Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Ελληνικά English
twitter icon facebook icon

Ανακοινώσεις Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών - 2020

15 Δεκεμβρίου 2020

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ακαδ. έτους 2020-21

Οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου 2020-21, θα διεξαχθούν από 7.1.2021 έως 27.1.2021, με τους παρακάτω τρόπους:

 • Α) με φυσική παρουσία (η διαδικασία είναι σε αναστολή) ή
 • Β) με εξ’ αποστάσεως συνεδρία.

Δικαίωμα στις εξετάσεις έχουν μόνον οι φοιτητές που είχαν εγγραφεί στο μάθημα στην αρχή του εξαμήνου (StudentsWeb) και έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις. Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν από φοιτητές μη εγγεγραμμένους στο μάθημα δεν θα γίνονται δεκτές.

Η συμμετοχή των φοιτητών στις εξετάσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως συνεδρία προϋποθέτει συναίνεση με τους όρους συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και με τους παρακάτω όρους:

Α) Πρωτόκολλο εξετάσεων φοιτητών με φυσική παρουσία: (η διαδικασία είναι σε αναστολή)

 1. Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο της εξέτασης (εξωτερικό χώρο του κτιρίου) 15 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα εξέτασης.
 2. Συνιστάται στους εξεταζόμενους να έχουν μαζί τους μάσκα προστασίας και γάντια.
 3. Ο υπεύθυνος του μαθήματος θα επιτρέπει την είσοδο των φοιτητών στο χώρο της εξέτασης ανά ομάδες 10 ατόμων, οι οποίοι θα κάθονται σε αριθμημένες θέσεις.
 4. Στο χώρο εξέτασης θα υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες προστασίας και γάντια μιας χρήσεως (Προσοχή: διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό και μπορεί να μην επαρκούν για όλους).
 5. Συστήνεται, με ατομική ευθύνη των συμμετεχόντων, η χρήση μασκών και γαντιών.
 6. Στο αναλόγιο κάθε καθίσματος θα υπάρχει η κόλλα των εξετάσεων και εντός αυτής θα είναι τοποθετημένα τα θέματα.
 7. Απαγορεύεται να ανοιχθεί η κόλλα πριν την έναρξη της εξέτασης.
 8. Εάν χρειαστεί ο εξεταζόμενος πρόσθετη κόλλα, θα απευθυνθεί αποκλειστικά στον υπεύθυνο-επιτηρητή ο οποίος θα φορά γάντια.
 9. Οι φοιτητές θα πρέπει να σημειώσουν δίπλα στο όνομά τους, το νούμερο του καθίσματός τους.
 10. Με το πέρας της εξέτασης οι φοιτητές θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και να τοποθετούν το γραπτό και την κόλλα των θεμάτων στο ειδικό χάρτινο κουτί που θα είναι τοποθετημένο στην έδρα και να υπογράφουν το παρουσιολόγιο με δικό τους στυλό χωρίς να ακουμπούν το χαρτί.

Εάν κάποιος φοιτητής έχει παρατεταμένο ξηρό βήχα ή πυρετό θα πρέπει με συνοδεία επιτηρητή να απομακρυνθεί από την αίθουσα και, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Η τηλεφωνική γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό επί 24ώρου βάσεως.

Β) Πρωτόκολλο για εξ αποστάσεως εξέταση φοιτητών:

Προετοιμασία πριν την εξέταση

 1. Ελέγξτε σχολαστικά τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Προτιμάται η ενσύρματη σύνδεση για να αποφεύγονται διακοπές. Σε περίπτωση ασύρματης σύνδεσης, φροντίστε να βρίσκεστε όσο το δυνατό πλησιέστερα στο modem/router, για καλύτερης ποιότητας σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi. Σημειώστε ότι πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 2. Για τη συμμετοχή σας στην εξέταση απαιτείται οπωσδήποτε η χρήση Η/Υ, web κάμερας και μικροφώνου, τα οποία θα είναι ανοιχτά σε όλη διάρκεια της εξέτασης. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάμερα/μικρόφωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο με την ανάλογη εφαρμογή (όπως η ivCam ή και άλλες). Η κάμερα πρέπει να είναι σε θέση που να μπορεί να εποπτεύει το χώρο, οπότε πρέπει να διασφαλιστεί η κατάλληλη στήριξη.
 3. Ελέγξτε το λογαριασμό σας και την πρόσβαση (username και password) στην πλατφόρμα https://teleclass.materials.uoc.gr. Οι φοιτητές του ΤΕΤΥ θα πρέπει να συνδέονται με mst<ΑΜ> και κωδικό ίδιο με αυτόν του email, ενώ οι φοιτητές των άλλων τμημάτων με τα στοιχεία που καταχώρησαν κατά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν με τη γραμματεία του τμήματος. Δεν επιτρέπονται αλλαγές κωδικών κατά την ημέρα της εξέτασης. Επίσης, για όλους τους φοιτητές, ο λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πρέπει να είναι ο ιδρυματικός. Δεν αποστέλλονται πληροφορίες σε μη ιδρυματικούς λογαριασμούς για κανένα λόγο.
 4. Ελέγξτε προσεκτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την ημερομηνία εξέτασης του μαθήματος. Μετά τη σύνδεσή σας στην πλατφόρμα και στην αρχική σελίδα (πάνω αριστερά) θα βρείτε το σύνδεσμο του υπό εξέταση μαθήματος.
 5. Σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής χειρόγραφων απαντήσεων (κάτι που θα έχει οριστεί εκ των προτέρων από το διδάσκοντα), συνιστάται να εκτιμήσετε το χρόνο που χρειάζεστε για την υποβολή τους (κάνοντας σχετικές δοκιμές). Ο διδάσκων μπορεί να καθορίσει τον ανώτατο επιτρεπτό αριθμό εγγράφων που μπορείτε να υποβάλλετε. Αν οι απαντήσεις εκτείνονται σε περισσότερες από τις επιτρεπόμενες σελίδες, κάποιες από αυτές πρέπει να ενωθούν σε ένα αρχείο pdf, χρησιμοποιώντας έναν σαρωτή (scanner) που θα βρίσκεται στο χώρο σας ή μια σχετική εφαρμογή στο κινητό σας (όπως π.χ. η CamScanner ή άλλες εφαρμογές). Σαρώνοντας ή φωτογραφίζοντας τις χειρόγραφες σελίδες θα δημιουργήσετε ένα αρχείο pdf, το οποίο μπορείτε να το αντιγράψετε στον ΗΥ σας και στη συνέχεια να το υποβάλλετε μέσω της πλατφόρμας teleclass (δείτε αναλυτικές οδηγίες στο upload_instr.pdf). Επιπρόσθετα,
  • Για τον έλεγχο του εξοπλισμού σας, μπορείτε να συνδεθείτε στο δοκιμαστικό δωμάτιο επιτήρησης (δίνετε όνομα και πατάτε Start/Έναρξη) ώστε να διαπιστώσετε την ορθή λειτουργία του.
  • Για την εξοικείωσή σας με τον τρόπο εξέτασης (λήψη θεμάτων - υποβολή απαντήσεων), αφού συνδεθείτε στο https://teleclass.materials.uoc.gr (απαιτείται username, password), μπορείτε να εγγραφείτε στο "Δοκιμαστικό μάθημα" δίνοντας "Εγγραφή σε μάθημα" / ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ / ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΩΝ / Επιλογή Δοκιμαστικό μάθημα (UGRAD101). Στη συνέχεια, μπαίνετε στο μάθημα και επιλέγετε από την αριστερή μπάρα επιλογών τις επιλογές "Ασκήσεις" ή/και "Εργασίες" για τις εκτελέσετε δοκιμαστικά. Τονίζεται ότι στη "Δοκιμαστική εργασία (Ανέβασμα αρχείου)" και στο αρχείο upload_instr.pdf υπάρχουν οι αναλυτικές οδηγίες για ανέβασμα αρχείων pdf σε όποια μαθήματα χρειαστεί.

Μια ώρα πριν την εξέταση

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τον τρόπο εξέτασης του μαθήματος, όπως έχει ανακοινωθεί από τον διδάσκοντα στην ιστοσελίδα του μαθήματος, αν δηλαδή θα δοθεί μέσω ερωτήσεων κλειστού τύπου (π.χ. πολλαπλής επιλογής κλπ.) ή ανοιχτού τύπου (π.χ. ανάπτυξη θεμάτων). Επίσης, στην περίπτωση χειρόγραφης ανάπτυξης θεμάτων, φροντίστε να έχετε μαζί σας λευκές κόλλες, την απαραίτητη γραφική ύλη καθώς και υπολογιστή τσέπης.
 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τη φοιτητική ή αστυνομική σας ταυτότητα την οποία υποχρεούστε να επιδείξετε στην αρχή της εξέτασης ή όταν σας ζητηθεί στο διδάσκοντα ή στον επιτηρητή του μαθήματος. Η προσπάθεια παραπλάνησης του επιτηρητή με οποιονδήποτε τρόπο επιφέρει τουλάχιστον την αποβολή σας από την εξέταση.
 3. Ελέγξτε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για να βρείτε το σύνδεσμο με τον οποίο θα συνδεθείτε στην διαδικτυακή πλατφόρμα επιτήρησης (π.χ. BigBlueButton). Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει το μήνυμα, επικοινωνήστε άμεσα με τον διδάσκοντα του μαθήματος.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης

