονικό διάστημα από τις 08:00 έως τις 14:00.
 3. Καλούμε τα ενδιαφερόμενα μέλη ΔΕΠ για τη θέση του Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που πληρούν τις προϋποθέσεις των κείμενων διατάξεων, να υποβάλουν δήλωση υποψηφιότητας, (συνημμένα αίτηση και υπεύθυνη δήλωση) στη Γραμματεία της οικείας Κοσμητείας, αυτοπροσώπως, μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, ηλεκτρονικά (msmyrnaki@uoc.gr) ή επιστολικά από τις 17 Μαΐου 2021, ημέρα Δευτέρα μέχρι και στις 28 Μαΐου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα έως τις 14:30.

Αναλυτικά η προκήρυξη


15 Μαΐου 2021

Υποτροφίες Κληροδοτήματος Εμμανουήλ Σακλαμπάνη - ΠΚ
Υποψηφιότητες και ενστάσεις

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019‐2020, τη χορήγηση επτά (7) υποτροφιών, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του Κληροδοτήματος «Εμμανουήλ Σακλαμπάνη», σε πτυχιούχους όλων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για μεταπτυχιακές σπουδές, δευτέρου και τρίτου κύκλου, στο γνωστικό πεδίο της «Διδακτικής», σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή του Εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες
Δείτε τις υποψηφιότητες


14 Μαΐου 2021

Προκήρυξη υποτροφιών, για το ακαδ. έτος 2019-2020, του κληροδοτήματος «ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΔΗ»
Υποψηφιότητες και ενστάσεις

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει τη χορήγηση δεκαέξι(16) υποτροφιών, για το ακαδ. έτος 2019-2020, χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΔΗ», σε φοιτητές των Τμημάτων της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αποφοίτησαν από Λύκεια του Νομού Ηρακλείου ή Λασιθίου και πέτυχαν με τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (90%, έτους 2018) την εισαγωγή στο Τμήμα τους, με κριτήριο αξιολόγησης το βαθμό πρόσβασης.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για ένα έτος, εφόσον επαρκούν τα έσοδα του κληροδοτήματος, και η χορηγία ανέρχεται σε χίλια (1.000) Ευρώ (εφάπαξ).

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σε μορφή pdf) στη Γραμματεία της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (katerina.tsalimi@uoc.gr), μέχρι και την 28η Iουνίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά στο τηλ. 2810 393620 κ. Ε. Μπαλάφα καθώς και στα email: katerina.tsalimi@uoc.gr και mpalafa@uoc.gr καθώς και από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης www.uoc.gr. όπου έχουν αναρτηθεί τα σχετικά έγγραφα.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης

Έγγραφα της προκήρυξης
Δείτε τις υποψηφιότητες


13 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση Δομής Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας Π.Κ. για πρακτική άσκηση με αποδοχές

Θέλετε να διεκδικήσετε πρακτική άσκηση με αποδοχές στην JTI, στην Γενεύη ή στην Αθήνα, αλλά και πολλά άλλα δώρα; Μάθετε για το Make it Bright: Συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/92730056405

την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 στις 4:00μμ.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://dasta.uoc.gr/release/index.php/2021/05/10/3808/


11 Μαΐου 2021

Πρόσκληση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Grenoble-Alpes της Γαλλίας

Δείτε την πρόσκληση


11 Μαΐου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Με το παρόν μήνυμα θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την συμπόρευση και την συνεργασία των απόφοιτών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και του Τμήματος Επιστήμης Υλικών (Πανεπιστημίου Πατρών) στον ήδη συσταθέντα Σύλλογο Αποφοίτων Επιστημόνων Υλικών με έδρα την Κρήτη.

Στις 28 Μαρτίου διεξήχθησαν εκλογές στον σύλλογο και στις 4 Απριλίου ορίστηκε το νέο ΔΣ του συλλόγου. Το νέο ΔΣ απαρτίζεται από αποφοίτους και των δύο τμημάτων. Συνημμένα θα βρείτε και το Δελτίο Τύπου των εκλογών του συλλόγου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και στην προσπάθεια αυτή θα επιθυμούσαμε την στήριξη, την καθοδήγηση και την συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά μας Τμήματα.

