Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Ανακοινώσεις Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών - 2018

21 Δεκεμβρίου 2018

Παράταση περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2018-19

Δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων για τους φοιτητές.

Oι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.


21 Δεκεμβρίου 2018

Πρόγραμμα Πιστοποιητικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΣΘΕΤΕ (Απόφαση τακτικής συνεδρίασης Συγκλήτου 398η/29-11-2018)

Δείτε την περιγραφή του Προγράμματος Πιστοποιητικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΣΘΕΤΕ (Απόφαση τακτικής συνεδρίασης Συγκλήτου 398η/29-11-2018).


3 Δεκεμβρίου 2018

Δηλώσεις μαθημάτων για την εμβόλιμη εξεταστική του Ιανουαρίου 2019

Οι φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στην εμβόλιμη εξεταστική (η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με την κανονική εξεταστική) μπορούν να το δηλώσουν μέσω του student web έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχετε στην εμβόλιμη είναι να έχετε εξασφαλίσει 200 ECTS. Τα μαθήματα που εξετάζονται στην εμβόλιμη εξεταστική είναι Υ και ΕΥ.


11 Νοεμβρίου 2018

Ορκωμοσία νέων πτυχιούχων του Τμήματος

H Ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του Τμήματος θα γίνει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο "Ν. Πετρίδη" του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (το μεγάλο Αμφιθέατρο). Παρακαλώ δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα Ορκωμοσίας για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών από κοινού με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι νέοι πτυχιούχοι μας να είναι στο χώρο της ορκωμοσίας και στις θέσεις των πτυχιούχων τουλάχιστον 15 τουλάχιστον λεπτά πριν την έναρξη της τελετής.

Παρακαλούμε θερμά:

 • Να κάνετε ησυχία κατά τη διάρκεια της τελετής.
 • Να σεβαστείτε το χώρο και το προσωπικό καθαριότητας. Απαγορεύονται τρόφιμα και ποτά στο χώρο της τελετής καθώς και η χρήση κροτίδων και κομφετί απαγορεύονται αυστηρώς. Για τη διατήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε συσκευή ρίψης κάθε είδους κομφετί γίνει αντιληπτή θα κατάσχεται.
 • Μετά τη λήψη του πτυχίου σας να επιστρέψετε στις θέσεις σας μέχρι το τέλος της τελετής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου πτυχίων, οι υπό ορκωμοσία φοιτητές δεν έχετε πρόσβαση στο student web και η Γραμματεία δεν θα μπορεί να σας εκδίδει πιστοποιητικά. Στο φάκελο όμως που θα λάβετε με το πτυχίο υπάρχουν αντίγραφα του πτυχίου σας, τα παραρτήματα διπλώματος, αναλυτικές βαθμολογίες καθώς και διάφορες άλλες βεβαιώσεις που πιθανόν σας χρειάζονται.

Όσοι φοιτητές μετέχετε στην απονομή πρέπει έως την 21/11/2018, να προσέλθετε οπωσδήποτε στην Γραμματεία του Τμήματος και να παραδώσετε την φοιτητική σας ταυτότητα/πάσο καθώς και το βιβλιάριο υγείας του Πανεπιστημίου (όσοι έχετε), προκειμένου να μπορέσετε να συμμετάσχετε στην ορκωμοσία.

Θα σας παρακαλούσα επίσης πολύ να συμμετέχετε στην συμπλήρωση του "Ερωτηματολογίου Αξιολόγησης Σπουδών". Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Σπουδών από τους τελειόφοιτους φοιτητές θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά μέσα από το πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔΙΠ.

Ευχαριστώ πολύ,
Συγχαρητήρια στους νέους αποφοίτους
Σκουραδάκη Αιμιλία
Προϊσταμένη Γραμματείας ΤΕΤΥ


31 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας

Ομιλητής
Λέκκας Γεώργιος
Τίτλος
Σύνθεση και Μελέτη Ετεροδομών SrTiO3 – Οξειδίου Μετάλλου (FeΟx, NiOx, MnOx) για τη Φωτοκαταλυτική Διάσπαση του Νερού προς Παραγωγή Οξυγόνου
Χώρος
Αίθουσα Β2, κτήριο Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη 01/11/2018, 12:00

24 Οκτωβρίου 2018

Διανομή συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2018-19

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24/10/2018 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21/12/2018.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη δήλωση των συγγραμμάτων που χρειάζεστε.