 1. Εισέλθετε στην πλατφόρμα επιτήρησης που σας έχει υποδειχθεί με σύνδεσμο στο ιδρυματικό σας email περίπου 30 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης χρησιμοποιώντας τα ιδρυματικά σας στοιχεία, έχοντας μαζί σας την φοιτητική ή αστυνομικά ταυτότητα. Η σύνδεση πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Διακοπή της σύνδεσης για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να επιφέρει τη διακοπή της εξέτασής σας.
 2. Χρησιμοποιώντας τα ιδρυματικά σας στοιχεία, εισέλθετε παράλληλα στην πλατφόρμα των μαθημάτων https://teleclass.materials.uoc.gr και επιλέξτε το μάθημα που εξετάζεστε. Τα θέματα θα ανοίξουν ακριβώς τη συγκεκριμένη ώρα που έχει προκαθοριστεί και θα κλείσουν μετά από συγκεκριμένο χρόνο. Μετά το κλείσιμο των θεμάτων δεν θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε ανάρτηση απαντήσεων, οπότε πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα το χρόνο σας.
 3. Οι πλατφόρμες επιτήρησης και θεμάτων πρέπει να είναι ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Για να μη λήξει η σύνδεσή σας στο teleclass λόγω χρόνου, συνιστάται να επανασυνδέεστε στην πλατφόρμα λίγο πριν την έναρξη της εξέτασης.
 4. Κλείστε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του email. Στον Η/Υ θα χρησιμοποιείται μόνο ο φυλλομετρητής (browser) για τη σύνδεση στις παραπάνω πλατφόρμες. Οποιαδήποτε προσπάθεια διασποράς θεμάτων θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από τη θέση εργασίας σας. Η οποιαδήποτε μετακίνηση μπορεί να επιφέρει τη διακοπή της εξέτασής σας.
 6. Δεν επιτρέπεται η παρουσία άλλου ατόμου στο χώρο σας.
 7. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, αν δεν χρησιμοποιείται ως κάμερα/μικρόφωνο. Οποιοσδήποτε ήχος από κινητό μπορεί να σας αποκλείσει από την εξέταση.
 8. Υποχρεούστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του επιτηρητή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης ο οποίος μπορεί να σας ζητήσει να μετακινήσετε / περιστρέψετε την κάμερα για την καλύτερη επόπτευση του χώρου.
 9. Τα θέματα των εξετάσεων ανοίγουν συγκεκριμένη ώρα και έχουν προκαθορισμένη διάρκεια μέσα στην οποία πρέπει να υποβληθούν οι απαντήσεις με τον τρόπο που έχει καθοριστεί. Μετά το πέρας της προκαθορισμένης διάρκειας δεν θα επιτρέπεται η υποβολή απαντήσεων.
 10. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η αντιγραφή απαντήσεων ή η χρήση μη επιτρεπτών βοηθημάτων (η μη συμμόρφωση θα επιφέρει αυστηρές κυρώσεις).
 11. Εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία συνομιλίας (chat) προς τον επιτηρητή.
 12. Δεν επιτρέπεται να φύγετε από την εξέταση μετά την ανακοίνωση των θεμάτων και πριν περάσουν 30 λεπτά.
 13. Ανάρτηση απαντήσεων:
  • Στις περιπτώσεις απαντήσεων κλειστού τύπου, η ανάρτηση γίνεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της πλοήγησης ανάμεσα στις ερωτήσεις. Δώστε "Υποβολή" ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ της εξέτασης. Κατά την έναρξη της εξέτασης, το σύστημα σας ειδοποιεί για το πόσες ευκαιρίες έχετε ακόμη για την υποβολή των απαντήσεων.
  • Σε περιπτώσεις ερωτήσεων ανάπτυξης (ανοιχτού τύπου), αν χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικό αρχείο (π.χ. από επεξεργαστή κειμένου), μπορείτε να αναρτήσετε το αρχείο αυτό μέσω του σχετικού συνδέσμου της πλατφόρμας teleclass.
  • Σε περίπτωση χειρόγραφου κειμένου, κάθε σελίδα αριθμείται – (αριθμό σελίδας) από (συνολικός αριθμός σελίδων) (π.χ. 1/4, 2/4, 3/4, 4/4) – στο κάτω μέρος της και μονογράφεται από το φοιτητή. Στη συνέχεια, οι σελίδες σαρώνονται ή φωτογραφίζονται με τη σειρά και ενοποιούνται σε ένα αρχείο pdf με τον τρόπο που περιγράφεται στο αρχείο upload_instr.pdf, αντιγράφεται στον Η/Υ του φοιτητή, και αναρτάται στην πλατφόρμα μέσω σχετικού συνδέσμου. Προσοχή: Αν επιτρέπεται η ανάρτηση μόνο ενός αρχείου, κάθε νεότερο αρχείο αντικαθιστά το προηγούμενο. Το πλήθος των αρχείων που επιτρέπεται αποφασίζεται από το διδάσκοντα του μαθήματος.

Διακοπή διαδικτυακής σύνδεσης

 • Η τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας διαδικτυακών εξετάσεων όσον αφορά τα χρησιμοποιούμενα συστήματα, διασφαλίζεται από τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του Τμήματος και του Πανεπιστημίου και ο διδάσκων δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης με υπαιτιότητα του φοιτητή, αυτός οφείλει να ξανασυνδεθεί στις διαδικτυακές πλατφόρμες εξέτασης (επιτήρησης και θεμάτων) μέσα στα επόμενα πέντε (5) λεπτά.

Δειγματοληπτική επιπρόσθετη εξέταση φοιτητών

Ο διδάσκων έχει το δικαίωμα δειγματοληπτικής επιπρόσθετης εξέτασης (προφορικής ή άλλης μορφής) αριθμού φοιτητών, αν το κρίνει σκόπιμο.

Αιτήματα φοιτητών

Αιτήματα που αφορούν τη διαδικασία εξετάσεων θα αποστέλλονται στην γραμματέα του τμήματος κα Αιμιλία Σκουραδάκη (skouradaki AT materials.uoc.gr) και θα εξετάζονται από την επιτροπή εξετάσεων.


5 Δεκεμβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Ειρήνη Μακρυγιαννάκη
Τίτλος
Σύγκριση των βιολογικών χαρακτηριστικών μεσεγχυματικών/στρωματικών βλαστικών κυττάρων (MSCs) από τη γέλη του Wharton πριν και μετά την κρυοκατάψυξη του ιστού με στόχο τη δημιουργία Τράπεζας Ομφαλίου Λώρου
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με το τρίτο άρθρο, παρ. 1, της με αριθμ. 115744/Ζ1/4.9.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β΄3707).
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 09/12/2020 και ώρα: 15:00
Πρόσκληση - Περίληψη

03 Δεκεμβρίου 2020

Αξιολόγηση μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Η Επιτροπή Αξιολόγησης σας ενημερώνει ότι από την 7η Δεκεμβρίου 2020 ξεκινάει η ηλεκτρονική εσωτερική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών του Τμήματος για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Η υψηλή συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση αυξάνει τη βαρύτητα των αποτελεσμάτων και συντελεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών του Τμήματος. Ως εκ τούτου, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε όλες/όλοι, όσες/οι παρακολουθείτε την διδακτική διαδικασία, στην εν λόγω δράση.

Προκείμενου να συμμετάσχετε στην αξιολόγηση, θα λάβετε στο ιδρυματικό σας e-mail ΈΝΑ ΚΟΥΠΌΝΙ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΜΆΘΗΜΑ, το οποίο περιλαμβάνει μια διεύθυνση URL και έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης κοινοποιούνται στους διδάσκοντες/ουσες των μαθημάτων, μετά το πέρας του ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβριο –Νοέμβριο 2021). Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η αξιολόγηση είναι ανώνυμη και κανένα στοιχείο δεν τηρείται στο σύστημα που να μπορεί να συνδέσει κάποιον/οια φοιτητή/τρια με τις απαντήσεις που έδωσε.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Αξιολόγησης


30 Νοεμβρίου 2020

Συμμετοχή στην εμβόλιμη εξεταστική του Ιανουαρίου 2021

Παρακαλούνται οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εμβόλιμη εξεταστική του Ιανουαρίου, (θα διεξαχθεί παράλληλα με την τακτική εξεταστική), να το δηλώσουν κάνοντας νέα αίτηση από 7/12/2020 έως και 14/12/2020, μέσω του students web. Παρακαλούμε στις σημειώσεις να αναφέρονται τα μαθήματα στα οποία επιθυμείτε να εξεταστείτε.

Τα μαθήματα που εξετάζονται στην εμβόλιμη αφορούν μόνο τα Υ και ΕΥ εαρινού εξαμήνου.

Στην εμβόλιμη εξεταστική μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές μόνο από το 5ο έτος (9ο εξάμηνο) και πάνω, με την προϋπόθεση ότι έχουν περάσει ήδη 200 ects.

Από τη γραμματεία


9 Νοεμβρίου 2020

Αναστολή διενέργειας εργαστηριακών μαθημάτων του ΤΕΤΥ

Σύμφωνα με την νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς Covid-19, όλα τα εργαστηριακά μαθήματα και οι πρακτικές ασκήσεις αναστέλονται έως 30.11.2020. Θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση μετά τις 30.11.2020.


5 Νοεμβρίου 2020

Δηλώσεις - διανομή διδακτικών συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία, συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτεια και την Κύπρο. Για τον λόγο αυτό, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, Ταχυδρομικό Κώδικα, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα και Σχόλια Παράδοσης, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση


3 Νοεμβρίου 2020

Διενέργεια εργαστηριακών μαθημάτων του ΤΕΤΥ

Σας ενημερώνουμε ότι όλα τα εργαστηριακά μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν για την τρέχουσα εβδομάδα. Νεώτερη ανακοίνωση θα υπάρξει μετά τη Συνέλευση Τμήματος στις 6.11.2020.


30 Οκτωβρίου 2020

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21

Έχω την τιμή να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11.00.

Για τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη ακολουθήστε τον υπερσύνδεσμο.

Η Πρόεδρος του Τμήματος
Άννα Μητράκη


Πρόσκληση
Πρόγραμμα


27 Οκτωβρίου 2020

Αιτήσεις έκδοσης Πτυχίου

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στη γραμματεία το διάστημα: 29/10/2020 – 06/11/2020.

Οι φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν μαζί και την φοιτητική τους ταυτότητα (σε περίπτωση απώλειας θα πρέπει να προσκομίσουν δήλωση απώλειας ή κλοπής από την αστυνομία).

