Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών

Αναγόρευση Καθηγητή Krzysztof Matyjaszewski

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγόρευσε τον Krzysztof Matyjaszewski, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αναγόρευση του τιμώμενου πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεώργιο Μ. Κοντάκη τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00, στο Αμφιθέατρο «Νίκος Πετρίδης» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Δείτε

Αναγόρευση Καθηγητή Αντώνιου Μίκου

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών αναγόρευσε τον Αντώνιο Μίκο, Καθηγητή Εμβιομηχανικής, Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Rice των Η.Π.Α, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αναγόρευση του τιμώμενου πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Ι. Καρακάση, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού Κέντρου στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Δείτε

Αναγόρευση Καθηγητή Pawel Hawrylak

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύσε τον Pawel Hawrylak, Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Οττάβα, Emerging Technologies Division, National Research Council of Canada, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.

Ο P. Hawrylak ανέπτυξε τη θεωρία των οπτικών ιδιοτήτων ημιαγωγικών νανοδομών που αναμένεται να βοηθήσει στη δημιουργία πολυ-εξιτονίων από ένα φωτόνιο, με δραματικές επιπτώσεις στην εξέλιξη των ηλιακών κυψελίδων.

Η αναγόρευση του τιμωμένου έγινε από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη.

Δείτε

Αναγόρευση Καθηγητή Gerald G. Fuller

Με την ευκαιρία του εορτασμού των δέκα χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει τον Gerald G. Fuller, διακεκριμένο Fletcher Jones II καθηγητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ, ως τον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του τμήματος.

Ο Fuller ανέπτυξε πειραματικές τεχνικές για ταυτόχρονο προσδιορισμό των ρεολογικών και δομικών ιδιοτήτων κατά τη διάρκεια της παραμόρφωσης πολυμερών και έχει καθιερωθεί από το 1985 παγκοσμίως ως θεμελιωτής της ρεο-φυσικής.

Η αναγόρευση έγινε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009.

Δείτε