23 Οκτωβρίου 2018

Αιτήσεις για έκδοση Πτυχίου

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στην γραμματεία το διάστημα 24 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου.


20 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Πανταζόγλου Ελευθερία
Τίτλος
Μελέτη Απόκρισης Διαφορετικών Κυτταρικών Τύπων σε Τρισδιάστατες Δομές Φυσικών Βιοπολυμερών Κατασκευασμένες με Τεχνικές Laser
Χώρος
Αίθουσα A210, κτίριο Μαθηματικού
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 11:00

16 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση για τα Αγγλικά (Αποτελέσματα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2018)

Οι φοιτητές που έγραψαν εξετάσεις για τα Αγγλικά το Σεπτέμβριο, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την διδάσκουσα ώστε να καθοριστεί η τελική ημερομηνία παράδοσης περιλήψης και προφορικής παρουσίασης.

Προτεινόμενες ώρες και ημερομηνίες είναι:

 • 1η Νοεμβρίου 9.00-12.00
 • 1η Νοεμβρίου 11.00-14.00
 • 8η Νοεμβρίου 11.00-14.00

Η διδάσκουσα
email: kalliahodgetts@gmail.com
tel. 2810 545102


Μετεγγραφές Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019 (Εγκύκλιος)

Δείτε την εγκύκλιο

10 Οκτωβρίου 2018

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρες 9:00-11:00πμ στο Αμφ. Α201 του κτ. Μαθηματικών θα διεξαχθεί το Σεμινάριο Ασφαλείας για τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Τμήματος. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου τουλάχιστον μια φορά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους φοιτητές του Τμήματος. Όσοι το έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια από τις προηγούμενες χρονιές (μετά το Φεβρουάριο του 2016 αφότου και διεξάγεται) δεν υποχρεούνται σε εκ νέου παρακολούθηση. Τονίζεται ότι χωρίς συμμετοχή σε Σεμινάριο Ασφαλείας δεν είναι δυνατή η εγγραφή/παρακολούθηση οποιουδήποτε από τα Εργαστήρια Χημείας, Χημείας Υλικών, Χαλαρής Ύλης και Στερεών Υλικών του Τμήματος.


8 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Νικολέτα Γεροπούλου
Τίτλος
Κατασκευή GeIMA ικριωμάτων μέσω 3D bioprinting για βιολογικές εφαρμογές
Χώρος
Αίθουσα Φ2 Κτίριο Φυσικού
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 10:30

5 Οκτωβρίου 2018

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών

Η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο Α του Τμήματος Υπολογιστών, στις 12:00.

Πρόσκληση
Πρόγραμμα


3 Οκτωβρίου 2018

Βοηθοί προπτυχιακών μαθημάτων

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης που επιθυμούν να απασχοληθούν στο παρακάτω μάθημα ως βοηθοί

Κωδικός ΜαθήματοςΤίτλος ΜαθήματοςΥπεύθυνος Καθηγητής
ΕΤΥ-225Εργαστήριο Χημείας ΥλικώνΜ. Τυλλιανάκης

παρακαλούνται να περάσουν έως 05/10/2018 από τη Γραμματεία του Τμήματος και να το δηλώσουν. Αν ο αριθμός των φοιτητών που θα δηλώσουν υπερβεί τον αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων θα γίνει επιλογή.


2 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Ειρήνη Πετράκη
Τίτλος
Η κατασκευή ρεπλίκων PLGA και η επίδραση της τοπογραφίας τους στα κύτταρα PC12
Χώρος
Αίθουσα A210, κτίριο Μαθηματικού
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, 12:00

30 Σεπτεμβρίου 2018

Σεμινάρια βιβλιοθήκης για τους πρωτοετείς φοιτητές

Δείτε το συνημμένο για τα σεμινάρια της βιβλιοθήκης


30 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+

Οι φοιτητές των Σχολών Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών και της Ιατρικής που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Ερασμθσ+, καλούνται να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες ενημερώσεις που θα πραγματοποιήσει το προσωπικό του Τμήματος των Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Ηρακλείου, την¨

 • Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00, Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών, Ιατρική Σχολή
 • Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00, Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών, Ιατρική Σχολή

26 Σεπτεμβρίου 2018

Μεταβολή ωρολογίου προγράμματος της Τετάρτης 26/9 λόγω της τελετής αναγόρευσης του κ. Μίχου

Λόγω της τελετής αναγόρευσης του Καθηγητή Αντωνίου Μίκου σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΕΤΥ του ΠΚ, αναβάλλεται το μάθημα της Γενικής Φυσικής Ι.