Από τη Γραμματεία


23 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Καραντανάης Γρηγόριος
Τίτλος
Synthesis and characterization of a single ion solid polyelectrolyte
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Τρίτη 27/10/2020, και ώρα: 10:00
Πρόσκληση - Περίληψη

14 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Μπαλτζάκη Μαρία Χρυσή Ιζαμπέλλα
Τίτλος
ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΜΦΙΦΙΛΩΝ ΒΙΟΣΥΖΥΓΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ-ΠΟΛΥΜΕΡΟΥΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα 19/10/2020, και ώρα: 10:00
Πρόσκληση - Περίληψη

13 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Καρχιλάκης Γεώργιος
Τίτλος
Ανάπτυξη καινοτόμων πολυμερικών φύλλων θερμοκηπίου μέσω εφαρμογής υβριδικών επιστρώσεων
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Παρασκευή 16/10/2020, και ώρα: 14:00
Πρόσκληση - Περίληψη

13 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Μπρα Σοφία
Τίτλος
Μελέτη Φωτοκαταλυτικής Οξείδωσης Διαφόρων Άρυλο-Αλκοολών με τη Χρήση Υβριδικών Περοβσκιτών (CH3(CH2)5NH3)2PbX4 (Χ = Cl, Br, I)
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη 15/10/2020, και ώρα: 11:30
Πρόσκληση - Περίληψη

9 Οκτωβρίου 2020

Παραλαβή ακαδημαϊκών στοιχείων νεοεισερχόμενων (πρωτοετών) φοιτητών

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές που έχουν ολοκληρωσει την ταυτοπροσωπία και έχουν προσκομίσει όλα τα πρωτότυπα δικαιολογητικά εγγραφής, μπορούν να παραλάβουν τους κωδικούς είτε με φυσική παρουσία, είτε ηλεκτρονικά, είτε με courier.

 • Οι φοιτητές που θα προτιμήσουν την παραλαβή με φυσική παρουσία, θα πρέπει να προσέλθουν στην γραμματεία από την Τρίτη 13/10 και ώρα 11.00-13.00, (χρήση μάσκας υποχρεωτική) και με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.
 • Οι φοιτητές που θα προτιμήσουν την παραλαβή με ηλεκτρονικά μέσα, θα πρέπει να στείλουν σχετικό email στην κ. Κατερίνα Αθανασάκη (k.athanasaki@materials.uoc.gr). Στη συνέχεια θα τους αποσταλεί ένας σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης από όπου με αυτοπρόσωπη παρουσία θα μπορέσουν να παραλάβουν τα στοιχεία τους (θα πρέπει να διαθέτουν μικρόφωνο και κάμερα στον υπολογιστή τους).
 • Οι φοιτητές που θα προτιμήσουν την παραλαβή μέσω courier, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουν courier της επιλογής τους για την παραλαβή των κωδικών.

Από τη Γραμματεία


5 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Φανουράκη Ειρήνη
Τίτλος
Μελέτη αυτο-oργάνωσης διπεπτιδίων φαινυλαλανίνης-λευκίνης σε γραμμική και κυκλική μορφή
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 07/10/2020, και ώρα: 11:00
Πρόσκληση - Περίληψη

5 Οκτωβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Φεργάδης Γεώργιος Δημήτριος
Τίτλος
Synthesis and characterization of biodegradable diblock and triblock copolymers for ocular drug delivery
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 07/10/2020, και ώρα: 10:00
Πρόσκληση - Περίληψη

24 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Έλεγχος ταυτοπροσωπίας νεοεισερχόμενων (πρωτοετών) φοιτητών

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές μετά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του υπουργείου θα πρέπει να κάνουν ταυτοπροσωπία στο τμήμα μας για να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους και να έχουν δικαίωμα να παραλάβουν τους ιδρυματικούς κωδικούς, ακαδημαϊκή ταυτότητα και κάθε τύπου βεβαίωση που θα χρειαστούν.

Οι ταυτοπροσωπίες θα γίνουν με τον παρακάτω τρόπο:

 • Με φυσική παρουσία κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο (2810394462)
 • Ηλεκτρονικά

και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να προσκομιστούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αποδεικτικό ηλεκτρονικής εγγραφής στην πλατφόρμα του υπουργείου
 2. Αστυνομική ταυτότητα (φωτοτυπία της σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής)
 3. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
 4. Υπεύθυνη δήλωση για χορήγηση βεβαίωσης στον γονέα για φορολογική χρήση (προαιρετικό)
 5. Φόρμα εγγραφής συμπληρωμένη

Οι φοιτητές που θα προτιμήσουν την εγγραφή με φυσική παρουσία θα πρέπει να προσέλθουν στην γραμματεία κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2810394462, (χρήση μάσκας υποχρεωτική) και να προσκομίσουν ιδιοχείρως τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Οι φοιτητές που θα προτιμήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή πρέπει

 • να στείλουν τα παραπάνω έγγραφα ηλεκτρονικά έως τις 3/10/2020 στο e-mail: k.athanasaki@materials.uoc.gr. και ταυτόχρονα με απλό ταχυδρομείο η courier
 • να διαθέτουν μικρόφωνο και κάμερα στον υπολογιστή τους επειδή κατόπιν ειδοποίησης μας, στο προσωπικό email που θα δηλώσουν, θα κληθούν σε αυτοπρόσωπη παρουσία.

Από τη Γραμματεία


23 Σεπτεμβρίου 2020

Δηλώσεις μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020 - 2021

Οι δηλώσεις των μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020 - 2021 θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 05/10/2020 έως 11/10/2020, ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και μέχρι 8 μαθήματα. Από το 5ο Έτος σπουδών (10ο εξάμηνο) οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 10 μαθήματα. Οι παραπάνω ημερομηνίες θα τηρηθούν αυστηρά.

Η σύνδεση σας στο StudentsWeb γίνεται με username το ιδρυματικό σας mail και password το password που έχετε ορίσει στο ιδρυματικό σας Mail. Μετά το πέρας της προθεσμίας, θα κλείσει η ηλεκτρονική πρόσβαση στις δηλώσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ..

Η περίοδος αναθεώρησης δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στη Γραμματεία του Τμήματος, στο διάστημα από 12/10/2020 έως 16/10/2020 και ώρες 11:00 – 13:00. Μετά από αυτό το διάστημα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στις δηλώσεις σας.

Από τη Γραμματεία


22 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (τεχνικά θέματα)

Σχεδόν όλα τα θεωρητικά μαθήματα κατά το χειμερινό εξάμηνο θα γίνουν εξ αποστάσεως. Για να τα παρακολουθήσετε, πρέπει να έχετε pc (σταθερό ή φορητό) ή tablet/smartphone, σύνδεση στο internet, ηχεία ή ακουστικά. Το μικρόφωνο είναι αναγκαίο αν θέλετε να θέτετε προφορικές ερωτήσεις στο διδάσκοντα, αλλιώς οι ερωτήσεις σας θα είναι γραπτές στο chat.

Η παρακολούθηση όσων μαθημάτων γίνουν μέσω του συστήματος τηλεδιδασκαλίας που προσφέρει το ΤΕΤΥ, απαιτεί:

 • Τη χρήση μιας σχετικά καινούργιας έκδοσης του Mozilla Firefox, του Google Chrome ή του Microsoft Edge.
 • Καλό (αλλά όχι απαραίτητο) είναι να εισαχθείτε στο σύστημα (Sign In) χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό email και τον κωδικό σας (εφόσον έχετε).
 • Να εκτελέσετε τα βήματα που περιγράφονται στο video

Για να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα γίνουν μέσω της πλατφόρμας Zoom, πρέπει να επισκευθείτε το https://zoom.us/download και να εγκαταστήσετε τον κατάλληλο client.

Οι σύνδεσμοι (links) για την παρακολούθηση θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα κάθε μαθήματος.


22 Σεπτεμβρίου 2020

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΤΥ

Από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, το ΤΕΤΥ θα χρησιμοποιεί για την ασύγχρονη διδασκαλία των μαθημάτων του την πλατφόρμα open eclass (https://teleclass.materials.uoc.gr), όπου θα αναρτάται όλο το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων. Η χρήση της πλατφόρμας απαιτεί μια διαδικασία δυο σταδίων: (α) εγγραφή στην πλατφόρμα (βήματα 1 - 4) και (β) εγγραφή στα μαθήματα (βήματα 5 - 10), η οποία εξηγείται παρακάτω. Οι φοιτητές που έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα κατά το προηγούμενο διάστημα περνούν απευθείας στο δεύτερο στάδιο.

 1. Συνδέονται στην πλατφόρμα με το όνομα χρήστη (π.χ. mst9999, ph9999, tem9999) και τον κωδικό που γνωρίζουν.
 2. Εφόσον δεν έχουν χρησιμοποιήσει άλλη φορά την πλατφόρμα, το σύστημα θα τους ειδοποιήσει και θα τους προτείνει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής. Στη συνέχεια,
  • οι φοιτητές του ΤΕΤΥ επιλέγουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ "Πιστοποίηση μέσω του κεντρικού καταλόγου του ΠΚ για τα μέλη του ΤΕΤΥ", ενώ στην επιλογή "Κατηγορία" επιλέγουν "Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (ΤΕΤΥ)".
  • οι φοιτητές άλλων τμημάτων επιλέγουν το "Δημιουργία νέου λογαριασμού", ενώ στην επιλογή "Κατηγορία" επιλέγουν το τμήμα από το οποίο προέρχονται.
 3. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση ονόματος χρήστη (username) ή λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) πέραν του ιδρυματικού. Όσοι λογαριασμοί έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν να παραβιάζουν τους παρπάνω κανόνες ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.
 4. Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός, οι φοιτητές συνδέονται με τα στοιχεία τους και στη συνέχεια:
 5. Επιλέγουν «Εγγραφή σε μάθημα».
 6. Οι φοιτητές που δεν ανήκουν στο ΤΕΤΥ επιλέγουν «Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών»
 7. Επιλέγουν «Προπτυχιακό» ή «Μεταπτυχιακό» ανάλογα.
 8. Επιλέγουν το «Εξάμηνο» που διδάσκονται κανονικά τα μαθήματα.
 9. Επιλέγουν τα επιθυμητά μαθήματα του εξαμήνου.
 10. Επιλέγουν «Επιστροφή»
 11. Τα βήματα 5 – 10 επαναλαμβάνονται για κάθε διαφορετικό εξάμηνο που ανήκουν τα μαθήματα που επιθυμούν να εξεταστούν.
 12. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ εισερχόμενοι σε αυτόν και ελέγχοντας τα μαθήματα που έχετε δηλώσει.