Όλοι οι καθηγητές και μέλη ΔΕΠ μπορούν να εγγραφούν ως επίτιμα μέλη ακολουθώντας την διαδικασία που αναφέρεται στο συνημμένο “Πρόσκληση εγγραφής επίτιμων μελών” το οποίο παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε όπου θεωρείτε απαραίτητο.

Ο Σύλλογος δεσμεύεται πως θα ενημερώνει για σημαντικά θέματα και αποφάσεις τα Ακαδημαϊκά Τμήματα και ευελπιστεί πως ενωμένοι και με κοινή πολιτική γραμμή θα πετύχουμε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τα Τμήματα Πάτρας και Κρήτης και τους αποφοίτους τους.

Λίαν συντόμως, θα υπάρξει πρόσκληση για τηλεδιάσκεψη για θέματα που πρέπει να συζητηθούν με τα τμήματα πχ το θέμα του ΠΕ με συντονίστρια την Παπούλια Μαρία-Δημ. και άλλα οργανωτικά θέματα όπως η ενημέρωση των φοιτητών ή αποφοίτων των Τμημάτων.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και ο Σύλλογος ΣΕΥΚ σας ευχαριστεί εκ των προτέρων για την στήριξή σας.

Με εκτίμηση,

ο Πρόεδρος του ΣΕΥΚ

Γ. Μαθιουδάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αποτελέσματα Εκλογών ΣΕΥΚ
Οδηγίες για την εγγραφή στο σύλλογο


27 Απριλίου 2021

Μετά το Πανεπιστήμιο, τι; – Πώς προετοιμάζομαι για την αγορά εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΜΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Π.Κ.

Προς όλους/ες τους/τις φοιτητές/τριες του Π.Κ.>

Την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, η Δομή Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει online συζήτηση με θέμα: "Μετά το Πανεπιστήμιο, τι; – Πώς προετοιμάζομαι για την αγορά εργασίας". Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κρήτης που τους προβληματίζουν ερωτήματα όπως:

 • Πώς ψάχνω για δουλειά;
 • Πότε αρχίζω την προετοιμασία; Πριν ή μετά το πτυχίο;
 • Με κάλεσαν! Τι κάνω στο interview;
 • Πόση σημασία έχουν τα soft skills και πόση ο βαθμός πτυχίου;
 • Πώς ξέρω αν το Πανεπιστήμιο με προετοίμασε επαρκώς;
 • Πώς “χτίζω όνομα” στην αγορά;

Οι καλεσμένοι μας:

 • θα θίξουν ουσιώδη και ρεαλιστικά ζητήματα τόσο για διαχρονικές αξίες όσο και για τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις εταιρειών και εργαζομένων
 • θα μας πουν αν και κατά πόσο ισχύουν οδηγοί της μορφής “12 points for an effective interview”.
 • θα μας περιγράψουν τι πραγματικά συμβαίνει στη διεθνή αγορά εργασίας.
 • θα απαντήσουν σε όλες (ναι σε όλες) τις ερωτήσεις σας!
 • θα κάνουν κι εκείνοι ερωτήσεις σε σας!!!

Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να κάνετε εγγραφή έως και την Τρίτη 11/05/2021 στη φόρμα https://tinyurl.com/3t9ytyhz.

Συν-ομιλητές μας θα είναι:

 • Αγγελόπουλος Αχιλλέας | Διευθύνων Σύμβουλος, ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε.
 • Βήτου Ισαβέλλα | HR – Head of Research, Egon Zehnder
 • Κοσκολέτος Νίκος | Chief Financial Officer, Athex Group (Χρηματιστήριο Αθηνών)
 • Μπλουγουράς Δημήτρης | Ιδρυτικό μέλος - Head R&D, CityLab -- Εργαστήρια STEM ... και από τους πρώτους απόφοιτους του CSD-UoC!!

Περισσότερες λεπτομέρειες.