Θα γίνει κανονικά η πρώτη ώρα του μαθήματος των Υλικών Ι, και τη δεύτερη ώρα οι φοιτητές θα προσέλθουν στην αναγόρευση μαζί με τον διδάσκοντα του μαθήματος.


25 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2018-19

Ο έλεγχος εγγραφής πρωτοετών φοιτητών καθώς και οι αιτήσεις αναστολής σπουδών έχουν οριστεί από 26 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2018. 'Ωρες προσέλευσης 9:00 - 12:00.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση και μέσα στην προθεσμία που θα έχει οριστεί, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός τους στη Γραμματεία μας, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους και να λάβουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τμήματος:

 1. Συμπλήρωση φόρμας του Τ.Ε.Τ.Υ
 2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
 3. Δύο φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
 4. Συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση
 5. Συμπληρωμένο το Έντυπο Δήλωσης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, η γραμματεία θα σας εκδώσει Βεβαίωση Σπουδών (πιστοποιητικό ότι είστε φοιτητής/τρια) με τον Α.Μ. (Αριθμό Μητρώου) σας, και θα σας δώσει το έντυπο με Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμών Πρόσβασης σε Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, με τους σχετικούς κωδικούς. Επίσης στα αγόρια θα δοθεί Βεβαίωση Στρατολογίας για την αναβολή της στράτευσης.

Αφού ενεργοποιήσετε τους λογαριασμούς σας θα μπορέσετε να αιτηθείτε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας. Η ταυτότητα αυτή χρησιμοποιείται και ως Δελτίο Μειωμένου Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ) για όσους το δικαιούνται.

Οι επιτυχόντες που ανήκουν στην ειδική κατηγορία των Αλλοδαπών-Αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, 9:00-11:00 πμ. Τις ίδιες μέρες και ώρες μπορούν να εγγράφονται και οι Κύπριοι επιτυχόντες της προηγούμενης χρονιάς οι οποίοι δεν πραγματοποίησαν την εγγραφή τους πέρυσι λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Δείτε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου όπου αναφέρονται και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Για το πρώτο εξάμηνο των σπουδών σας, η δήλωση των μαθημάτων σας θα γίνει αυτόματα από τη Γραμματεία, και θα συμπεριλαμβάνει τα μαθήματα του Α' Εξαμήνου, όπως αναφέρονται στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος.

Προσοχή: Από το επόμενο εξάμηνο τη δήλωση των μαθημάτων θα την κάνετε εσείς οι ίδιοι ηλεκτρονικά μέσω του Student Web.


24 Σεπτεμβρίου 2018

Δηλώσεις των μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018 - 2019

Οι δηλώσεις των μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018 - 2019 θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα:

από 8/10/2018 έως 19/10/2018

ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και μέχρι 8 μαθήματα

Οι φοιτητές από το 5o έτος (9ο εξάμηνο) και πάνω έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 10 μαθήματα ανά εξάμηνο.

Οι παραπάνω ημερομηνίες θα τηρηθούν αυστηρά. Μετά το πέρας της προθεσμίας θα κλείσει η ηλεκτρονική πρόσβαση στις δηλώσεις.

Οι δηλώσεις μαθημάτων του Χειμερινού για τους πρωτοετείς θα πραγματοποιηθούν από τη γραμματεία του Τμήματος.

Η αναθεώρηση (κλείσιμο) των δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στη Γραμματεία του Τμήματος το διάστημα από 22 έως 26/10/2018. Μετά από αυτό το διάστημα δε μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στις δηλώσεις σας.