21 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το Σεμινάριο Ασφαλείας θα γίνει εξ' αποστάσεως την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρες 2-3μμ στο σύνδεσμο που θα βρείτε στο eclass. Θα το παρακολουθήσουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό, ενώ θα πρέπει να έχουν διαθέσιμα και ανοιχτά, κάμερα και μικρόφωνο, όπως στις εξετάσεις και στην διάθεση τους το πάσο τους γιατί θα γίνει έλεγχος ταυτοποροσωπίας.

Όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθεί και φέτος το Σεμινάριο Ασφαλείας για τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Τμήματος. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου τουλάχιστον μια φορά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές του Τμήματος. Τονίζεται ότι χωρίς συμμετοχή σε Σεμινάριο Ασφαλείας δεν είναι δυνατή η εγγραφή/παρακολούθηση οποιουδήποτε από τα Εργαστήρια Χημείας, Χημείας Υλικών, Χαλαρής Ύλης και Στερεών Υλικών του Τμήματος.

Όσοι προτίθενται να το παρακολουθήσουν, καλούνται να το δηλώσουν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάνετε είσοδο στο eclass με το ιδρυματικό σας όνομα χρήστη και κωδικό.
 2. Εγγράφεστε στο σεμινάριο (Εγγραφή σε μάθημα / ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ / ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΩΝ / επιλογή "Σεμινάριο Ασφαλείας Εργαστηρίων του ΤΕΤΥ")

Όσοι το έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια από τις προηγούμενες χρονιές (μετά το Φεβρουάριο του 2016 αφότου και διεξάγεται) δεν υποχρεούνται σε εκ νέου παρακολούθηση. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού που σας έχει δοθεί από το τμήμα.

Το Σεμινάριο Ασφαλείας ειδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές θα διεξαχθεί το Εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 20/21. Επομένως, οι πρωτοετείς φοιτητές ΔΕΝ έχουν υποχρέωση παρακολούθησής του την τρέχουσα περίοδο.


7 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημέρωση νεοεισαχθέντων φοιτητών ακαδ. έτους 2020-21

Ενημερώνουμε τους νεοεισαχθέντες φοιτητές ότι τα μαθήματα ανεξάρτητα από τις εγγραφές ξεκινούν στις 21.9.2020. Παρακαλώ να παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στις ιστοσελίδα του τμήματός μας.

Επίσης σας προτείνουμε να ενημερώνεστε από το https://www.materials.uoc.gr/el/undergrad/faqs/newbies.html σε ότι αφορά συχνές ερωτήσεις φοιτητών. Οι πληροφορίες που βρίσκονται εκεί αυτή τη στιγμή αφορούν προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη αλλά ανανεώνονται σύμφωνα με όλα τα νέα δεδομένα όταν προκύπτουν.

Από τη Γραμματεία


4 Σεπτεμβρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Ζιάκας Γεώργιος
Τίτλος
In vitro vascularization of porous collagen-based scaffolds
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης: https://teleconf.materials.uoc.gr/b/sta-rjk-u97-imu
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Τρίτη 08/09/2020, και ώρα: 15:00
Πρόσκληση - Περίληψη

20 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΤΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2019-20)

Ανακοινώνεται ότι, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν, οι εξετάσεις των μαθημάτων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2020 (κανονικής και εμβόλιμης) θα γίνουν είτε με προσωπική παρουσία είτε από απόσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις, θα απαιτηθούν εκ μέρους σας, επιπλέον ενέργειες: Όσοι φοιτητές είναι ήδη εγγεγραμένοι μέσω StudentsWeb, στα παραπάνω μαθήματα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να υποβάλλουν την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ μέχρι την Τετάρτη 29/7/2020 Δευτέρα 3/8/2020 μέσα από την πλατφόρμα https://teleclass.materials.uoc.gr ανεξάρτητα αν το μάθημα δοθεί με φυσική παρουσία ή από απόσταση ως εξής:

 1. Συνδέονται στην πλατφόρμα με το όνομα χρήστη (π.χ. mst9999, ph9999, tem9999) και τον κωδικό που γνωρίζουν.
 2. Εφόσον δεν έχουν χρησιμοποιήσει άλλη φορά την πλατφόρμα, το σύστημα θα τους ειδοποιήσει και θα τους προτείνει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής. Στη συνέχεια,
  • οι φοιτητές του ΤΕΤΥ επιλέγουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ "Πιστοποίηση μέσω του κεντρικού καταλόγου του ΠΚ για τα μέλη του ΤΕΤΥ", ενώ στην επιλογή "Κατηγορία" επιλέγουν "Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών (ΤΕΤΥ)".
  • οι φοιτητές άλλων τμημάτων επιλέγουν το "Δημιουργία νέου λογαριασμού", ενώ στην επιλογή "Κατηγορία" επιλέγουν το τμήμα από το οποίο προέρχονται.
 3. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση ονόματος χρήστη (username) ή λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) πέραν του ιδρυματικού. Όσοι λογαριασμοί έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν να παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.
 4. Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός, οι φοιτητές συνδέονται με τα στοιχεία τους και στη συνέχεια:
 5. Επιλέγουν «Εγγραφή σε μάθημα».
 6. Επιλέγουν «Προπτυχιακό» ή «Μεταπτυχιακό» ανάλογα.
 7. Επιλέγουν το «Εξάμηνο» που διδάσκονται κανονικά τα μαθήματα.
 8. Επιλέγουν τα επιθυμητά μαθήματα του εξαμήνου.
 9. Επιλέγουν «Επιστροφή»
 10. Τα βήματα 5 – 9 επαναλαμβάνονται για κάθε διαφορετικό εξάμηνο που ανήκουν τα μαθήματα που επιθυμούν να εξεταστούν.
 11. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ εισερχόμενοι σε αυτόν και ελέγχοντας τα μαθήματα που έχετε δηλώσει.

Οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα κατά το εαρινό εξάμηνο 2019-20 δεν χρειάζεται να κάνουν νέα εγγραφή. Απλά θα πρέπει να δηλώσουν τα μαθήματα που δώσουν ακολουθώντας τα βήματα 5 - 9.

ΠΡΟΧΟΧΗ: Όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις με τον παραπάνω τρόπο, ΔΕΝ θα μπορέσουν να λάβουν μέρος σε αυτές ανεξάρτητα αν είναι ήδη εγγεγραμένοι στο μάθημα από την αρχή του εξαμήνου!!!

Για οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια, απευθυνθείτε στον κ. Στεφανάκη.

Για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2020, θα εφαρμοστεί η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ακαδ. έτους 2019-20.

Επιπρόσθετα,

 • Για τον έλεγχο του εξοπλισμού σας, μπορείτε να συνδεθείτε στο δοκιμαστικό δωμάτιο επιτήρησης https://proctor.materials.uoc.gr/b/sta-qpp-fa6 (απαιτείται email, password) ώστε να διαπιστώσετε την ορθή λειτουργία του.
 • Για την εξοικείωσή σας με τον τρόπο εξέτασης (λήψη θεμάτων - υποβολή απαντήσεων), αφού συνδεθείτε στο https://teleclass.materials.uoc.gr (απαιτείται username, password), μπορείτε να εγγραφείτε στο "Δοκιμαστικό μάθημα" δίνοντας "Εγγραφή σε μάθημα" / ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ / ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΩΝ / Επιλογή Δοκιμαστικό μάθημα (UGRAD101). Στη συνέχεια, μπαίνετε στο μάθημα και επιλέγετε από την αριστερή μπάρα επιλογών τις επιλογές "Ασκήσεις" ή/και "Εργασίες" για τις εκτελέσετε δοκιμαστικά. Τονίζεται ότι στη "Δοκιμαστική εργασία (Ανέβασμα αρχείου)" και στο αρχείο upload_instr.pdf υπάρχουν οι αναλυτικές οδηγίες για ανέβασμα αρχείων pdf σε όποια μαθήματα χρειαστεί.

20 Ιουλίου 2020

Ορκομωσία Ιουλίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, η προγραμματισμένη για τις 31.7.2020 ορκωμοσία δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι απόφοιτοι έχουν τις παρακάτω επιλογές:

 • είτε να λάβουν τώρα βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών και στη συνέχεια η απονομή του πτυχίου, να γίνει σε επόμενη ορκωμοσία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν,
 • είτε να παραλάβουν (από 31 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου) οι ίδιοι από τη γραμματεία το πτυχίο τους/Δ.Μ.Σ/ Διδακτορικό τους

Παρακαλώ δηλώστε την πρόθεσή σας στη γραμματεία έως τις 24 Ιουλίου.

Από τη Γραμματεία


16 Ιουλίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Παντελαίου Μιχαήλα-Ακαθή
Τίτλος
Low temperature synthesis and characterization of 0D metal halide nanocrystals & nanoparticulate films
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης: https://teleconf.materials.uoc.gr/b/kio-rlx-o11
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα 27/7/2020, και ώρα: 12:00
Πρόσκληση - Περίληψη

6 Ιουλίου 2020

Αιτήσεις έκδοσης Πτυχίου

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στη γραμματεία το διάστημα: 07/07/2020 – 13/07/2020.

Οι φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν μαζί και την φοιτητική τους ταυτότητα (σε περίπτωση απώλειας θα πρέπει να προσκομίσουν δήλωση απώλειας ή κλοπής από την αστυνομία).

Από τη Γραμματεία


6 Ιουλίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Μαρία Αλεξάκη
Τίτλος
Μελέτη υδρογελών αλειφατικών διπεπτιδίων με προστατευτικές ομάδες Fmoc
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης: https://teleconf.materials.uoc.gr/b/sta-xtm-2nv
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 8/7/2020, και ώρα: 11:30
Πρόσκληση - Περίληψη

27 Ιουνίου 2020

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οι φοιτητές δικαιούνται να εξεταστούν κατά τις περιόδους του Ιανουαρίου και Ιουνίου μόνο στα αντίστοιχα φθινοπωρινά ή εαρινά μαθήματα που έχουν εγγραφεί κανονικά. Την περίοδο του Σεπτεμβρίου (Β’ εξεταστική περίοδος) μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα και των δύο εξαμήνων που έχουν εγγραφεί στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε μαθήματα προηγούμενων ετών στα οποία είχαν αποτύχει και δεν τα είχαν δηλώσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, εφόσον υποβάλλουν στην Γραμματεία του Τμήματος «Αίτηση Προσθήκης Μαθημάτων» το αργότερο μέχρι 20 Ιουλίου του κάθε έτους.