22 Απριλίου 2021

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ WALLONIE-BRUXELLES INTERNATIONAL ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΓΙΑ ONLINE ΘΕΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δείτε τα σχετικά έγγραφα


20 Απριλίου 2021

Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου και Στ. Πνευματικού του ΙΤΕ

Εκ μέρους του Ιδρύματος Τεχνολογίας & ΄Ερευνας (ΙΤΕ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει αναρτηθεί η προκήρυξη για το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας για το έτος 2021 στον τομέα των Θετικών Επιστημών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι η 30 Ιουνίου 2021.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με τιμή,
Καλλιρόη Μαυραντώνη
Υπεύθυνη Βραβείου ΙΤΕ
Τηλ.: 2810391509
www.forth.gr

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη


15 Απριλίου 2021

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Κατόπιν σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος επαναλειτουργεί από 15-4-2021 η υπηρεσία δανεισμού της Βιβλιοθήκης μόνο για τα μέλη του Ιδρύματος και μόνο για επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος, σε καθεστώς προστασίας.

Ειδικότερα, η υπηρεσία δανεισμού θα λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00 - 15:00 με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

 • Έπειτα από προηγούμενη ηλεκτρονική επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία της Βιβλιοθήκης μέσω της ειδικής φόρμας (https://www.lib.uoc.gr/info/absrv/circulation/Covid_circulation/) και τον προγραμματισμό ραντεβού.
 • Με την παράδοση και παραλαβή των βιβλίων η οποία θα πραγματοποιείται ανέπαφα από την ειδικά διαμορφωμένη θυρίδα επικοινωνίας στην είσοδο του κτηρίου.
 • Με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων και τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων.

Κατά τα λοιπά η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος παραμένει σε αναστολή λειτουργίας. Τα βιβλιοστάσια, αναγνωστήρια και οι κοινόχρηστοι χώροι της Βιβλιοθήκης θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.


14 Απριλίου 2021

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήματος για Ειδικές Εκπαιδευτικές ρυθμίσεις σε Φοιτητες με Αναπηρία

Νέα προθεσμία υποβολής αιτημάτων μέχρι την Παρασκευή 23/4/2021.

Δείτε την ανακοίνωση


8 Απριλίου 2021

Έρευνα για την εμπειρία της ψηφιακής εκπαίδευσης στους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνθήκες πανδημίας

Το Εργαστήριο Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνιολογίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Επιτροπής Ψυχολογικών και Κοινωνικών Προεκτάσεων της Πανδημίας COVID 19, διεξάγει έρευνα για την αποτύπωση της εμπειρίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Σχολές Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και δεν καταγράφεται οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των συμμετεχόντων. Παρακαλούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://ls.economics.datacenter.uoc.gr/limesurvey/index.php/574413?lang=el.

Το ερωτηματολόγιο θα είναι ανοικτό από τις 6 Απριλίου έως το πέρας του εξαμήνου. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη για τη διεξαγωγή της έρευνας, η οποία έχει ως στόχο την κατανόηση της εμπειρίας των φοιτητών/τριων από την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και τη διερεύνηση επιμέρους ζητημάτων που αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τις ψηφιακές δεξιότητες, τα ψηφιακά χάσματα, τις προκλήσεις αλλά και τα ενδεχόμενα προβλήματα/δυσλειτουργίες αυτού του τρόπου εκπαίδευσης.


7 Απριλίου 2021

Δημοσίευση αναφορών για τα Προγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ των ετών 2019 και 2020

Ενημερώνουμε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι δημοσιεύθηκαν δύο ετήσιες αναφορές (έτη 2019 και 2020) για την πρόοδο των προγραμμάτων Ανοικτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ.

Οι αναφορές είναι προσβάσιμες μέσω της διεύθυνσης https://scholarly.heal-link.gr/monitoring/.

Περισσότερες πληροφορίες


7 Απριλίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ DUO KOREA 2021

Προθεσμία υποβολής μέχρι την 11η Μαΐου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες


5 Απριλίου 2021

Βεβαίωση μετακίνησης για σίτιση

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, παρακαλούνται όσες/όσοι σιτίζονται από το εστιατόριο του Πανεπιστημίου και μετακινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, με την χρήση του κωδικού 2, όπως συμπληρώσουν και αποστείλουν στο email: secretariat AT materials.uoc.gr, τη συνημμένη αίτηση, ώστε να εκδοθεί βεβαίωση μετακίνησης.