20 Σεπτεμβρίου 2018

Τελικό πρόγραμμα μαθημάτων ΣΘΕΤΕ ΧΕ 2018-19

Δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων ΣΘΕΤΕ


20 Σεπτεμβρίου 2018

Σημαντική ανακοίνωση για μάθημα "ΣΘΤΕ 203 Πρακτική της Διδακτικής"

Δείτε την ανακοίνωση


11 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Λουκάς Κανέτος
Τίτλος
Σύνθεση και Χαρακτηρισμός Σύνθετων Μεσοπορωδών Υλικών Bi2WO6/WO3 για Φωτοκαταλυτική Αναγωγή Εξασθενούς Χρωμίου
Χώρος
Αίθουσα Β2 Τμήμα Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, 14:00

11 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΜΟ

Οι παρουσιάσεις, μόνο για αυτούς που παίρνουν πτυχίο, θα γίνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 14:00 στην Aίθουσα 211 του κτηρίου STEP C. Οι φοιτητές που θέλουν να παρουσιάσουν είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουν με τους βοηθούς του μαθήματος στη διεύθυνση elmo AT iesl.forth.gr


10 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Θάλεια Σακολέβα
Τίτλος
Κλωνοποίηση, έκφραση, καθαρισµός και κρυστάλλωση των µεταλλάξεων H131A , H135A της απακετυλάσης της πεπτιδογλυκάνης Bc1960
Χώρος
Αίθουσα Α210 Κτίριο Μαθηματικού
Ημέρα και Ώρα
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 12:00

10 Σεπτεμβρίου 2018

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με νεότερη ανακοίνωση οι ηλεκτρονικές εγγραφές παρατείνονται μέχρι την 18/9/2018.

Οι έγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας από 10-17 Σεπτεμβρίου 2018 με ευθύνη του φοιτητή, χωρίς εμπλοκή του Πανεπιστημίου. Μετά τις 17 Σεπτεμβρίου, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματός μας ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους εγγεγραμμένους φοιτητές για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία του τμήματος, προκειμένου να δημιουργηθεί ο ατομικός τους φάκελος που θα τους επιτρέπει να έχουν όλα τα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητά τους.

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου.


28 Αυγούστου 2018

Κοινωνικές παροχές (ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΙΤΙΣΗ) Φοιτητών ΠΚ

Στέγαση-Σίτιση ενεργών φοιτητών ΠΚ σχολών Ηρακλείου

Δείτε την ανακοίνωση.

Βεβαιώσεις μη διαμονής στη φοιτητική κατοικία Ηρακλείου για υποψηφιους υποτροφους ΙΚΥ

Δείτε την ανακοίνωση.


11 Ιουλίου 2018

Ορκωμοσία νέων πτυχιούχων του Τμήματος

H Ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του Τμήματος θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο "Ν. Πετρίδη" του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (το μεγάλο Αμφιθέατρο). Παρακαλώ δείτε τις οδηγίες προς τους αποφοίτους - νέους πτυχιούχους από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών για την ορκωμοσία. Επίσης δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα Ορκωμοσίας για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών από κοινού με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι νέοι πτυχιούχοι μας να είναι στο χώρο της ορκωμοσίας και στις θέσεις των πτυχιούχων τουλάχιστον 15 τουλάχιστον λεπτά πριν την έναρξη της τελετής.

Παρακαλούμε θερμά:

 • Να κάνετε ησυχία κατά τη διάρκεια της τελετής.
 • Να σεβαστείτε το χώρο και το προσωπικό καθαριότητας. Απαγορεύονται τρόφιμα και ποτά στο χώρο της τελετής καθώς και η χρήση κροτίδων και κομφετί απαγορεύονται αυστηρώς. Για τη διατήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε συσκευή ρίψης κάθε είδους κομφετί γίνει αντιληπτή θα κατάσχεται.
 • Μετά τη λήψη του πτυχίου σας να επιστρέψετε στις θέσεις σας μέχρι το τέλος της τελετής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου πτυχίων, οι υπό ορκωμοσία φοιτητές δεν έχετε πρόσβαση στο student web και η Γραμματεία δεν θα μπορεί να σας εκδίδει πιστοποιητικά. Στο φάκελο όμως που θα λάβετε με το πτυχίο υπάρχουν αντίγραφα του πτυχίου σας, τα παραρτήματα διπλώματος, αναλυτικές βαθμολογίες καθώς και διάφορες άλλες βεβαιώσεις που πιθανόν σας χρειάζονται.