Η «Αίτηση Προσθήκης Μαθημάτων» ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Οι φοιτητές που πέτυχαν σε ένα μάθημα στην πρώτη εξεταστική του περίοδο (Ιανουαρίου ή Ιουνίου) μπορούν να προσέλθουν για αναβαθμολόγηση και στην Β’ εξεταστική του περίοδο (Σεπτέμβριο του ίδιου ακαδημαϊκού έτους) αφού δηλώσουν την πρόθεσή τους αυτή στην γραμματεία μέχρι τις 20 Ιουλίου κάθε έτους.

Η αίτηση για «αναβαθμολόγηση μαθήματος» αφορά ΜΟΝΟ τα μαθήματα που έχετε περάσει στην εξεταστική του χειμερινού και την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους (2019-2020).

Σας τονίζουμε ότι το πλήθος των προσθηκών από προηγούμενα έτη καθώς και των αναβαθμολογήσεων του τρέχοντος έτους, συνολικά δε μπορεί να υπερβαίνει τα 8 μαθήματα.

Οι αιτήσεις προσθήκης μαθημάτων και αναβαθμολογήσεων υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά(*) με τους κωδικούς σας το διάστημα 1/7-20/7.

(*) Μπαίνετε στην εφαρμογή του students web και στις αιτήσεις (πχ Αίτηση προσθήκης μαθημάτων ή Αίτηση Αναβαθμολόγησης μαθήματος) γράφετε στις παρατηρήσεις τις προσθήκες (τον κωδικό και τον τίτλο του μαθήματος) και στις αναβαθμολογήσεις (τον κωδικό και τον τίτλο του μαθήματος) και κάνετε την αίτηση αποστολή στη γραμματεία.

Από τη Γραμματεία


10 Ιουνίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Χρυσή Βασσάλου
Τίτλος
Direct-laser writing of micro-axicons using novel organic-inorganic hybrid materials
Χώρος
Σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης: https://teleconf.materials.uoc.gr/b/pap-b0q-j3z
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με α) την παρ. 1 του άρθρ.12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’55), και τις οδηγίες εφαρμογής Α Δ1α/Γποικ.28237/5.5.2020 Κ.Υ.Α (Β’1699), ΑΔΑ: ΨΠ7046ΜΤΛΗ-43Φ.
Ημέρα και Ώρα
Δευτέρα 15/6/2020, και ώρα: 10:00
Πρόσκληση - Περίληψη

9 Ιουνίου 2020

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής στις εξετάσεις παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 11/6 και ώρα 9:00 πμ. Δείτε τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία συμμετοχής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις εξετάσεις μπορούν να λάβουν μέρος μόνο όσοι έχουν κάνει:

 • Δήλωση εγγραφής στα μαθήματα στην αρχή του εξαμήνου (StudentsWeb), και
 • Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις.

Διευκρινίζεται ότι η δήλωση συμμετοχής (Β) προϋποθέτει τη συναίνεση και την αποδοχή των όρων διενέργειας των εξετάσεων (εδώ σε pdf) καθώς επίσης και των όρων συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR). Όσοι φοιτητές δεν κάνουν δήλωση συμμετοχής δεν θα έχουν δικαίωμα εξέτασης του μαθήματος ακόμα και αν το έχουν δηλώσει στην αρχή του εξαμήνου.


9 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ακαδ. έτους 2019-20

Οι εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2020, θα διεξαχθούν από 15.6.2020 έως 15.7.2020, με τους παρακάτω τρόπους:

 • Α) με φυσική παρουσία ή
 • Β) με εξ’ αποστάσεως συνεδρία.

Δικαίωμα στις εξετάσεις έχουν μόνον οι φοιτητές που είχαν εγγραφεί στο μάθημα στην αρχή του εξαμήνου (StudentsWeb) και έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις. Δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις που τυχόν υποβλήθηκαν από φοιτητές μη εγγεγραμμένους στο μάθημα δεν θα γίνονται δεκτές.

Η συμμετοχή των φοιτητών στις εξετάσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως συνεδρία προϋποθέτει συναίνεση με τους όρους συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και με τους παρακάτω όρους:

Α) Πρωτόκολλο εξετάσεων φοιτητών με φυσική παρουσία:

 1. Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο της εξέτασης (εξωτερικό χώρο του κτιρίου) 15 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα εξέτασης.
 2. Συνιστάται στους εξεταζόμενους να έχουν μαζί τους μάσκα προστασίας και γάντια.
 3. Ο υπεύθυνος του μαθήματος θα επιτρέπει την είσοδο των φοιτητών στο χώρο της εξέτασης ανά ομάδες 10 ατόμων, οι οποίοι θα κάθονται σε αριθμημένες θέσεις.
 4. Στο χώρο εξέτασης θα υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα, μάσκες προστασίας και γάντια μιας χρήσεως (Προσοχή: διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό και μπορεί να μην επαρκούν για όλους).
 5. Συστήνεται, με ατομική ευθύνη των συμμετεχόντων, η χρήση μασκών και γαντιών.
 6. Στο αναλόγιο κάθε καθίσματος θα υπάρχει η κόλλα των εξετάσεων και εντός αυτής θα είναι τοποθετημένα τα θέματα.
 7. Απαγορεύεται να ανοιχθεί η κόλλα πριν την έναρξη της εξέτασης.
 8. Εάν χρειαστεί ο εξεταζόμενος πρόσθετη κόλλα, θα απευθυνθεί αποκλειστικά στον υπεύθυνο-επιτηρητή ο οποίος θα φορά γάντια.
 9. Οι φοιτητές θα πρέπει να σημειώσουν δίπλα στο όνομά τους, το νούμερο του καθίσματός τους.
 10. Με το πέρας της εξέτασης οι φοιτητές θα πρέπει να προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις και να τοποθετούν το γραπτό και την κόλλα των θεμάτων στο ειδικό χάρτινο κουτί που θα είναι τοποθετημένο στην έδρα και να υπογράφουν το παρουσιολόγιο με δικό τους στυλό χωρίς να ακουμπούν το χαρτί.

Εάν κάποιος φοιτητής έχει παρατεταμένο ξηρό βήχα ή πυρετό θα πρέπει με συνοδεία επιτηρητή να απομακρυνθεί από την αίθουσα και, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ. Η τηλεφωνική γραμμή 1135 του ΕΟΔΥ παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό επί 24ώρου βάσεως.

Β) Πρωτόκολλο για εξ αποστάσεως εξέταση φοιτητών:

Προετοιμασία πριν την εξέταση

 1. Ελέγξτε σχολαστικά τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Προτιμάται η ενσύρματη σύνδεση για να αποφεύγονται διακοπές. Σε περίπτωση ασύρματης σύνδεσης, φροντίστε να βρίσκεστε όσο το δυνατό πλησιέστερα στο modem/router, για καλύτερης ποιότητας σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi. Σημειώστε ότι πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
 2. Για τη συμμετοχή σας στην εξέταση απαιτείται οπωσδήποτε η χρήση Η/Υ, web κάμερας και μικροφώνου, τα οποία θα είναι ανοιχτά σε όλη διάρκεια της εξέτασης. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάμερα/μικρόφωνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο με την ανάλογη εφαρμογή (όπως η ivCam ή και άλλες). Η κάμερα πρέπει να είναι σε θέση που να μπορεί να εποπτεύει το χώρο, οπότε πρέπει να διασφαλιστεί η κατάλληλη στήριξη.
 3. Ελέγξτε το λογαριασμό σας και την πρόσβαση (username και password) στην πλατφόρμα https://teleclass.materials.uoc.gr. Οι φοιτητές του ΤΕΤΥ θα πρέπει να συνδέονται με mst<ΑΜ> και κωδικό ίδιο με αυτόν του email, ενώ οι φοιτητές των άλλων τμημάτων με τα στοιχεία που καταχώρησαν κατά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν με τη γραμματεία του τμήματος. Δεν επιτρέπονται αλλαγές κωδικών κατά την ημέρα της εξέτασης. Επίσης, για όλους τους φοιτητές, ο λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πρέπει να είναι ο ιδρυματικός. Δεν αποστέλλονται πληροφορίες σε μη ιδρυματικούς λογαριασμούς για κανένα λόγο.
 4. Ελέγξτε προσεκτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε την ημερομηνία εξέτασης του μαθήματος. Μετά τη σύνδεσή σας στην πλατφόρμα και στην αρχική σελίδα (πάνω αριστερά) θα βρείτε το σύνδεσμο του υπό εξέταση μαθήματος.
 5. Σε περίπτωση υποχρέωσης υποβολής χειρόγραφων απαντήσεων (κάτι που θα έχει οριστεί εκ των προτέρων από το διδάσκοντα), συνιστάται να εκτιμήσετε το χρόνο που χρειάζεστε για την υποβολή τους (κάνοντας σχετικές δοκιμές). Επειδή από το σύστημα επιτρέπεται η υποβολή ενός μόνο ηλεκτρονικού αρχείου, αν οι απαντήσεις εκτείνονται σε περισσότερες από μια σελίδες, πρέπει να ενωθούν σε ένα αρχείο pdf, χρησιμοποιώντας έναν σαρωτή (scanner) που θα βρίσκεται στο χώρο σας ή μια σχετική εφαρμογή στο κινητό σας (όπως π.χ. η CamScanner ή άλλες εφαρμογές). Σαρώνοντας ή φωτογραφίζοντας τις χειρόγραφες σελίδες θα δημιουργήσετε ένα αρχείο pdf, το οποίο μπορείτε να το αντιγράψετε στον ΗΥ σας και στη συνέχεια να το υποβάλλετε μέσω της πλατφόρμας teleclass. Επιπρόσθετα,
  • Για τον έλεγχο του εξοπλισμού σας, μπορείτε να συνδεθείτε στο δοκιμαστικό δωμάτιο επιτήρησης https://proctor.materials.uoc.gr/b/sta-qpp-fa6 (απαιτείται email, password) ώστε να διαπιστώσετε την ορθή λειτουργία του.
  • Για την εξοικείωσή σας με τον τρόπο εξέτασης (λήψη θεμάτων - υποβολή απαντήσεων), αφού συνδεθείτε στο https://teleclass.materials.uoc.gr (απαιτείται username, password), μπορείτε να εγγραφείτε στο "Δοκιμαστικό μάθημα" δίνοντας "Εγγραφή σε μάθημα" / ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ / ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΩΝ / Επιλογή Δοκιμαστικό μάθημα (UGRAD101). Στη συνέχεια, μπαίνετε στο μάθημα και επιλέγετε από την αριστερή μπάρα επιλογών τις επιλογές "Ασκήσεις" ή/και "Εργασίες" για τις εκτελέσετε δοκιμαστικά. Τονίζεται ότι στη "Δοκιμαστική εργασία (Ανέβασμα αρχείου)" και στο αρχείο upload_instr.pdf υπάρχουν οι αναλυτικές οδηγίες για ανέβασμα αρχείων pdf σε όποια μαθήματα χρειαστεί.