Αίτηση βεβαίωσης μετακίνησης


30 Μαρτίου 2021

PhD Position in Rheology

... in Laboratoire Charles Coulomb, Université Montpellier.

Θέμα: Dynamics of multiple elastomer networks.

Περισσότερες πληροφορίες


30 Μαρτίου 2021

Προκήρυξη υποτροφιών ΑΔΜΗΕ ακαδημαϊκού έτους 2020-21
Αποτελέσματα

Στο σύνδεσμο θα βρείτε την προκήρυξη για τις υποτροφίες ΑΔΜΗΕ ακαδημαϊκού έτους 2020-21.

Δείτε τα αποτελέσματα


30 Μαρτίου 2021

ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

Το ΙΔΡΥΜΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, τη χορήγηση, με επιλογή, πέντε κατά κανόνα υποτροφιών, για μεταπτυχιακές, διδακτορικές, μεταδιδακτορικές ή ερευνητικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διάρκειας έως 12 μηνών, σε νέους/νέες που κατάγονται από Κώ ή Χάλκη, πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα ή Τεχνολογικού Τομέα της ημεδαπής ή/και αναγνωρισμένων ως ομοταγών προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Αιτήσεις μαζί με όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της μέσω της ιστοσελίδας https://fanourakisfoundation.org/ μέχρι 14 Μαίου 2021, ημέρα Παρασκευή & ώρα 16:00. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και ο Κανονισμός Υποτροφιών 2021-2022 με τις ακριβείς προϋποθέσεις & όρους υποβολής αιτήσεων, δικαιολογητικών κλπ. υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος https://fanourakisfoundation.org/. Πληροφορίες: Τηλ. Γραμματείας: 210 724 9940 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00. και email info@fanourakisfoundation.org.

Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη
Μαρασλή 21-23 (4ος όροφος)
Αθήνα 106 76
Τηλ:+30 210 72 49940
Fax:+30 210 72 49941

Περισσότερες πληροφορίες


23 Μαρτίου 2021

Υποτροφίες για διδακτορικούς φοιτητές και ερευνητές

To Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 μεταπτυχιακούς φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας ή αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων του εξωτερικού και ερευνητές.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 23/4/2021.

Περισσότερες πληροφορίες


18 Μαρτίου 2021

PhD Position in Sustainable Organic/Polymer Chemistry

... in the group of Prof. Dr Guillaume Delaittre Organic Functional (Macro)Molecules, Dpt. of Organic Chemistry, University of Wuppertal, Germany.

Περισσότερες πληροφορίες


15 Μαρτίου 2021

Θέση ερευνητή σε materials synthesis

ReCover Ltd. is seeking to recruit an Early Stage Researcher (ESR) with background in Engineering, Material Sciences, Physics and/or Chemistry. The successful candidate will be working on bottom-up methods for synthesis nanoparticle-based materials for anticorrosion applications, and at the same time could enrol for a PhD degree on the same topic at the Cyprus Institute (CyI).

Περισσότερες πληροφορίες


10 Μαρτίου 2021

Σύνταξη και Επικαιροποίηση Μητρώου Φοιτητών ΕΘΑΑΕ

Δείτε την ανακοίνωση


25 Φεβρουαρίου 2021

PhD position in Yieldgap ITN consortium

Υποτροφία για διδακτορικό στο αντικείμενο "Elasticity and plasticity in yield stress fluids".

Περισσότερες πληροφορίες


24 Φεβρουαρίου 2021

"Προβληματισμοί για την επαγγελματική επιλογή" - Διαδικτυακές συναντήσεις από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας

Το γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια δράσης "Υποστήριξη παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης" διοργανώνει στο Ηράκλειο ομάδα παρέμβασης Ηράκλειο με θέμα: «Προβληματισμοί για την επαγγελματική επιλογή»

Η ομάδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για 4 συναντήσεις κάθε Τρίτη και ώρα 11:00 με 13:00.