Όσοι φοιτητές μετέχετε στην απονομή πρέπει έως την 18/7/2018, να προσέλθετε οπωσδήποτε στην Γραμματεία του Τμήματος και να παραδώσετε την φοιτητική σας ταυτότητα/πάσο καθώς και το βιβλιάριο υγείας του Πανεπιστημίου (όσοι έχετε), προκειμένου να μπορέσετε να συμμετάσχετε στην ορκωμοσία.

Θα σας παρακαλούσα επίσης πολύ να συμμετέχετε στην συμπλήρωση του "Ερωτηματολογίου Αξιολόγησης Σπουδών". Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Σπουδών από τους τελειόφοιτους φοιτητές θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά μέσα από το πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔΙΠ.

Ευχαριστώ πολύ,
Συγχαρητήρια στους νέους αποφοίτους
Σκουραδάκη Αιμιλία
Προϊσταμένη Γραμματείας ΤΕΤΥ


6 Ιουλίου 2018

Νέος Συνήγορος του Φοιτητή

Δείτε τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου.


3 Ιουλίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Μαρία Βάσιλα
Τίτλος
Μελέτη υβριδικών υλικών ινωδών πρωτεϊνών - πράσινης φθορίζουσας πρωτεϊνης (GFP)
Χώρος
Αίθουσα Πολυμέσων Βιολογικού
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, 11:00

28 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Ηλιάννα Χαρκουτσάκη
Τίτλος
ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΟΧΗΜΙΚΗ ΧΑΡΑΞΗ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΤΥΠΟΥ -n ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ
Χώρος
Αίθουσα Α2, Τμήμα Υπολογιστών
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 12:00

28 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Δήμητρα Φουντά
Τίτλος
Development of an experimental set-up for performing acoustic bio-sensing experiments
Χώρος
Αίθουσα Β2 Χημικού
Ημέρα και Ώρα
Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, 10:00

26 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Λήδα Βαγιάκη
Τίτλος
In vitro study of biocompatibility and osteogenic potential of magnesia/zirconia ceramics
Χώρος
Αιθ. Τηλεδιάσκεψης Ε130, Μαθηματικό
Ημέρα και Ώρα
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 10:00

22 Ιουνίου 2018

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 1-20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Οι φοιτητές δικαιούνται να εξεταστούν κατά τις περιόδους του Ιανουαρίου και Ιουνίου μόνο στα αντίστοιχα φθινοπωρινά ή εαρινά μαθήματα που έχουν εγγραφεί κανονικά. Την περίοδο του Σεπτεμβρίου (Β’ εξεταστική περίοδος) μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα και των δύο εξαμήνων που έχουν εγγραφεί στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε μαθήματα προηγούμενων ετών στα οποία είχαν αποτύχει και δεν τα είχαν δηλώσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, εφόσον υποβάλλουν στην Γραμματεία του Τμήματος «Αίτηση Προσθήκης Μαθημάτων» το αργότερο μέχρι 20 Ιουλίου του κάθε έτους.

Η «Αίτηση Προσθήκης Μαθημάτων» ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Οι φοιτητές που πέτυχαν σε ένα μάθημα στην πρώτη εξεταστική του περίοδο (Ιανουαρίου ή Ιουνίου) μπορούν να προσέλθουν για αναβαθμολόγηση και στην Β’ εξεταστική του περίοδο (Σεπτέμβριο του ίδιου ακαδημαϊκού έτους) αφού δηλώσουν την πρόθεσή τους αυτή στην γραμματεία μέχρι τις 20 Ιουλίου κάθε έτους.

Η αίτηση για «αναβαθμολόγηση μαθήματος» αφορά ΜΟΝΟ τα μαθήματα που έχετε περάσει στην εξεταστική του χειμερινού και την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2017-2018).

Σας τονίζουμε ότι το πλήθος των προσθηκών από προηγούμενα έτη καθώς και των αναβαθμολογήσεων του τρέχοντος έτους, συνολικά δε μπορεί να υπερβαίνει τα 8 μαθήματα.

Οι αιτήσεις προσθήκης μαθημάτων και αναβαθμολογήσεων υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά(*) με τους κωδικούς σας το διάστημα 1/7-20/7.