Μια ώρα πριν την εξέταση

 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τον τρόπο εξέτασης του μαθήματος, όπως έχει ανακοινωθεί από τον διδάσκοντα στην ιστοσελίδα του μαθήματος, αν δηλαδή θα δοθεί μέσω ερωτήσεων κλειστού τύπου (π.χ. πολλαπλής επιλογής κλπ.) ή ανοιχτού τύπου (π.χ. ανάπτυξη θεμάτων). Επίσης, στην περίπτωση χειρόγραφης ανάπτυξης θεμάτων, φροντίστε να έχετε μαζί σας λευκές κόλλες, την απαραίτητη γραφική ύλη καθώς και υπολογιστή τσέπης.
 2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τη φοιτητική ή αστυνομική σας ταυτότητα την οποία υποχρεούστε να επιδείξετε στην αρχή της εξέτασης ή όταν σας ζητηθεί στο διδάσκοντα ή στον επιτηρητή του μαθήματος. Η προσπάθεια παραπλάνησης του επιτηρητή με οποιονδήποτε τρόπο επιφέρει τουλάχιστον την αποβολή σας από την εξέταση.
 3. Ελέγξτε τον ιδρυματικό σας λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για να βρείτε το σύνδεσμο με τον οποίο θα συνδεθείτε στην διαδικτυακή πλατφόρμα επιτήρησης (π.χ. BigBlueButton). Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει το μήνυμα, επικοινωνήστε άμεσα με τον διδάσκοντα του μαθήματος.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης

 1. Εισέλθετε στην πλατφόρμα επιτήρησης που σας έχει υποδειχθεί με σύνδεσμο στο ιδρυματικό σας email περίπου 30 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης χρησιμοποιώντας τα ιδρυματικά σας στοιχεία, έχοντας μαζί σας την φοιτητική ή αστυνομικά ταυτότητα. Η σύνδεση πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Διακοπή της σύνδεσης για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να επιφέρει τη διακοπή της εξέτασής σας.
 2. Χρησιμοποιώντας τα ιδρυματικά σας στοιχεία, εισέλθετε παράλληλα στην πλατφόρμα των μαθημάτων https://teleclass.materials.uoc.gr και επιλέξτε το μάθημα που εξετάζεστε. Τα θέματα θα ανοίξουν ακριβώς τη συγκεκριμένη ώρα που έχει προκαθοριστεί και θα κλείσουν μετά από συγκεκριμένο χρόνο. Μετά το κλείσιμο των θεμάτων δεν θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε ανάρτηση απαντήσεων, οπότε πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα το χρόνο σας.
 3. Οι πλατφόρμες επιτήρησης και θεμάτων πρέπει να είναι ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Αν, λόγω χρόνου, το teleclass λήξει τη σύνδεσή σας, μπορείτε να την επαναλάβετε.
 4. Κλείστε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του email. Στον Η/Υ θα χρησιμοποιείται μόνο ο φυλλομετρητής (browser) για τη σύνδεση στις παραπάνω πλατφόρμες. Οποιαδήποτε προσπάθεια διασποράς θεμάτων θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από τη θέση εργασίας σας. Η οποιαδήποτε μετακίνηση μπορεί να επιφέρει τη διακοπή της εξέτασής σας.
 6. Δεν επιτρέπεται η παρουσία άλλου ατόμου στο χώρο σας.
 7. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό σας τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, αν δεν χρησιμοποιείται ως κάμερα/μικρόφωνο. Οποιοσδήποτε ήχος από κινητό μπορεί να σας αποκλείσει από την εξέταση.
 8. Υποχρεούστε να ακολουθείτε τις οδηγίες του επιτηρητή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης ο οποίος μπορεί να σας ζητήσει να μετακινήσετε / περιστρέψετε την κάμερα για την καλύτερη επόπτευση του χώρου.
 9. Τα θέματα των εξετάσεων ανοίγουν συγκεκριμένη ώρα και έχουν προκαθορισμένη διάρκεια μέσα στην οποία πρέπει να υποβληθούν οι απαντήσεις με τον τρόπο που έχει καθοριστεί. Μετά το πέρας της προκαθορισμένης διάρκειας δεν θα επιτρέπεται η υποβολή απαντήσεων.
 10. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η αντιγραφή απαντήσεων ή η χρήση μη επιτρεπτών βοηθημάτων (η μη συμμόρφωση θα επιφέρει αυστηρές κυρώσεις).
 11. Εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία συνομιλίας (chat) προς τον επιτηρητή.
 12. Δεν επιτρέπεται να φύγετε από την εξέταση μετά την ανακοίνωση των θεμάτων και πριν περάσουν 30 λεπτά.
 13. Ανάρτηση απαντήσεων:
  • Στις περιπτώσεις απαντήσεων κλειστού τύπου, η ανάρτηση γίνεται αυτόματα.
  • Σε περιπτώσεις ερωτήσεων ανάπτυξης (ανοιχτού τύπου), αν χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικό αρχείο (π.χ. από επεξεργαστή κειμένου), μπορείτε να αναρτήσετε το αρχείο αυτό μέσω του σχετικού συνδέσμου της πλατφόρμας teleclass.
  • Σε περίπτωση χειρόγραφου κειμένου, κάθε σελίδα αριθμείται – (αριθμό σελίδας) από (συνολικός αριθμός σελίδων) (π.χ. 1/4, 2/4, 3/4, 4/4) – στο κάτω μέρος της και μονογράφεται από το φοιτητή. Στη συνέχεια, οι σελίδες σαρώνονται ή φωτογραφίζονται με τη σειρά και ενοποιούνται σε ένα αρχείο pdf με τον τρόπο που περιγράφεται στο αρχείο upload_instr.pdf, αντιγράφεται στον Η/Υ του φοιτητή, και αναρτάται στην πλατφόρμα μέσω σχετικού συνδέσμου. Προσοχή: Αν επιτρέπεται η ανάρτηση μόνο ενός αρχείου, κάθε νεότερο αρχείο αντικαθιστά το προηγούμενο. Το πλήθος των αρχείων που επιτρέπεται αποφασίζεται από το διδάσκοντα του μαθήματος.

Διακοπή διαδικτυακής σύνδεσης

 • Η τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας διαδικτυακών εξετάσεων όσον αφορά τα χρησιμοποιούμενα συστήματα, διασφαλίζεται από τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του Τμήματος και του Πανεπιστημίου και ο διδάσκων δεν φέρει καμία ευθύνη.
 • Σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης με υπαιτιότητα του φοιτητή, αυτός οφείλει να ξανασυνδεθεί στις διαδικτυακές πλατφόρμες εξέτασης (επιτήρησης και θεμάτων) μέσα στα επόμενα πέντε (5) λεπτά.

Δειγματοληπτική επιπρόσθετη εξέταση φοιτητών

Ο διδάσκων έχει το δικαίωμα δειγματοληπτικής επιπρόσθετης εξέτασης (προφορικής ή άλλης μορφής) αριθμού φοιτητών, αν το κρίνει σκόπιμο.

Αιτήματα φοιτητών

Αιτήματα που αφορούν τη διαδικασία εξετάσεων θα αποστέλλονται στην γραμματέα του τμήματος κα Αιμιλία Σκουραδάκη (skouradaki AT materials.uoc.gr) και θα εξετάζονται από την επιτροπή εξετάσεων.


28 Μαΐου 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΟΡΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

Ο/Η φοιτητής/τρια που επιθυμεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις μαθημάτων που δίνονται με απομακρυσμένη πρόσβαση δηλώνει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα το παρακάτω κείμενο:

"Η συμμετοχή μου στις εξετάσεις του Ιουνίου 2020 προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή και συναίνεση των όρων διεξαγωγής της ψηφιακής εξ αποστάσεως εξέτασης και επιτήρησης καθώς επίσης και των όρων συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), για τους οποίους και έχω ενημερωθεί πλήρως από το διδάσκοντα του μαθήματος.

Κατά τη συμμετοχή μου στην εξ αποστάσεως εξέταση δεν θα χρησιμοποιήσω καμία βοήθεια από τρίτους, ούτε θα εκμεταλλευτώ την πρόσβαση σε οποιαδήποτε πηγή πληροφόρησης ή διδακτικό υλικό με οποιοδήποτε τρόπο, ψηφιακό ή μη, ενώ θα χρησιμοποιήσω αποκλειστικά και μόνο τις γνώσεις που έχω κατά τη στιγμή της έναρξης της διαδικασίας εξέτασης."


28 Μαΐου 2020

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019-2020 (ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

Ανακοινώνεται ότι, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν, οι εξετάσεις των μαθημάτων της περιόδου Ιουνίου 2020 (κανονικής και εμβόλιμης) θα γίνουν είτε με προσωπική παρουσία είτε από απόσταση.

Ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων (κανονικής ή εμβόλιμης εξεταστικής) φαίνεται σε αυτόν τον πίνακα μαθημάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις, θα απαιτηθούν εκ μέρους σας, επιπλέον ενέργειες: Όσοι φοιτητές είναι ήδη εγγεγραμένοι μέσω StudentsWeb, στα παραπάνω μαθήματα και επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να υποβάλλουν την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ μέχρι την Τρίτη 2/6/2020 μέσα από την πλατφόρμα https://teleclass.materials.uoc.gr ως εξής:

 1. Συνδέονται στην πλατφόρμα με το όνομα χρήστη (π.χ. mst9999) και τον κωδικό που γνωρίζουν.
 2. Εφόσον δεν έχουν χρησιμοποιήσει άλλη φορά την πλατφόρμα το σύστημα θα τους ειδοποιήσει και θα τους προτείνει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής. Στη συνέχεια,
  • οι φοιτητές του ΤΕΤΥ επιλέγουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ "Πιστοποίηση μέσω του κεντρικού καταλόγου του ΠΚ για τα μέλη του ΤΕΤΥ". Αν δεν το καταφέρουν, επικοινωνούν με τον κ. Στεφανάκη για περαιτέρω βοήθεια.
  • οι φοιτητές άλλων τμημάτων επιλέγουν το "Δημιουργία νέου λογαριασμού"
  ενώ στην επιλογή "Κατηγορία" επιλέγουν "Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών - ΠΚ"
 3. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πέραν του ιδρυματικού. Όσοι λογαριασμοί έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν να παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα είτε θα διαγραφούν είτε θα διορθωθούν (όπου αυτό είναι δυνατό).
 4. Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός, οι φοιτητές συνδέονται με τα στοιχεία τους και στη συνέχεια:
 5. Επιλέγουν «Εγγραφή σε μάθημα».
 6. Επιλέγουν «Προπτυχιακό» ή «Μεταπτυχιακό» ανάλογα.
 7. Επιλέγουν το «Εξάμηνο» που διδάσκονται κανονικά τα μαθήματα.
 8. Επιλέγουν τα επιθυμητά μαθήματα του εξαμήνου.
 9. Επιλέγουν «Επιστροφή»
 10. Τα βήματα 5 – 9 επαναλαμβάνονται για κάθε διαφορετικό εξάμηνο που ανήκουν τα μαθήματα που επιθυμούν να εξεταστούν.
 11. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ εισερχόμενοι σε αυτόν και ελέγχοντας τα μαθήματα που έχετε δηλώσει.

ΠΡΟΧΟΧΗ: Όσοι δεν δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις με τον παραπάνω τρόπο, ΔΕΝ θα μπορέσουν να λάβουν μέρος σε αυτές ανεξάρτητα αν είναι ήδη εγγεγραμένοι στο μάθημα από την αρχή του εξαμήνου!!!

Για οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια, απευθυνθείτε στον κ. Στεφανάκη.


19 Μαΐου 2020

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020

Σας ενημερώνουμε ότι η εξεταστική του Εαρινού Εξαμήνου 2020 προγραμματίζεται περί τα μέσα του Ιουνίου. Η πλειοψηφία των εξετάσεων θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο αλλά ενδέχεται κάποια μαθήματα να πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία (θα ανακοινωθεί).

Ανεξαρτήτως από τον τρόπο διεξαγωγής της εξέτασης (φυσική παρουσία ή ηλεκτρονικά), δικαίωμα στις εξέτασεις θα έχουν μόνον οι ήδη εγγεγραμένοι στα μαθήματα φοιτητές καθώς και οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί σε μαθήματα για εξέταση στην εμβόλιμη. Νέες εγγραφές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Προϋπόθεση για να εξεταστούν οι παραπάνω φοιτητές στα μαθήματα είναι να κάνουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις εξετάσεις του μαθήματος. Οι ημερομηνίες και ο τρόπος υποβολής ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στις εξετάσεις θα ανακοινωθούν, πιθανότατα έως την ερχόμενη Δευτέρα, για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του τμήματός μας καθημερινά.


6 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση σχετικά με τα εργαστηριακά μαθήματα

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερωτικών ανακοινώσεων τονίζεται η ανάγκη φυσικής παρουσίας για την εκτέλεση των Εργαστηριακών μαθημάτων του Τμήματος. Όμως δεδομένου των συνθηκών και κυρίως του ιδιαιτέρως περιορισμένου χρόνου εκτέλεσης των πειραμάτων και της δυσκολίας έγκαιρης εξασφάλισης των απαιτουμένων συνθηκών ασφαλούς (από πλευράς υγιεινής) παρουσίας των φοιτητών στους εργαστηριακούς χώρους αποφασίζεται η έναρξη της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης και στα Εργαστηριακά Μαθήματα για το παρόν ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Καλούνται οι φοιτητές να ενημερώνονται εφεξής και συνεχώς από τις ιστοσελίδες των σχετικών μαθημάτων για την πορεία της εκτέλεσης των ασκήσεων και γενικότερα για τους όρους παρακολούθησης και συγγραφής των εργαστηριακών αναφορών.


13 Απριλίου 2020

Δηλώσεις - διανομή διδακτικών συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 44726/Ζ1/9.4.2020 οι φοιτητές που επιθυμούν να λάβουν με κατ' οίκον παράδοση τα συγγράμματά τους, θα πρέπει να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, ΤΚ, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Η προθεσμία είναι από την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου 2020.

Ολοι οι φοιτητές μπορούν να κάνουν δηλώσεις συγγραμμάτων για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ανεξαρτήτως εάν οφείλουν να επιστρέψουν στη Βιβλιοθήκη παρατύπως παραληφθέντα συγγράμματα από το προηγούμενο εξάμηνο.

Τα παρατύπως παραληφθέντα συγγράμματα του προηγούμενου εξαμήνου θα πρέπει να επιστραφούν στη Βιβλιοθήκη αμέσως μόλις επαναλειτουργήσουν οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες.

Δείτε την εγκύκλιο.


11 Απριλίου 2020

Προμήθεια ηλεκτρονικών συγγραμμάτων

Δείτε τις οδηγίες μεταφόρτωσης.


10 Απριλίου 2020

Συμμετοχή στην εμβόλιμη εξεταστική του Ιουνίου 2020

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εμβόλιμη εξεταστική του Ιουνίου, η οποία και θα διεξαχθεί παράλληλα με την τακτική εξεταστική, θα πρέπει να το δηλώσουν κάνοντας νέα αίτηση έως και την Τετάρτη 22/4/2020, μέσω του students web, και στις σημειώσεις να γράψουν τα μαθήματα που επιθυμούν να εξεταστούν στην εμβόλιμη.

Τα μαθήματα που εξετάζονται στην εμβόλιμη αφορούν μόνο τα Υ και ΕΥ χειμερινού εξαμήνου.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην εμβόλιμη εξεταστική είναι οι παρακάτω:

 • Να είστε από 5ο έτος και πάνω (9ο εξάμηνο και πάνω) και
 • Να έχετε εξασφαλίσει 200 ects.

10 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση για τα εργαστηριακά μαθήματα του ΤΕΤΥ

Λόγω αναγκαιότητας φυσικής παρουσίας για την εκτέλεση των πειραμάτων τα Εργαστήρια Χημείας, Φυσικής ΙΙ και Στερεών Υλικών θα αναπληρωθούν ταχύρρυθμα και κατά προτεραιότητα μετά την επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας του Ιδρύματος.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.


3 Απριλίου 2020

Τροποποίηση διακοπών Πάσχα

Με απόφαση της Συγκλήτου, κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα, οι ημέρες που πραγματοποιούνται μαθήματα είναι οι ακόλουθες: 13, 14, 22, 23, 24 Απριλίου 2020.

Διευκρινίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γίνονται μαθήματα συγκεκριμένες ημέρες, είναι στην κρίση του διδάσκοντα να κάνει μάθημα η όχι, για να καλύψει τυχόν καθυστέρηση.


31 Μαρτίου 2020

Ηλεκτρονική εσωτερική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών του Τμήματος για το εαρινό εξάμηνο 2019-2020

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Η Επιτροπή Αξιολόγησης σας ενημερώνει ότι από την 1η Απριλίου 2020 ξεκινάει η ηλεκτρονική εσωτερική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών του Τμήματος για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου 2020.

Η υψηλή συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση αυξάνει τη βαρύτητα των αποτελεσμάτων και συντελεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπηρεσιών του Τμήματος. Ως εκ τούτου, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε όλες/όλοι, όσες/οι παρακολουθείτε την διδακτική διαδικασία, στην εν λόγω δράση.

Προκείμενου να συμμετάσχετε στην αξιολόγηση, θα λάβετε στο ιδρυματικό σας e-mail ένα κουπόνι για κάθε μάθημα, το οποίο περιλαμβάνει μια διεύθυνση URL και έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης κοινοποιούνται στους διδάσκοντες/ουσες των μαθημάτων, μετά το πέρας του ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβριο 2020). Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η αξιολόγηση είναι ανώνυμη και κανένα στοιχείο δεν τηρείται στο σύστημα που να μπορεί να συνδέσει κάποιον/οια φοιτητή/τρια με τις απαντήσεις που έδωσε.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Αξιολόγησης


27 Μαρτίου 2020

Τηλεδιδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων

Από την Δευτέρα 30 Μαρτίου τα Θεωρητικά μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με το Πρόγραμμα Μαθημάτων. Αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες θα αναφέρονται στις ιστοσελίδες των μαθημάτων ή/και θα αποστέλλονται στο ιδρυματικό email των εγγεγραμμένων φοιτητών. Για τα εργαστηριακά μαθήματα θα υπάρξει ανακοίνωση αργότερα.

Τα περισσότερα μαθήματα θα γίνουν μέσω του συστήματος τηλεδιδασκαλίας που προσφέρει το ΤΕΤΥ. Για να συνδεθείτε, πρέπει να έχετε pc (σταθερό ή φορητό) ή tablet/smartphone, σύνδεση στο internet, ηχεία ή ακουστικά. Το μικρόφωνο είναι αναγκαίο αν θέλετε να θέσετε προφορικές ερωτήσεις στο διδάσκοντα, αλλιώς οι ερωτήσεις σας θα είναι γραπτές. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε σχετικά καινούργια έκδοση του Mozilla Firefox ή του Google Chrome. Για βοήθεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε το video.