Όσοι φοιτητές- φοιτήτριες ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από το ιδρυματικό τους email στην ηλεκτρονική διεύθυνση student.care@uoc.gr έως και την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021. Όσοι φοιτητές δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στο ιδρυματικό τους email τις λεπτομέρειες της συνάντησης. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έναρξη: Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Δείτε την ανακοίνωση


15 Φεβρουαρίου 2021

Παρουσίαση μεταπτυχιακού προγράμματος TIME

Ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος, Συντονιστής του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΠΚ, στα πλαίσια της ενημέρωσης των στελεχών και φοιτητών του ΠΚ πάνω στην μεταφορά τεχνολογίας, θα παραθέσει διαδικτυακό σεμινάριο ενημέρωσης για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του ΠΚ Technology Innovation Management and Entrepreneurship (ΤΙΜΕ http://www.timembe.eu/).

Στόχος του ΤΙΜΕ αποτελεί η προετοιμασία των συμμετεχόντων στα πρώτα τους βήματα ως επιχειρηματίες νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνοβλαστών, ως ερευνητών που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, ή ως στελέχη επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 12:00 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω Zoom στο σύνδεσμο με Passcode: 726894

Το ΤΙΜΕ αποτελεί συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Business School του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα μαθήματα είναι απογευματινά, και διδάσκονται σε μια εβδομάδα έκαστο. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 κύκλους (http://www.timembe.eu/en/program/course) και υπάρχει η δυνατότητα παρακολουθήσεως ενός μόνο κύκλου, ή και ενός μόνο μαθήματος (π.χ. στρατηγική πνευματικής ιδιοκτησίας).

Τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές σε Παν/μια του εξωτερικού (π.χ. Warwick Business School, Wageningen University), αλλά και από Ελληνικά Παν/μια (π.χ. ΟΠΑ, Παν/μιο Πειραιώς, Πάντειον, ΠΚ) και πλαισιώνονται από μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (http://www.timembe.eu/news_and_events/one?id=220) και διαλέξεων από γνωστούς επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα έχουν ακολουθήσει φοιτητές από πολλές χώρες, όπως Νορβηγία, Γερμανία, Μεξικό, Κίνα, και Η.Α. Εμιράτα. Οι απόφοιτοι του ΤΙΜΕ εργάζονται σε εταιρείες στην Ελλάδα (π.χ. Google, KPMG, Πλαστικά Κρήτης, Creta Farms, Kouvidis, Grecotel) και στο εξωτερικό (BoostAI, Ecobank, Hape, PWC), ενώ πολλοί έχουν φτιάξει τις δικές τους επιχειρήσεις.


15 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2021-2022: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ (SMS) ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (SMP)

Για κινητικότητα με σκοπό τη μετακίνηση για σπουδές, παρακαλώ δείτε το link: https://www.uoc.gr/intrel/students/spoydes-student/erasmus/prokiryksi-kinitikotitas

Για κινητικότητα με σκοπό τη μετακίνηση για πρακτική, παρακαλώ δείτε το link: https://www.uoc.gr/intrel/students/praktiki/erasmus/prokiryksi-kinitikotitas

Ενημερώσεις για τις αιτήσεις: https://www.uoc.gr/intrel/students/spoydes-student/erasmus/enhmerwseis

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Από 15 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαρτίου 2021


28 Ιανουαρίου 2021

Απασχόληση δύο φοιτητών/τριών στο γραφείο του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας στο Ηράκλειο

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης πρόκειται να απασχολήσει στα γραφεία της ΜΟΔΥ στο Ηράκλειο δύο (2) προπτυχιακούς φοιτητές/τριες για χρονικό διάστημα τεσσάρων (10) μηνών με δυνατότητα παράτασης (αρ. πρ. 4062/28-01-2021 (ΚΑ 9918)).

Λεπτομέρειες στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Αίτηση


9 Ιανουαρίου 2021

Υποτροφίες για μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο PSL

Université PSL (Paris Sciences & Lettres) wishes to provide special support for high-potential students entering into the field of research and taking on the scientific challenges of tomorrow. Through its PhD Track Grants, PSL and its Graduate Programs will support outstanding students for the entire duration of their graduate studies, from their Master’s to the completion of their PhD.

Applications for 2021/22 academic year will close February 7th, 2021.

Περισσότερες πληροφορίες


Ανακοινώσεις όλων των ετών