Από τη Γραμματεία

(*) Μπαίνετε στην εφαρμογή του students web και στις αιτήσεις (πχ Αίτηση προσθήκης μαθημάτων ή Αίτηση Αναβαθμολόγησης μαθήματος) γράφετε στις παρατηρήσεις τις προσθήκες (τον κωδικό και τον τίτλο του μαθήματος) και στις αναβαθμολογήσεις (τον κωδικό και τον τίτλο του μαθήματος) και κάνετε την αίτηση αποστολή στη γραμματεία.


22 Ιουνίου 2018

Αιτήσεις για έκδοση Πτυχίου

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στην γραμματεία το διάστημα 25 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.


22 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Κυριακή Χαλκιαδάκη
Τίτλος
Σύνθεση και Χαρακτηρισμός Σύνθετων Μεσοπορώδων Υλικών WΟ3/CMK-3 για Απομάκρυνση Εξασθενούς Χρωμίου από Νερό
Χώρος
Β2 Χημικό
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 11:00

4 Μαΐου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Νικόλαος Λιβάκας
Τίτλος
Application of cylindrically-polarized ultrashort laser pulses for angle-free iridescent metallic surfaces
Χώρος
A2 CSD
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα 7 Μαϊου 2018, 11:00

25 Απριλίου 2018

Συμμετοχή στην εμβόλιμη εξεταστική του Ιουνίου 2018

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εμβόλιμη εξεταστική του Ιουνίου 2018 θα πρέπει να το δηλώσουν από 26/4/2018 - 2/5/2018.

Τα μαθήματα που εξετάζονται στην εμβόλιμη αφορούν μόνο τα Υ και ΕΥ.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι τα 200 ECTS.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τα μαθήματα που επιθυμούν να εξεταστούν είτε προσερχόμενοι στη γραμματεία του τμήματος είτε μέσα από το ιδρυματικό τους email προς secretariat@materials.uoc.gr.


16 Μαρτίου 2018

Ορκωμοσία νέων πτυχιούχων του Τμήματος

H Ορκωμοσία των νέων πτυχιούχων του Τμήματος θα γίνει την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο "Ν. Πετρίδη" του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (το μεγάλο Αμφιθέατρο). Παρακαλώ δείτε τις οδηγίες προς τους αποφοίτους - νέους πτυχιούχους από την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών για την ορκωμοσία. Επίσης δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα Ορκωμοσίας για το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών από κοινού με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι νέοι πτυχιούχοι μας να είναι στο χώρο της ορκωμοσίας και στις θέσεις των πτυχιούχων τουλάχιστον 15 τουλάχιστον λεπτά πριν την έναρξη της τελετής.

Παρακαλούμε θερμά:

 • Να κάνετε ησυχία κατά τη διάρκεια της τελετής.
 • Να σεβαστείτε το χώρο και το προσωπικό καθαριότητας. Απαγορεύονται τρόφιμα και ποτά στο χώρο της τελετής καθώς και η χρήση κροτίδων και κομφετί απαγορεύονται αυστηρώς. Για τη διατήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε συσκευή ρίψης κάθε είδους κομφετί γίνει αντιληπτή θα κατάσχεται.
 • Μετά τη λήψη του πτυχίου σας να επιστρέψετε στις θέσεις σας μέχρι το τέλος της τελετής.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου πτυχίων, οι υπό ορκωμοσία φοιτητές δεν έχετε πρόσβαση στο student web και η Γραμματεία δεν θα μπορεί να σας εκδίδει πιστοποιητικά. Στο φάκελο όμως που θα λάβετε με το πτυχίο υπάρχουν αντίγραφα του πτυχίου σας, τα παραρτήματα διπλώματος, αναλυτικές βαθμολογίες καθώς και διάφορες άλλες βεβαιώσεις που πιθανόν σας χρειάζονται.

Όσοι φοιτητές μετέχετε στην απονομή πρέπει έως την 21/3/2018, να προσέλθετε οπωσδήποτε στην Γραμματεία του Τμήματος και να παραδώσετε την φοιτητική σας ταυτότητα/πάσο καθώς και το βιβλιάριο υγείας του Πανεπιστημίου (όσοι έχετε), προκειμένου να μπορέσετε να συμμετάσχετε στην ορκωμοσία.