Στις ιστοσελίδες των μαθημάτων ή/και στο ιδρυματικό σας email θα μπορείτε να βρείτε το link για την παρακολούθηση κάθε μαθήματος.


13 Μαρτίου 2020

Νέα ανακοίνωση για την απονομή πτυχίων

Η προγραμματισμένη ατομική επίδοση των πτυχίων / μεταπτυχιακών διπλωμάτων/ διδακτορικών που ήταν προγραμματισμένη για τις 27.3.2020 αναβάλεται ξανά, λόγω αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος.

Όλοι οι απόφοιτοι θα λάβουν στο ιδρυματικό τους e-mail ένα σκαναρισμένο αντίγραφο για να το έχουν για οποιαδήποτε χρήση και η απονομή του αυθεντικού πτυχίου θα ανακοινωθεί με νεώτερη ανακοίνωση όταν θα επανέλθει η λειτουργία του ιδρύματος.


12 Μαρτίου 2020

Ακύρωση ορκωμοσίας νέων πτυχιούχων της 27/3/2020

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για τις 27.3.2020 τελετή απονομής Πτυχίων/Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών/Διδακτορικών, ακυρώνεται για λόγους δημόσιας υγείας σύμφωνα με το ΦΕΚ 731/9.3.2020 τ. Β’.

Α) Οι απόφοιτοι μπορούν να παραλάβουν το πτυχίο τους από τη Γραμματεία του Τμήματος την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 από τις 11.00 έως 12.30 μ.μ. χωρίς την παρουσία συνοδού σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 113/12.3.2020 επιστολή του ΥΠΑΙΠΘ.

Β) Εναλλακτικά οι φοιτητές που το επιθυμούν, μπορούν να παραλάβουν το πτυχίο τους, στην επόμενη ορκωμοσία που θα πραγματοποιηθεί, στις 24 Ιουλίου 2020.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι πτυχιούχοι να ενημερώσουν τη γραμματεία με e-mail, για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να παραλάβουν το πτυχίο τους.

Σας συγχαίρουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας.

Η Πρόεδρος του Τμήματος

Αννα Μητράκη

Καθηγήτρια


10 Μαρτίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλιτής
Μιχάλης Γαβαλάς
Τίτλος
Μετρήσεις πόλωσης Spin-Valley σε δισδιάστατο ημιαγωγό WSe2
Χώρος
Αίθουσα Φ2 του Κτηρίου του Τμήματος Φυσικής
Ημέρα και Ώρα
Παρασκευή 13/03/2020 και ώρα 11:00
Πρόσκληση - Περίληψη

8 Μαρτίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Δήμητρα Γαϊτάνου
Τίτλος
Porphyrin and Aluminum porphyrin-based porous polymer networks for carbon dioxide capture and conversion
Χώρος
Αίθουσα Φ2 του Κτηρίου του Τμήματος Φυσικής
Ημέρα και Ώρα
Τρίτη 10/03/2020 και ώρα 11:00
Πρόσκληση - Περίληψη

5 Μαρτίου 2020

Οι παρακάτω φοιτητές να προσέλθουν στην γραμματεία τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 11.00-13.00, για προσωπική τους υπόθεση.

 • Αγγελιδάκης Αντώνιος
 • Αναστασίου Χρήστος
 • Αντωνογιαννάκης Ιωάννης
 • Βακωνάκη Άννα
 • Βασίλα Χρυσάνθη
 • Βουλγαράκη Νατάσα
 • Δατσέρης Ελευθέριος Δημήτριος
 • Δημόπουλος Θεόδωρος
 • Δούκας Στυλιανός
 • Ζαμπετάκη Μιράντα Ερασμία
 • Καραμπίνης Γεώργιος
 • Κόστα Δομνίκη
 • Μάντζιαρη Αθηνά
 • Μαρακομιχελάκη Ελπινίκη
 • Μοδινάκης Γεώργιος
 • Μπαρμπαγιάννη Ουρανία
 • Μποτίλιας Κωνσταντίνος
 • Μπούζη Ορνέλα
 • Μυλωνά Θεοδώρα Χαραλαμπία
 • Ντζιαντζιάς Ιωάννης Μάριος
 • Παπαβασιλείου Χριστόφορος
 • Παπαδόπουλος Άγγελος
 • Παπαϊωάννου Μαρία
 • Πίκου Σουλτάνα Νικολέττα
 • Πουντουράκης Γεώργιος
 • Ρούσσης Ανδρέας
 • Σγαρδώνη Αποστολία -Ραφαέλα
 • Τζερμιά Αθηνά
 • Χατζηνικολάκης Εμμανουήλ
 • Χρυσαφόπουλος Κωνσταντίνος

28 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλητής
Γεώργιος Σιμάτος
Τίτλος
Μελέτη αυτο-οργάνωσης αλειφατικών διπεπτιδίων Αλανίνης – Ισολευκίνης και Ισολευκίνης – Ισολευκίνης σε συστήματα ενός και δύο διαλυτών
Χώρος
Αίθουσα Β2 του Κτηρίου του Τμήματος Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 04/03/2020 και ώρα 13:15
Πρόσκληση - Περίληψη

24 Φεβρουαρίου 2020

Αιτήσεις έκδοσης Πτυχίου

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση στη γραμματεία το διάστημα: 28/02/2020 – 06/03/2020.

Από τη Γραμματεία


18 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Ελένη Κόη
Τίτλος
Παραγωγή βιοδιασπώμενου πλαστικού από υπολλείματα τροφών
Χώρος
Αίθουσα Β2 του Κτηρίου του Τμήματος Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη 20/02/2020 και ώρα 11:00
Πρόσκληση - Περίληψη

18 Φεβρουαρίου 2020

Δηλώσεις μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020

Οι δηλώσεις των μαθημάτων των προπτυχιακών φοιτητών για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020 θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από 15/2/2019 έως 23/2/2019 ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και μέχρι 8 μαθήματα. Από το 5ο Έτος σπουδών (10ο εξάμηνο) οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 10 μαθήματα. Οι παραπάνω ημερομηνίες θα τηρηθούν αυστηρά.

Η σύνδεση σας στο StudentsWeb γίνεται με username το ιδρυματικό σας mail και password το password που έχετε ορίσει στο ιδρυματικό σας Mail. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ. Μετά το πέρας της προθεσμίας, θα κλείσει η ηλεκτρονική πρόσβαση στις δηλώσεις.

Η περίοδος αναθεώρησης δηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στη Γραμματεία του Τμήματος το διάστημα: από 24/2/2020 έως 28/2/2020 και ώρες 11:00 – 13:00. Μετά από αυτό το διάστημα δε μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στις δηλώσεις σας.

Από τη Γραμματεία

Δείτε τη λίστα των προσφερόμενων παιδαγωγικών και από τα άλλα τμήματα μαθημάτων.


17 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Σοφία Κουτάντου
Τίτλος
Μελέτη του Πολυμερισμού Διάνοιξης Δακτυλίου του Λακτιδίου προς Σχηματισμό Βιοδιασπώμενου PLA, για την Αξιοποίηση σε Μέθοδο Παραγωγής PLA από Τροφικά Απόβλητα
Χώρος
Αίθουσα Β2 του Κτηρίου του Τμήματος Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη 20/02/2020 και ώρα 11:30
Πρόσκληση - Περίληψη

17 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Μαριλένα Γιουλούντα
Τίτλος
Μελέτη αυτοοργάνωσης διπεπτιδίων Ala-Ile σε οργανικούς διαλύτες και αλληλεπίδρασή τους με πολυμερή
Χώρος
Αίθουσα Β του Κτηρίου του Τμήματος Βιολογίας
Ημέρα και Ώρα
Τετάρτη 19/02/2020 και ώρα 11:15
Πρόσκληση - Περίληψη

17 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Αργυρή Παπαγιαννάκη
Τίτλος
Σύνθεση αμφίφιλων συζυγών πρωτεΐνης-πολυμερούς με στόχο την ελεγχόμενη απελευθέρωση φαρμάκων
Χώρος
Αίθουσα Β2 του Κτηρίου του Τμήματος Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Πέμπτη 20/02/2020 και ώρα 10:00
Πρόσκληση - Περίληψη

17 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Ομιλήτρια
Μαρία Πετράκη
Τίτλος
Σύνθεση Υβριδικών Νανοαντιδραστήρων Αμφίφιλων Συζυγών Πρωτεΐνης-Πολυμερούς και Μελέτη της Καταλυτικής τους Δράσης
Χώρος
Αίθουσα Σεμιναρίων του Κτηρίου του Τμήματος Χημείας
Ημέρα και Ώρα
Παρασκευή 21/02/2020 και ώρα 13:00
Πρόσκληση - Περίληψη

11 Φεβρουαρίου 2020

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 στην αίθουσα Β2 του κτηρίου Χημείας θα διεξαχθεί το Σεμινάριο Ασφαλείας για τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Τμήματος. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου τουλάχιστον μια φορά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές του Τμήματος. Τονίζεται ότι χωρίς συμμετοχή σε Σεμινάριο Ασφαλείας δεν είναι δυνατή η εγγραφή/παρακολούθηση οποιουδήποτε από τα Εργαστήρια Χημείας, Χημείας Υλικών, Χαλαρής Ύλης και Στερεών Υλικών του Τμήματος.

Όσοι το έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια από τις προηγούμενες χρονιές (μετά το Φεβρουάριο του 2016 αφότου και διεξάγεται) δεν υποχρεούνται σε εκ νέου παρακολούθηση. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού που σας έχει δοθεί από το τμήμα.


4 Φεβρουαρίου 2020

Βοηθοί προπτυχιακών μαθημάτων

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης που επιθυμούν να απασχοληθούν στα παρακάτω μαθήματα ως βοηθοί

Κωδικός ΜαθήματοςΤίτλος ΜαθήματοςΥπεύθυνος Καθηγητής
ΕΤΥ-124Εργαστήριο ΧημείαςΜ. Τυλλιανάκης

παρακαλούνται να περάσουν έως 10/02/2020 από τη Γραμματεία του Τμήματος και να το δηλώσουν. Αν ο αριθμός των φοιτητών που θα δηλώσουν υπερβεί τον αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων θα γίνει επιλογή.


Ανακοινώσεις όλων των ετών