Θα σας παρακαλούσα επίσης πολύ να συμμετέχετε στην συμπλήρωση του "Ερωτηματολογίου Αξιολόγησης Σπουδών". Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου Σπουδών από τους τελειόφοιτους φοιτητές θα διενεργηθεί ηλεκτρονικά μέσα από το πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔΙΠ.

Ευχαριστώ πολύ,
Συγχαρητήρια στους νέους αποφοίτους
Σκουραδάκη Αιμιλία
Προϊσταμένη Γραμματείας ΤΕΤΥ


15 Μαρτίου 2018

Διανομή συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2017-18

Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο θα ξεκινήσει την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Οι δηλώσεις συγγραμμάτων των φοιτητών θα ξεκινήσουν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή απορίες μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών του Ευδόξου.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη δήλωση των συγγραμμάτων που χρειάζεστε.


5 Μαρτίου 2018

Διορθώσεις και αλλαγές στις δηλώσεις μαθημάτων εαρινού εξαμήνου

Διορθώσεις και αλλαγές των δηλώσεων θα πραγματοποιηθούν από 6/3/2018 - 9/3/2018 μεταξύ 11:00 - 13:00.


1 Μαρτίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Κωνσταντίνος Ορφανάκης
Τίτλος
Optical Properties of semiconducting WSe2 and MoSe2 single layers
Χώρος
A2 CSD
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, 11:00

17 Φεβρουαρίου 2018

Αιτήσεις για έκδοση Πτυχίου

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στην γραμματεία το διάστημα 20 Φεβρουαρίου έως 02 Μαρτίου.


17 Φεβρουαρίου 2018

Δηλώσεις μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018

Οι δηλώσεις μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018 θα πραγματοποιηθούν από 20/2/2018 έως 5/3/2018.

Τα προσφερόμενα μαθήματα από άλλα Τμήματα είναι εδώ. Τα παιδαγωγικά μαθήματα είναι αυτά.


13 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Δανάη Παπαδογιάννη
Τίτλος
Chitosan - Alginate composite for tissue engineering applications
Χώρος
Β2 Χημικό
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 , 9:00

3 Φεβρουαρίου 2018

Βοηθοί προπτυχιακών μαθημάτων

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης που επιθυμούν να απασχοληθούν στα παρακάτω μαθήματα ως βοηθοί

Κωδικός ΜαθήματοςΤίτλος ΜαθήματοςΥπεύθυνος Καθηγητής
ΕΤΥ-124Εργαστήριο ΧημείαςΜ. Τυλλιανάκης
ΕΤΥ-346Επιστήμη Επιφανειών Νανοϋλικών Ι. Ρεμεδιάκης

παρακαλούνται να περάσουν έως 09/02/2018 από τη Γραμματεία του Τμήματος και να το δηλώσουν. Αν ο αριθμός των φοιτητών που θα δηλώσουν υπερβεί τον αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων θα γίνει επιλογή.


2 Φεβρουαρίου 2018

Σεμινάριο ασφάλειας των εργαστηρίων του τμήματος

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο ασφαλείας του Τμήματος στο αμφιθέατρο Α1 στο κτήριο Χημείας. Το σεμινάριο αυτό γίνεται μία φορά κάθε έτος και η παρακολούθηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για ΟΛΑ τα εργαστηριακά μαθημάτα του Τμήματος. Η μη παρακολούθησή του αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την παρακολούθηση των Εργαστηρίων. Όσοι φοιτητές το έχουν ήδη παρακολουθήσει μια φορά δεν είναι υποχρεωμένοι να το επαναλάβουν.


18 Ιανουαρίου 2018

Παιδαγωγικά συγγράμματα από τον Εύδοξο

Οι φοιτητές που δήλωσαν παιδαγωγικά συγγράμματα από τμήματα του Ρεθύμνου, θα πρέπει να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους προκειμένου να μπορέσουν να τα παραλάβουν από το Ηράκλειο ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 19/1/2018 με την παρακάτω διαδικασία:

 1. Ακυρώνουν τη δήλωση τους από τα τμήματα του Ρεθύμνου
 2. Δηλώνουν τα βιβλία εκ νέου μέσα από το «Μαθηματικό Ηρακλείου»
 3. Κάνουν επισκόπηση στη δήλωση τους να δουν αν όντως εμφανίζονται δηλωμένα στο Ηράκλειο.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: H ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 02/02/18.


Ανακοινώσεις όλων των ετών